Bel nu met een van onze experts: 078 48 20 46

Code-ondertekeningscertificaten en certificaten voor stuurprogramma-ondertekening

Beveilig je code en laat je klanten zien dat ze je kunnen vertrouwen

Bel nu met 078 48 20 46 en bestel jouw exemplaar vandaag nog.

Code-ondertekeningscertificaten en certificaten voor stuurprogramma-ondertekening

Beveilig je code en laat je klanten zien dat ze je kunnen vertrouwen

Bel nu met 078 48 20 46 en bestel jouw exemplaar vandaag nog.

Code-ondertekeningscertificaten en certificaten voor stuurprogramma-ondertekening

Beveilig je code en laat je klanten zien dat ze je kunnen vertrouwen

Bel nu met 078 48 20 46 en bestel jouw exemplaar vandaag nog.
Je werkt te hard om je code niet te beveiligen.
Als zelfstandige ontwerper of ontwikkelaar staat of valt je reputatie met de betrouwbaarheid van je code. Als je product gehackt, besmet of op een andere manier gewijzigd is, verlies je het vertrouwen van je klanten - en vaak krijg je geen tweede kans. Je kunt jezelf, je klanten en je goede naam beschermen met de betrouwbare beveiliging van een code-ondertekeningscertificaat of een certificaat voor stuurprogramma-ondertekening.

Jouw vragen, onze antwoorden.

 • Wat is een code-ondertekeningscertificaat?

  Er staat steeds meer actieve content op het internet. Eindgebruikers eisen daarom een manier om de legitimiteit van de content die ze downloaden te verifiëren.

  Een code-ondertekening is een digitale handtekening onder software en andere uitvoerbare bestanden en scripts. Code-ondertekeningen controleren de identiteit van softwareontwikkelaars en valideren dat er sinds de distributie niet geknoeid is met de software.

  Code-ondertekeningen veranderen de software niet – het is gewoon een extra beveiliging voor je eindgebruikers.

  Als je software in een winkel koopt, kun je heel gemakkelijk zien wie de software heeft uitgegeven – en of er met de verpakking geknoeid is. Helaas is dat een stuk moeilijker als je software online koopt. Als gevolg hiervan lopen eindgebruikers een bepaald risico als ze Java-applets, plug-ins, Microsoft® ActiveX®-controls en andere uitvoerbare bestanden op internet downloaden.

  Code-ondertekeningscertificaten zorgen dat je klanten net zo veel vertrouwen in je software krijgen als wanneer zij deze in een winkel zouden kopen.

  Verbeter je softwarebeveiliging met een digitale handtekening. Wek het vertrouwen van je gebruikers door het verifiëren van de bron en de integriteit van je code met een code-ondertekeningscertificaat van GoDaddy.

  Ga voor meer informatie naar onze productondersteuningspagina voor code-ondertekeningscertificaten.

 • Wie heeft een code-ondertekeningscertificaat nodig?

  Mensen zijn online voorzichtiger dan ooit. De meeste internetgebruikers downloaden software pas wanneer ze zeker weten dat de software legitiem is. Code-ondertekeningscertificaten laten je klanten zien dat je te vertrouwen bent en geven je het bewijs om je code te valideren.

  Softwareontwikkelaars kunnen gebruikmaken van code-ondertekeningscertificaten om klanten nog meer zekerheid over wie de inhoud heeft geproduceerd te bieden en dat hier niet mee is geknoeid. Ondertekende code voorkomt ook dat onbekende derden de code veranderen voordat deze wordt gedistribueerd.

  Contentpublishers kunnen softwarecomponenten, macro's, firmwareafbeeldingen, virusupdates, configuratiebestanden en andere soorten content van een digitale ondertekening voorzien voor een veilige aflevering via internet of andere mechanismen.

  Code-ondertekening is vooral belangrijk wanneer de bron van een bepaald stukje code niet duidelijk is, bijvoorbeeld Active X-besturingselementen, Java-applets en andere actieve webscriptingcodes.

  De meeste internetgebruikers weten welke risico's er verbonden zijn aan het downloaden van content. Het is belangrijk dat je eindgebruikers die code die je op het internet publiceert kunnen vertrouwen. Code-ondertekeningscertificaten bevestigen de veiligheid van software en stellen je klanten gerust.

  Voor meer informatie raadpleeg je onze Veelgestelde vragen over code-ondertekening.

 • Hoe werkt code-ondertekening?

  Nieuwe besturingssystemen en internetbrowsers hebben vaak hoge beveiligingsniveaus waar ondertekende content voor nodig is. Internet Explorer® gebruikt bijvoorbeeld Authenticode®-technologie om de publisher van ondertekende software te identificeren en om te verifiëren dat er niet met de software geknoeid is.

  Wanneer een bestand voorzien van code-ondertekening vanaf een website wordt gedownload, wordt het certificaat uit het bestand gehaald. De browser vergelijkt deze informatie met een interne lijst van certificeringsinstanties en verifieert vervolgens de handtekening in het certificaat.

  Als er geknoeid wordt met de ondertekende software, gaat de digitale handtekening stuk en krijgen je klanten een bericht waarin staat dat de code gewijzigd is en niet meer betrouwbaar is.

  Voor meer informatie raadpleeg je Je code-ondertekeningscertificaat gebruiken.

 • Hoe weten mensen of zij mijn ondertekening kunnen vertrouwen?

  Als iemand probeert om niet-ondertekende code te downloaden of uit te voeren, probeert hun browser de beveiliging van de gedownloade content te valideren. Ze krijgen een waarschuwing te zien, of de content van de webpagina laadt niet, afhankelijk van de beveiligingsinstellingen van hun browser. Deze waarschuwingen zijn verwarrend en maken de gebruiker wantrouwig.

  Digitale ondertekeningscode voorkomt onnodige waarschuwingsvensters wanneer eindgebruikers proberen de ondertekende toepassing en het uitvoerbare bestand te starten.

 • Wat moet ik doen nadat ik een code-ondertekenend certificaat heb gekocht?

  Nadat je een code-ondertekeningscertificaat hebt gekocht, moet je een certificaatondertekeningsaanvraag (CSR) indienen vanaf de computer waarmee de code wordt ondertekend. Afhankelijk van hoe je het certificaat gebruikt, kun je de CSR automatisch aanmaken of kun je de CSR genereren met een tool, bijv. OpenSSL.

  Nadat je aanvraag is ingediend, verifiëren we de bedrijfsinformatie die je hebt gegeven. De Registration Authority (RA) kan, indien nodig, contact met je opnemen voor aanvullende informatie. Je kunt de validatieprocedure volgen via je account.

  Zodra het code-ondertekeningscertificaat verstrekt is, sturen we je een e-mail met een link waarmee je het certificaat en eventuele andere tijdelijke certificaten kunt downloaden en installeren.

  Met Authenticode kun je je handtekeningblokkering zelfs voorzien van een time-stamp, zodat de validiteit van je certificaat op het moment dat de code werd ondertekend wordt weergegeven.

  Voor meer informatie raadpleeg je Een code-ondertekeningscertificaat aanvragen.

4 Productdisclaimers en juridisch beleid
Logo's en handelsmerken van derden zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Alle rechten voorbehouden.