Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

SSL-certificaten

Koop een SSL-certificaat.
Laat je bezoekers zien dat je betrouwbaar en authentiek bent.

Alle SSL-certificaten hebben

SHA-2 en 2048-bit codering - de krachtigste op de markt
Verbeter je Google zoek-ranking
30-dagen-geld-teruggarantie
Onbeperkte beveiligingssupport
Beschermt onbeperkt aantal servers
Onbeperkte gratis heruitgaven
Compatibel met alle populaire browsers
Toont een veiligheidszegel voor betrouwbare websites op je site
Tot USD $1 miljoen aansprakelijkheidsbescherming

Je kunt nu eenvoudig kiezen welk SSL-certificaat het best bij jou past.

Domeinvalidatie (DV) SSL
Certificaat

Organisatievalidatie (OV) SSL
Certificaat

Extended Validation-SSL (EV)
Certificaat

Ideaal voor:
Ideaal voor:
Persoonlijke websites
Organisaties en zakelijke websites
e-commerce websites (vereist)
Toont een vertrouwensindicator in adresbalk
Toont een vertrouwensindicator in adresbalk
Automatische validatie, uitgave binnen enkele minuten
Automatische validatie, uitgave binnen enkele minuten
Registratie autoriteit (RA) handmatige validatie, uitgave binnen 5-7 dagen*
Registratie autoriteit (RA) handmatige validatie, uitgave binnen 5-7 dagen*
Verbetert Google®-ranking
Verbetert Google®-ranking
Betrouwbare SHA-2- en 2048-bits codering
Betrouwbare SHA-2- en 2048-bits codering
Hangslot in adresbalk
Hangslot in adresbalk
Beschermt meerdere websites (multi-domein SAN SSL)
Beschermt meerdere websites (multi-domein SAN SSL)
Beschermt alle subdomeinen (Wildcard SSL)
Beschermt alle subdomeinen (Wildcard SSL)
GoDaddy Trust-zegel
GoDaddy Trust-zegel

Waarom voor GoDaddy kiezen voor je SSL-certificaat?

75Pxl Customer Service Blue

Je krijgt buitengewone klantenservice.
Je kunt altijd rekenen op supervriendelijke, super-geïnformeerde, hands-on ondersteuning van onze GoDaddy Guides-beveiligingsexperts. En niet om op te scheppen of zo, maar we ontvangen vele prestigieuze Stevie® Awards (erkenning van bedrijven die uitstekende service verlenen).
75Pxl Certificate Blue

Wij zijn jouw Certificate Authority. Letterlijk.
GoDaddy is een van de oprichters van het Certificate Authority (CA)/Browser Forum, waarvan het doel is om betekenisvolle verandering teweeg te brengen die leidt tot een veiligere en meer geauthentiseerde internetervaring voor iedereen. We leveren onze gecertificeerde diensten via een robuuste PKI-infrastructuur met wereldwijde datacenters, disaster recovery, redundantie en hoge beschikbaarheid. Wij zijn ook de winnaars van de toekenningen Online Trust Honor Roll en WebTrust.

Des te meer reden om een GoDaddy SSL-certificaat aan te schaffen.

Zo werken SSL-certificaten.

Een SSL-certificaat creëert een veilige digitale tunnel die hackers en dieven belet om gebruikersnamen, wachtwoorden, creditcardnummers en andere waardevolle gegevens te zien.

Eerst, de SSL-overeenkomst.
Wanneer een bezoeker een SSL-beschermde website binnenkomt, creëert je SSL-certificaat automatisch een veilige, gecodeerde verbinding met hun browser. Je site is het veiligst wanneer SSL actief is op alle pagina's en subdomeinen.
Het hangslot-icoon verschijnt.

Zodra de verbinding tot stand is gebracht, verschijnen een hangslotpictogram en een https-voorvoegsel in de browserbalk van de bezoeker om bezoekers aan je website te laten zien dat ze veilig kunnen bladeren, winkelen, e-mailen, zich abonneren op je e-maillijst, enz. En als je eerder een label Niet veilig had, dan hupsakee is het nu weg. Als je een EV (Extended Validation) SSL installeert, dan toont de browser je bedrijfsnaam om te laten zien dat alles legitiem is.

Nu kun je aan de slag.
Alle informatie van en naar je website is nu gecodeerd, waardoor je gevoelige gegevens vrijwel niet te hacken zijn.
Ftr Ssl Cert Non Eng

Andere soorten websitebeveiliging.

Neem de volgende stap in de richting van uitgebreide beveiliging door te voorkomen dat je website wordt aangevallen. Bekijk de producten hieronder voor meer informatie over hoe GD je kan helpen hackers buiten te houden.

Veelgestelde vragen over SSL-certificaten:

Hoe installeer ik mijn SSL-certificaat?

Wanneer je SSL-certificaat is uitgegeven, sturen wij een e-mail om het jou te laten weten. Wat er vervolgens gebeurt, hangt af van waar je site wordt gehost en de opties die je hebt gekozen toen je het certificaat aanschafte.

Als je voor webhosting hebt gekozen, dan zorgt webbouwer voor de rest. Als je je website bij een ander bedrijf host, of je gebruikt je eigen VPS of dedicated servers, kijk dan hier.

Om een SSL-certificaat op Parallels Plesk-paneel, cPanel en Microsoft IIS te installeren, kijk hier.

Wat is een SSL-certificaat?

SSL is de afkorting van Secure Socket Layer. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt wel mee. SSL-certificaten valideren de identiteit van je website en coderen de informatie die je bezoekers versturen of ontvangen via je website. Dit zorgt ervoor dat criminelen geen toegang hebben tot de informatie die jij en je klanten met elkaar uitwisselen.

Als je website beveiligd is met een SSL-certificaat weten je klanten zeker dat de informatie die ze invoeren op een pagina veilig is en niet bekeken kan worden door cybercriminelen. GoDaddy zorgt dat de installatie van je certificaat en eenvoudig is en beschermt je server.

Raadpleeg voor meer informatie SSL-certificaten definiëren.

Wat zijn de voordelen van een SSL-certificaat voor mijn website?

GoDaddy SSL-certificaten geven vertrouwen en laten je bezoekers zien dat je hun privacy serieus neemt. Een SSL-certificaat beschermt de gevoelige gegevens van je klanten, zoals hun naam, adres, wachtwoord of creditcardnummer door de gegevens te coderen tijdens hun reis van hun computer naar jouw webserver. SSL is de standaard voor webbeveiliging en een servercertificaat is verplicht voor de meeste services van verkopers - je hebt er een nodig als je creditcards wilt accepteren op je website.

Raadpleeg voor meer informatie Hoe werkt een SSL-certificaat?

Hoe weten mensen dat mijn website veilig is?

Hoe jij je website wilt bouwen, bepaal je zelf. De meest eenvoudige veilige websites kun je in feite gewoon coderen met HTML.

Als een bezoeker een SSL-beveiligde pagina van je website bezoekt, geeft hun browser een hangslot weer en het voorvoegsel https:// in de URL. De meeste internetgebruikers weten inmiddels dat ze hier op moeten letten, maar je kunt ook een sitezegel toevoegen aan je website om je bezoekers te laten weten dat je website geverifieerd en veilig is. Je bezoekers kunnen op het zegel klikken om de status van je certificaat en je gegevens te bekijken. Zo kunnen ze zelf zien dat het veilig is om persoonlijke gegevens naar jouw website te sturen.

Voor meer informatie, zie De geldigheid van een certificaat op je computer verifiëren.

Wat is het verschil tussen standaard SSL-certificaat en een premium SSL-certificaat?

Alle websites met SSL-beveiliging hebben het voorvoegsel https:// voor de URL. Websites die beveiligd zijn met een premium EV SSL-certificaat hebben daarnaast een groene adresbalk, zodat bezoekers snel kunnen zien dat het juridische en fysieke bestaan van de organisatie geverifieerd is volgens strikte normen.

GoDaddy's Premium EV SSL-certificaat maakt gebruik van een extreem strenge selectie. We verifiëren dat jij de website beheert en de legitimiteit van je bedrijf door de juridische naam, het adres, het telefoonnummer en andere bedrijfsgegevens te controleren. Deze procedure duurt ongeveer 30 dagen, maar in de tussentijd hoef je je geen zorgen te maken. EV SSL-certificaten worden geleverd met een gratis standaard SSL dat je kunt gebruiken om je transacties te beveiligen terwijl je wacht op je echte certificaat.

Raadpleeg voor meer informatie Wat zijn de voordelen van een premium Extended Validation (EV) SSL-certificaat voor jouw bedrijf?

Waarom zou ik een SSL-certificaat van GoDaddy moeten kopen?

Om een voorbeeld te geven, onze SSL-certificaten beschermen een onbeperkt aantal beveiligde servers. Ze ondersteunen tot wel 2048-bits codering en ze worden herkend door alle grote mobiele browsers en desktopbrowsers ter wereld. Bovendien kun je bij ons terecht voor telefonische service en support. Er zit geen enkel technologisch verschil tussen de SSL-certificaten van GoDaddy en die van andere bedrijven - ze kosten gewoon minder. Het is daarom ook niet raar dat wij de grootste provider van nieuwe SSL-certificaten ter wereld zijn.

Raadpleeg voor meer informatie Wat is de coderingssterkte van je SSL-certificaten?

Welk soort SSL-certificaat heb ik nodig?

Beantwoord deze vragen zodat je kunt zien welk SSL-certificaat je nodig hebt:

 1. Waar ben je gevestigd?

  Onze certificaten worden over de hele wereld verstrekt, met een paar uitzonderingen. Kijk in deze lijst om te zien of je onze certificaten kunt gebruiken.

 2. Is het voor een zakelijke of persoonlijke website?

  Tenzij je dingen verkoopt op een persoonlijke website, is een standaard SSL-certificaat (DV) prima. Dit geldt ook voor informatieve zakelijke websites. eCommerce-websites hebben een enkel-domein standaard SSL-certificaat (DV) of premium SSL-certificaat (EV) nodig.

 3. Welk type hostingserver gebruik je?

  Onze SSL-certificaten werken voor de meeste hosting- en serverconfiguraties. Om meerdere domeinen te beschermen op Exchange Server 2007, Exchange Server 2010 of Live® Communications Server van Microsoft, gebruik je een Multiple Domain UCC SSL.

 4. Hoeveel verschillende soorten domeinen wil je beschermen?

  Wildcard SSL-certificaten beschermen meerdere subdomeinen. Zo kun je bijvoorbeeld een Wildcard gebruiken om *.coolexample.com te beschermen, waarmee je zowel shop.coolexample.com als www.coolexample.com en andere subdomeinen beschermt.

  UCC SSL-certificaten beschermen meerdere domeinen, subdomeinen en websites. Je kunt bijvoorbeeld www.coolexample.com, mail.coolexample.com en www.awesomeexample.com beschermen.

 5. Heb je een SSL-certificaat nodig met Intel vPro-ondersteuning om pc's op afstand veilig te beheren?

  Dan heb je onze OV Deluxe Certificaat nodig.

Hoe lang moet ik wachten op mijn SSL-certificaat?

Een standaard SSL (DV) neemt doorgaans 5 minuten of minder in beslag. Een Deluxe SSL (OV) neemt meestal drie tot vijf werkdagen in beslag, aangezien wij niet alleen het eigenaarschap van het domein controleren, maar ook het bestaan van de organisatie of onderneming op de SSL-aanvraag.

Voor Premium (EV) certificaten is er een grondige controleprocedure die begint met een diepgaande aanvraag. Voordat je begint dien je je bedrijfsgegevens te verzamelen, zoals registratienummer, statuut/oprichtingsgegevens of registratie-instantie en alle relevante wettelijke informatie.

Hoe creëer ik een Certificate Signing Request (CSR)?

Dit hangt af van de software die je op je webserver gebruikt. Meer informatie

Om te zien hoe je een CSR op Plesk Panel, cPanel en Microsoft IIS, genereert, kijk hier.

Wat is een Unified Communications-certificaat (UCC)?

Een Unified Communications Certificate (UCC) is een SSL-certificaat dat ervoor zorgt dat meerdere domeinnamen worden beschermd alsook meerdere hostnamen binnen een domeinnaam. Met een UCC SSL-certificaat beveilig je een primaire domeinnaam en tot 99 extra Subject Alternative Names (SAN's) met één SSL-certificaat. Je kunt bijvoorbeeld een UCC gebruiken om www.domains1.com, www.domains2.net en www.domains3.org te beschermen.

UCC's zijn compatibel met gedeelde hosting en zijn ideaal voor Microsoft® Exchange Server 2007, Exchange Server 2010 en Microsoft Live® Communications Server. Maar met de gegevens voor de sitezegel en het certificaat 'Issued to' (Uitgegeven aan) wordt alleen de primaire domeinnaam geregistreerd. Houd er rekening mee dat secundaire hostingaccounts ook in het certificaat komen te staan. Als je dus niet wilt dat sites met elkaar lijken 'verbonden te zijn', dien je dit soort certificaat niet te gebruiken.

Wat is een Wildcard SSL-certificaat?

Een Wildcard SSL-certificaat beschermt je primaire domein en een onbeperkt aantal van de subdomeinen. Zo kan één enkel Wildcard-certificaat www.coolexample.com en blog.coolexample.com beveiligen.

Wildcard-certificaten beveiligen de algemene naam en alle subdomeinen op het niveau dat jij bij je SSL-verzoek aangeeft.

Hoeveel afzonderlijke domeinen kan ik beveiligen met HTTPS?

Afhankelijk van hoe jouw website is geconfigureerd, wil je wellicht iets anders dan een enkel-domein SSL-certificaat gebruiken.

 • Wildcard SSL-certificaten beslaan alle subdomeinen van een domeinnaam. Je kunt bijvoorbeeld *.coolexample.com beveiligen waaronder ook shop.coolexample.com, www.coolexample.com en alle andere subdomeinen vallen.

 • UCC SSL-certificaten kunnen meerdere subdomeinen, unieke domeinnamen en websites beslaan. Je kunt bijvoorbeeld www.coolexample.com, mail.coolexample.com en www.awesomeexample.com beveiligen.

Wil je nog meer weten over onze SSL-certificaten?

Ga naar onze kennisbank voor meer informatie over de installatie, het gebruik en beheer van SSL-certificaten.
*,4 Disclaimers
Logo‘s en merken van externe partijen zijn geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Alle rechten voorbehouden.