Producten
Ontdekken
Contact

Bel ons

24/7 support in het Engels
078 48 20 46

Globale contactenlijst
Telefoonnummers en openingstijden

Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Hulp nodig?

Help

Meldingen

 • Je hebt geen meldingen.
  Als die er zijn, zie je ze hier.

Aanmelden
Nu afrekenen

Domein zoeken in WHOIS

Ontdek wie de eigenaar is van een website.

Over de GoDaddy WHOIS-zoekopdracht
Dit kunnen we voor jou doen.
De GoDaddy WHOIS-zoekopdracht is ontworpen om je te helpen bij het doorzoeken van de WHOIS-database voor informatie over domeinregistratie en -beschikbaarheid. Je krijgt ook de eigenaar, administrator en contactgegevens te zien, naast andere belangrijke informatie.
Domeinmakelaarservice
Bemachtig het domein dat je echt wilt, zelfs als iemand anders het al in bezit heeft.
Dat perfecte domein dat je graag wilt, maar dat iemand anders al heeft ingenomen, kan nog steeds van jou worden. Een GoDaddy-makelaar kan samenwerken met het domeinnaamregister om de naam te vinden en met de huidige eigenaar onderhandelen om ervoor te zorgen dat de domeinnaam van jou wordt.

FAQ

 • Wie is de eigenaar van een domeinnaam?

  Een domeinnaam kan het wettelijke eigendom zijn van een persoon, entiteit of organisatie. Die wordt ook wel de domeinregistrant genoemd.
 • Wat is de WHOIS-database?

  De WHOIS-domeindatabase is een vermelding van alle geregistreerde domeinen en wordt regelmatig voor verschillende juridische doeleinden gebruikt. Zo gebruiken netwerkadministrators Zoeken in WHOIS om problemen te identificeren en op te lossen. WHOIS-informatie kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de beschikbaarheid van domeinnamen vast te stellen, te beoordelen of inbreuk wordt gemaakt op een handelsmerk en om domeinnaamregistranten verantwoordelijk te houden.

  WHOIS-verificatie kan zelfs worden gebruikt om spam of fraude tegen te gaan, aangezien administrators registranten kunnen opsporen die illegale content plaatsen of zich inlaten met phishing. Daarnaast beschermen overeenkomsten van de International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) de domeinregistranten door het gebruik van WHOIS-lijsten voor marketing- of spamdoeleinden te verbieden, inclusief grootschalige en geautomatiseerde verzoeken bij een specifieke registerhouder of registerhoudersystemen (tenzij dergelijke verzoeken worden gedaan met als doel het beheren van domeinnamen).
 • Hoe kan ik de tool Zoeken in WHOIS gebruiken?

  De tool Zoeken in WHOIS van GoDaddy is heel eenvoudig te gebruiken. Je voert gewoon in het zoekveld op de hoofdpagina van WHOIS de domeinnaam in waarover je informatie wilt. Je krijgt dan de belangrijkste gegevens over een domein, inclusief of deze beschikbaar is, wie de eigenaar is, info over het aanmaken en wanneer het domein verloopt. Als je zelf meerdere domeinen in je bezit hebt, kan het nuttig zijn om de exporteerbare lijsten te downloaden vanuit de tool zodat je de flinke hoeveelheid domeingegevens kunt analyseren.
 • Hoe nauwkeurig zijn WHOIS-gegevens?

  Aangezien de contactgegevens van registranten kunnen wijzigen, moeten registerhouders zoals GoDaddy jaarlijks de domeineigenaren de mogelijkheid bieden hun WHOIS-domeingegevens te bekijken en indien nodig bij te werken. Volgens het beleid van ICANN, kan het weigeren om deze informatie bij te werken, of het verstrekken van foutieve gegevens, leiden tot opschorting of annulering van domeinen. 

  Daarnaast biedt ICANN internetgebruikers de mogelijkheid om klachten in te dienen als zij WHOIS-domeinnaamgegevens ontdekken die onjuist of onvolledig zijn. In dergelijke gevallen dienen registerhouders de gegevens tijdig te corrigeren en controleren. Via dit verificatieprotocol probeert ICANN zo accuraat mogelijk te zijn en blijven.
 • Hoe kan ik mijn WHOIS-informatie bijwerken?

  Het is eenvoudig om je WHOIS-contactgegevens bij te werken in het Domeinbeheer van je GoDaddy-account. Het kan in een paar stappen, en je kunt al je contactpersonen in een keer bijwerken, of één voor één. Het is belangrijk om al je contactgegevens actueel te houden, niet alleen om te voldoen aan de ICANN-richtlijnen, maar ook om ervoor te zorgen dat je WHOIS-informatie ontvangt op het juiste e-mailadres.
 • Wie beheert de WHOIS-database?

  De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) beheert alles wat te maken heeft met Zoeken in WHOIS. Deze organisatie is opgericht in 1998 omdat het internet zo groot was geworden dat er een formele organisatie nodig was om al het onderhoud en alle procedures te regelen die nodig zijn om de wereld online te houden.

  Vanaf 2016 beheert ICANN Zoeken in WHOIS zonder toezicht van een land en het is tegenwoordig gevestigd in Los Angeles als non-profitorganisatie. ICANN heeft een bestuur van 16 leden die afkomstig zijn uit verschillende landen. ICANN krijgt ook inbreng van verschillende internetgerelateerde organisaties zoals communicatieleveranciers.
 • Waarom is het belangrijk om een WHOIS-database te hebben?

  Er zijn een paar redenen waarom het belangrijk is om domeininformatie snel en accuraat te kunnen vinden.

  1. Een WHOIS-controle is essentieel voor mensen die bedrijfsnamen kopen en verkopen. Deze mensen (domeinbeleggers) hebben een communicatiemethode nodig voor hun transacties. Een WHOIS-zoekopdracht biedt één of meerdere manieren om contact te zoeken met de huidige eigenaar van een webadres.

  2. De WHOIS-database is een manier om aansprakelijkheid te waarborgen voor mensen die online werken. Als je bijvoorbeeld denkt dat iemand jouw handelsmerk gebruikt op zijn website dan biedt de WHOIS-database een aantal manieren om dat geschil op te lossen.