.dev domeinnamen

Ontwikkel je online aanwezigheid op met een .dev domein.
Je hoort van ons als het zover is.

Het domein voor tech-professionals.

Laat onze expertise voor je werken. Als afkorting voor een software- of webontwikkelaar, is .dev een van de meest essentiële termen in de tech-wereld. En een .dev domeinnaam laat mensen duidelijk weten dat jij over de vaardigheden beschikt. Het is een eenvoudig en toch effectief visitekaartje dat laat zien dat je serieus bent, voor en achter de schermen.

Hoe zit het met .dev?

.dev gebruikt een afkorting voor het Engelse 'development' (ontwikkeling). Het verwijst naar het maken van softwareprogramma's. De Britse wiskundige Alan Turing wordt meestal gecrediteerd met het bedenken van de theorie van softwareontwikkeling, hoewel de eerste softwareprogramma's pas eind jaren veertig verschenen. Die programma's gebruikten binaire codes, in plaats van de programmeertalen die we tegenwoordig gebruiken. Ze waren in de mainframe-computers ingebouwd. Tijdens de jaren '60, verschenen programmeertalen als Fortran, COBOL en BASIC.

Tegenwoordig zijn .dev domeinen relevanter dan ooit, aangezien computers bij vrijwel elk aspect van ons leven betrokken zijn. Koelkasten en zelfs deurbellen worden met de dag 'slimmer'. Dit netwerk, dat steeds groter wordt, noemen we de Internet of Things (IoT). Kunstmatige intelligentie is ook volwassener geworden. Van science fiction is het uitgegroeid tot een echte tool dat door bijna elke denkbare bedrijfstak wordt gebruikt. En dat creëert een enorme vraag naar de ontwikkeling van het volgende geweldige idee; een slimme zet dus om vandaag nog .dev te kopen.

Laat ze weten dat je een dev (ontwikkelaar) bent.

Lange tijd werd .dev voornamelijk gebruikt voor plekken waar webontwikkelaars hun magische ding konden doen. Ze hadden een ruimte nodig waar ze de technologie die ze aan het testen waren, online volledig apart konden houden en .dev werkte perfect. Maar tegenwoordig zijn .dev domeinen ook uitstekend geschikt voor iedereen die met technologie te maken heeft. Bedrijven en individuen kunnen het gebruiken om hun expertise te tonen in:

  • Webontwikkeling

  • Webdesign

  • Software-engineering

  • Game-ontwikkeling

  • Mobiele applicaties

  • IT-beveiliging

.dev kan ook goed passen als je buiten de tech-wereld werkt. Stel, je bent een aannemer die bekend staat om zijn grote projecten. Of je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een liefdadigheidsdoel en zorgt voor de belangrijke fondsen waardoor ze kunnen bestaan. Het blijkt dat .dev erg nuttig is voor een hoop niet-technische zaken in bedrijfstakken waaraan je mogelijk niet had gedacht.

Want korter is beter.

Wanneer iemand wil weten wat je doet, dan brengt .dev het tot drie letters terug. Dit gespecialiseerde domein aan je merk gekoppeld, zal je bezoekers een hoop geklik besparen (en jij hoeft niet zoveel meer uit te leggen). Je domeinnaam steekt met kop en schouders boven de zoekresultaten uit wanneer potentiële klanten naar een ontwikkelaar zoeken. .dev voegt kennis een autoriteit toe aan je reputatie.

Registreer .dev voordat iemand anders dat doet.

Wanneer inspiratie de kop opsteekt, reageer dan snel en registreer jouw .dev. Net als het internet zelf, wordt de wereld van game-, web- en softwareontwikkeling steeds groter en meer competitief. Je moet boven het maaiveld uitsteken en .dev is de perfecte manier om voor het voetlicht te treden. Claim vandaag nog je eigen plek.

Let op: je .dev domein vereist de installatie van een SSL-certificaat voor de juiste werking in browsers. Als je een .dev domein zonder SSL gebruikt, dan wordt het niet aan bezoekers weergegeven.

Lees meer over SSL