Producten
Ontdekken
Contact

Bel ons

24/7 support in het Engels
078 48 20 46

Globale contactenlijst
Telefoonnummers en openingstijden

Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Hulp nodig?

Help

Meldingen

  • Je hebt geen meldingen.
    Als die er zijn, zie je ze hier.

Aanmelden
Nu afrekenen

.com domeinnamen

's Werelds populairste domein

18,99 €* 0,99 €*/ 1e jr
Tweejaarlijkse aankoop vereist. tweede jaar gefactureerd voor 18,99 €*

domain-com-logo-03-v01

Er zijn al miljoenen .com domeinnamen gekocht. Leg nu de jouwe vast

De .com extensie werd in januari 1985 onthuld en was een van de allereerste topleveldomeinen (TLD). Het is sindsdien uitgegroeid tot de populairste TLD ter wereld. Er zijn nu tientallen andere TLD's beschikbaar, maar hoeveel nieuwe extensies er ook worden toegevoegd, iedereen is het erover eens dat .com domeinen nog steeds de populairste ter wereld zijn.

Wanneer je .com registreert, sta je naast de best gevestigde merken op het internet, aangezien deze extensie vanaf het begin van het internet er al is. Hoewel punt com kort is, spreekt het boekdelen over je geloofwaardigheid en telt dit stevig mee bij het opbouwen van vertrouwen en dat je niet een eendagsvlieg bent.

Het .com-domein: Een reputatie opgebouwd door de jaren heen.

Toen internet van science-fiction naar alledaags gebruik overstapte, waren .com domeinnamen de eerste TLD‘s die de getallenreeksen vervingen die destijds als webadressen dienden. In 1985 registreerde een computerbedrijf in Massachusetts het eerste .com-domein. Tegen het eind van dat jaar, waren er wereldwijd zes domeinen geregistreerd (vergeleken met de honderden miljoenen vandaag de dag).

Oorspronkelijk ontworpen voor commerciële organisaties, waren er halverwege de jaren negentig geen beperkingen meer om .com te registreren en al snel werd het voor allerlei soorten online zaken gebruikt. Als je nu kijkt naar de duurste TLD‘s ter wereld, staan .com-domeinnamen bovenaan de lijst, velen met een prijskaartje van tegen en over de $10 miljoen. De meesten onder hebben hebben dat niet zomaar ergens liggen, maar een zorgvuldig gekozen .com (wat de kosten ook mogen zijn), kunnen nog steeds een robuuste impact hebben.

Wat kan een .com domein nog meer voor je doen?

Vergeleken met de tijd toen .com van start ging, zijn er nu honderden mogelijkheden om je online aanwezigheid op te zetten. Maar zelfs met al deze keuzes, wordt .com liever aangeschaft, om vele goede redenen. Een .com domein:

  • Vergroot je geloofwaardigheid in de onlinewereld. Is dé domeinnaam voor iedereen die voor zichzelf een belangrijke positie op het web wil verwerven.
  • Kan door iedereen worden gekocht. Hoewel .com oorspronkelijk was bedoeld voor ondernemingen, gelden er geen beperkingen voor wie zo’n domein kan registreren.
  • Is zeer veelzijdig. Sommige domeinen suggereren iets specifieks, maar .com kan voor elk soort website worden gebruikt.

Registreer .com om je merk te beschermen.

Volgens Verisign, het register dat .com-domeinen verzorgt, maakt deze TLD 1/3 uit van de meer dan 335 miljoen domeinen (en er komen er steeds meer bij) die vandaag de dag zijn geregistreerd. Nieuwe registraties voor de twee meest voorkomende domeinen, .com en .net, zullen elk jaar wederom in de miljoenen lopen. Met .com dat voor vrijwel elk online doel wordt gebruikt, is het een goed idee om je merk te beschermen.

Zelfs als je voor een andere TLD gaat, zorgt het registreren van .com-domeinen met veel voorkomende spelfouten van je webadres dat anderen het verkeer naar hun eigen sites omleiden. En nog beter, je hoeft niet eens een aparte site voor elk domein te hebben. Je kunt ze gewoon je bezoekers laten omleiden naar je primaire .com site.

Laat je .com domeinnaam niet ontsnappen.

Hoewel er al miljoenen .com-domeinen zijn geregistreerd, zijn er nog steeds genoeg te vinden met deze populaire domeinextensie. En het is heel goed mogelijk dat er een alternatieve, creatieve manier is om een punt com te bemachtigen. Als dat niet het geval is, dan kan het zijn dat iemand geen gebruik meer maakt van een .com-domeinnaam die helemaal perfect is voor jou en dat deze terug is op de open markt. Of misschien is jouw idee zo geweldig dat niemand er ooit aan heeft gedacht. Wanneer je de perfecte .com vindt, zorg er dan voor dat jij deze direct inneemt.
* Productdisclaimers en juridisch beleid
Logo's en handelsmerken van derden zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Alle rechten voorbehouden.