GoDaddy

PRIVACYBELEID

Laatst herzien: 18 november 2018

Om ons gearchiveerd Privacybeleid te zien, klikt u hier.

GoDaddy geeft om uw privacy. Daarom verzamelen en gebruiken we persoonlijke gegevens alleen als dit voor ons nodig is om uw onze toonaangevende producten, services, websites en mobiele applicaties te leveren (gezamenlijk, onze "Services"). Uw persoonlijke gegevens omvat informatie zoals:

  • Naam
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Geboortedatum
  • E-mailadres
  • Andere verzamelde gegevens die u direct of indirect kunnen identificeren.

Ons Privacybeleid is opgesteld om te omschrijven hoe en welke gegevens we verzamelen en hoe en waarom we uw persoonlijke gegevens gebruiken. Het beschrijft ook de opties die wij u bieden voor toegang tot uw persoonlijke gegevens, deze bij te werken of op een andere manier controle over te hebben.

Mocht u vragen hebben over onze praktijken, of over uw rechten die hieronder staan beschreven, kunt u contact opnemen met onze Data Protection Officer ("DPO") en ons toegewijde team dat deze afdeling ondersteunt, via privacy@godaddy.com.. Dit postvak wordt actief gecontroleerd en beheerd zodat we een ervaring kunnen leveren waarop u kunt vertrouwen.

Wij hebben ook een Privacy Center aangemaakt voor het geven van antwoorden op de meest gestelde vragen, snelkoppelingen naar uw Accountinstellingen, instructies over het gebruik van bepaalde rechten die mogelijk voor u van toepassing zijn, en definities van de belangrijkste termen en concepten die in dit Privacybeleid staan.

Wat voor soort informatie verzamelen we?

We verzamelen informatie zodat wij de best mogelijke ervaring kunnen bieden wanneer u onze Services gebruikt. Veel van wat u waarschijnlijk ziet als persoonlijke gegevens, wordt rechtstreeks via u verzameld wanneer u:

  1. een account aanmaakt of een van onze Services aanschaft (bijv. factuurgegevens, inclusief naam, adres, creditcardnummer, overheidsidentificatie);
  2. om hulp vraagt van ons bekroonde klantondersteuningsteam (bijv.: telefoonnummer);
  3. contactformulieren invult of verzoekt om nieuwsbrieven of andere informatie van ons (bijv. e-mail); of
  4. deelneemt aan wedstrijden en enquêtes, solliciteert op een vacature of op andere wijze deelneemt aan activiteiten die wij promoten en waarvoor informatie van u vereist is.

We verzamelen echter ook extra informatie bij het leveren van onze Services aan u voor het bieden van de benodigde en optimale prestatie. Deze verzamelmethoden zijn mogelijk niet altijd even duidelijk, en daarom willen we ze hieronder enigszins aanduiden en uitleggen hoe ze werken (aangezien dit van tijd tot tijd kan veranderen):

Accountgerelateerde informatie wordt verzameld in overeenstemming met uw gebruik van onze Services, zoals accountnummer, aankopen, wanneer producten verlengen of verlopen, informatieaanvragen en aanvragen voor klantenservice en aantekeningen, of details die tonen waarvoor u hebt gevraagd en hoe wij daarop reageerden.

Cookies en gelijksoortige technologieën op onze website en onze mobiele applicaties, zorgen ervoor dat we uw browsegedrag, de koppelingen waarop u klikt, items die u koopt, uw soort apparaat kunnen volgen en gegevens kunnen verzamelen, inclusief analyses, over hoe u onze Services gebruikt en ermee omgaat. Hiermee kunnen we u relevantere productaanbiedingen verstrekken, een betere ervaring op onze sites en mobiele applicaties, en om de prestatie van onze Services te verzamelen, analyseren te verbeteren. We kunnen ook uw locatie vaststellen (IP-adres), zodat we onze Services kunnen personaliseren. Ga naar ons Cookie-beleid voor extra informatie en hoe de technologieën die we gebruiken te beheren.

Gegevens over het gebruik van Services worden automatisch verzameld wanneer u onze Services gebruikt en bij interactie, inclusief metadata, logbestanden, cookie- apparaat-ID’s, laadtijden van pagina's, reactietijden van servers, en geschatte locatiegegevens om de websiteprestatie te meten en onze servers te verbeteren, inclusief het optimaliseren van DNS-resolutie, netwerk-routering en serverconfiguraties. Met name, interacties met de functies, content en links (inclusief die van derden, zoals sociale media plug-ins) die binnen de Services, Internet Protocol (IP) adres, browsertype en instellingen vallen, de datum en tijd waarop de Services werden gebruikt, informatie over browserconfiguratie en plug-ins, taalvoorkeuren en cookie-gegevens, informatie over apparaten die toegang hebben tot de Services, inclusief soort apparaat, welk besturingssysteem wordt gebruikt, apparaatinstellingen, applicatie-ID’s, unieke apparaat-identifiers en foutgegevens die worden verzameld.

Aanvullende gegevens kunnen over u ontvangen worden via andere bronnen, inclusief openbaar beschikbare databases of derde partijen waarvan uw data hebben gekocht, in welk geval we deze gegevens kunnen combineren met informatie die we al over u hebben zodat we ze kunnen bijwerken, uitbreiden en de nauwkeurigheid kunnen analyseren, nieuwe klanten identificeren en producten en diensten aanbieden die mogelijk interessant voor u zijn. Als u ons persoonlijke gegevens verstrekt van of over anderen, of als anderen uw gegevens aan ons verstrekt, dan gebruiken wij die informatie alleen voor die specifieke reden waarvoor het verstrekt is.

Hoe we informatie gebruiken.

Wij geloven in het beperken van de gegevens die we verzamelen en beperken het gebruik en doel tot: (1) het mandaat dat aan ons is verstrekt (2) als nodig om de Services die u hebt aangeschaft of waarmee u interactie heeft te leveren, of (3) als vereist of toegestaan voor wettelijke naleving of ander juridisch doel. Deze gebruiken omvatten:

Het leveren, verbeteren, bijwerken en versterken van de Services die wij aan u leveren. Wij verzamelen informatie gerelateerd aan uw aankoop, gebruik en/of interactie met onze Services. Wij gebruiken deze informatie om:

  • De werking en prestatie van onze Services te verbeteren en te optimaliseren (wederom, inclusief onze websites en mobiele applicaties)
  • Problemen te diagnosticeren met en veiligheidsrisico’s, fouten of benodigde verbeteringen aan de Services te identificeren
  • Fraude en misbruik van onze Services en systemen te detecteren en te voorkomen
  • Statistische gegevens over het gebruik van de Services te verzamelen
  • In te zien hoe u onze Services gebruikt, en welke producten en diensten het meest relevant voor u zijn.

Vaak zijn gegevens algemeen verzameld of gaat het om statistische data over hoe mensen onze Services gebruiken, en zijn deze gegevens niet gekoppeld aan persoonlijke gegevens, maar voor zover het zelf persoonlijke gegevens zijn, of is gekoppeld aan of te koppelen aan persoonlijke gegevens, dan behandelen we het dienovereenkomstig.

Delen met vertrouwde derde partijen. We kunnen uw persoonlijke gegevens delen met aangesloten bedrijven binnen ons bedrijf, met derden waarmee we samenwerken zodat we hun diensten kunnen integreren in onze eigen Services, en met vertrouwde derde partijen mochten zij hun diensten namens ons moeten uitvoeren, zoals:

  • Het verwerken van betalingen met creditcards
  • Advertenties leveren
  • Wedstrijden en enquêtes uitvoeren
  • Het uitvoeren van analyse van onze Services en klantdemografie
  • Communiceren met u, via bijvoorbeeld e-mail of enquêtes
  • Klantrelatie management.

We delen uw persoonlijke gegevens alleen wanneer dat nodig is voor een derde partij om de verzochte diensten uit te voeren of wanneer dat namens ons nodig is. Deze derde partijen (en onderaannemers) vallen onder strenge voorwaarden voor gegevensverwerking en mogen uw persoonlijke gegevens niet gebruiken, delen of behouden voor doeleinden anders dan waarvoor ze specifiek zijn aangetrokken (of zonder uw toestemming).

Met u communiceren. We kunnen rechtstreeks contact met u opnemen, of via een derde partij serviceprovider betreffende producten of services waarvoor u zich heeft aangemeld of van ons hebt aangeschaft, voor het leveren van transactionele of service-gerelateerde communicaties. We kunnen ook contact met u opnemen over aanbiedingen voor extra services waarvan wij denken dat u deze waardevol zult vinden als u ons hiervoor toestemming geeft, of waar toegestaan, gebaseerde op gerechtvaardigde interesse. U hoeft geen toestemming te geven als voorwaarde om onze goederen of diensten te kopen. Deze contactmomenten kunnen omvatten:

  • E-mail
  • Tekst (SMS) berichten
  • Telefoongesprekken
  • Geautomatiseerde telefoonberichten of SMS-berichten.

U kunt ook uw abonnementsvoorkeuren bijwerken wat betreft het ontvangen van berichten van ons en/of onze partners door u zich bij uw account aan te melden en naar de pagina "Accountinstellingen" te gaan.

Wanneer wij gegevens van u verzamelen in verband met een gezamenlijk aanbod, wordt duidelijk gemaakt wie de gegevens verzamelt en wiens privacybeleid geldt. Daarnaast omschrijft het keuzemogelijkheden voor u wat betreft het gebruik en/of delen van uw persoonlijke gegevens met een gezamenlijke merkpartner, alsook hoe die mogelijkheden te benutten.

Als u een service wilt gebruiken waarmee u contactpersonen kunt importeren (bijv. middels e-mailmarketingservices om e-mails namens u te verzenden), gebruiken we alleen de contactpersonen en andere persoonlijke gegevens voor de verzochte service. Als u meent dat iemand ons persoonlijke gegevens heeft verstrekt, en u wil dat die gegevens uit onze database wordt verwijderd, neem dan contact met ons op via privacy@godaddy.com..

Overdracht van persoonlijke gegevens over de landsgrenzen. Als u onze Services gebruikt in een land anders dan het land waar onze servers gestationeerd zijn, dan kunnen de communicaties met ons resulteren in de overdracht van uw persoonlijke gegevens over internationale grenzen. Daarnaast, wanneer u telefonisch contact met ons opneemt of een chat start, dan kunnen wij u support leveren vanaf een van onze wereldwijde locaties, buiten uw eigen land. In dit soort gevallen, wordt met uw persoonlijke gegevens omgegaan volgens ons Privacybeleid.

In naleving van de wet, regelgeving en rechtshandhaving. Wij werken samen met overheid, politie en justitie en met private partijen om ervoor te zorgen dat de wet wordt nageleefd en gehandhaafd. Wij geven uw gegevens door aan overheid, politie, justitie of private partijen voor zover dit naar ons oordeel noodzakelijk of passend is als reactie op vorderingen en juridische procedures (zoals dagvaardingverzoeken), om onze eigendommen en rechten of de eigendommen en rechten van een derde te beschermen, om de veiligheid van het publiek of een persoon te waarborgen of om activiteiten te voorkomen of te beëindigen die wij als onrechtmatig of onethisch beschouwen.

Voor zover het ons wettelijk is toegestaan dit te doen, zullen wij redelijke maatregelen nemen om u op de hoogte te stellen indien wij uw persoonsgegevens in het kader van een juridische procedure aan derden moeten verstrekken. Wij delen uw gegevens ook voor zover dit noodzakelijk is om te voldoen aan ICANN of de regels, regelingen en het beleid van ccTLD wanneer u bij ons een domeinnaam registreert. Vanwege redenen die cruciaal zijn om de veiligheid, stabiliteit en veerkracht van internet te behouden, bevat dit ook de overdracht van de domeinnaamregistratie gegevens van de onderliggende domeinregister operator en escrow-provider, en publicatie van die gegevens als vereist door ICANN in de publieke WHOIS-database.

Websiteanalyse. We gebruiken meerdere web-analysetools die door onze servicepartners worden geleverd, zoals Google Analytics, MixPanel en Singular om informatie te verzamelen over uw interactie met onze website of mobiele applicaties, inclusief welke pagina’s u bezoekt, welke site u bezocht voordat u op onze website kwam, hoeveel tijd u doorbracht op elke pagina, welk besturingssysteem en webbrowser u gebruikt en netwerk- en IP-informatie. We gebruiken de informatie die door deze tools wordt verstrekt om onze Services te verbeteren. Deze tools plaatsen blijvende cookies in uw browser om u als een unieke gebruiker te identificeren voor de volgende keer dat u onze website bezoekt. Elke cookie kan niet door iemand worden gebruikt anders dan de serviceprovider (bijv.: Google voor Google Analytics). De informatie die via de cookie is verzameld, kan worden overgedragen naar en opgeslagen worden door deze servicepartners op servers in een land anders dan waar u woonachtig bent. Hoewel de verzamelde informatie geen persoonlijke gegevens bevat, zoals naam, adres, factuurgegevens, etc., wordt de verzamelde informatie wel gebruikt en gedeeld door deze serviceproviders in overeenstemming met hun eigen privacybeleid. U hebt controle over de technologieën die wij gebruiken via uw instellingen middels ons Cookie-beleid of de "cookie-banners" die u te zien krijgt (afhankelijk van de URL of bezochte website) wanneer u eerst onze webpagina’s bezoekt, of door de instellingen in uw browser of tools van derden, zoals Disconnect, Ghostery en anderen aan te passen.

Gerichte advertenties. Gerichte advertenties of aanbiedingen gebaseerd op interesse kunnen u worden aangeboden en kunnen zijn gebaseerd op uw activiteiten op onze websites, en andere websites, gebaseerd op de producten die al in uw bezit zijn. Deze aanbiedingen worden getoond als verschillende productbanners wanneer u aan het surfen bent. Daarnaast werken we samen met derden voor het beheer van reclame op onze websites en andere websites. Onze partners kunnen gebruikmaken van technologieën zoals cookies om informatie te verzamelen over dergelijke activiteiten met het doel u reclame te tonen op basis van uw surfgedrag en de dingen waarvoor u belangstelling toont, en om de effectiviteit van reclame te meten. Als u zich wilt afmelden voor op interesse gebaseerde reclame, klik dan hier [of, wanneer u in de Europese Unie woonachtig bent, klikt u hier]. U blijft wel algemene reclame ontvangen.

LINKS NAAR WEBSITES VAN DERDEN Onze website en onze mobiele apps bevatten links naar websites van derde partijen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid of de content van dergelijke sites van derden. Lees het privacybeleid van de website die u bezoekt.

De Europees-Amerikaanse en Zwitsers-Amerikaanse Privacy Shield Frameworks.

Our parent company, GoDaddy Operating Company, LLC (and our related entities, including GoDaddy.com, LLC, Blue Razor Domains, LLC, Starfield Technologies, LLC, Domains by Proxy, LLC, Outright, Inc., Mad Mimi, Inc. and Media Temple, Inc.) participates in and has certified its compliance with the EU-U.S. and Swiss-U.S. Privacy Shield Framework. GoDaddy Operating Company, LLC is committed to subjecting all personal data received from the EU or Switzerland, in reliance on the Privacy Shield Framework, to the Framework’s applicable Principles. To learn more about the Privacy Shield Framework, visit the U.S. Department of Commerce’s Privacy Shield List.

GoDaddy Operating Company, LLC is responsible for the processing of personal data it receives, under each Privacy Shield Framework, and subsequently transfers to a third party acting as an agent on its behalf. GoDaddy Operating Company, LLC complies with the Privacy Shield Principles for all onward transfers of personal data from the EU and Switzerland, including the onward transfer liability provisions.

With respect to personal data received or transferred pursuant to each Privacy Shield Framework, GoDaddy Operating Company, LLC is subject to the regulatory enforcement powers of the U.S. Federal Trade Commission. In certain situations, GoDaddy Operating Company, LLC may be required to disclose personal data in response to lawful requests by public authorities, including to meet national security or law enforcement requirements.

If you have an unresolved privacy or data use concern that we have not addressed satisfactorily, please contact our U.S.-based third party dispute resolution provider (free of charge) at https://feedback-form.truste.com/watchdog/request. Under certain conditions, more fully described on the Privacy Shield website, you may invoke binding arbitration when other dispute resolution procedures have been exhausted.

In compliance with the Privacy Shield Principles, GoDaddy Operating Company, LLC commits to resolve complaints about our collection or use of your personal information. EU and Swiss individuals with inquiries or complaints regarding our Privacy Shield policy should first contact us in any manner provided in the "CONTACT US" section below in this Privacy Policy.

GoDaddy Operating Company, LLC has further committed to cooperate with the panel established by the EU data protection authorities (DPAs) and the Swiss Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC) with regard to unresolved Privacy Shield complaints concerning human resources data transferred from the EU and Switzerland in the context of the employment relationship.

Uw gegevens benaderen, bijwerken of verwijderen.

Om uw persoonlijke gegevens te benaderen, te bekijken, te verwijderen of te porteren (waar beschikbaar), of om uw abonnementsvoorkeuren bij te werken, logt u in op uw Account en gaat u naar "Accountinstellingen". Raadpleeg ons Privacy Center voor meer informatie en richtlijnen voor het benaderen, bijwerken of wissen van uw gegevens.

Als u verzoekt om uw persoonlijke gegevens te wissen, en die gegevens zijn nodig voor de producten of diensten die u hebt aangeschaft, dat wordt dat verzoek alleen ingewilligd tot het punt waarop het niet langer nodig is voor de aangeschafte of vereiste Services voor onze wettelijke bedrijfsdoelen of juridische of contractuele vereisten betreffende informatieretentie.

Als u om welke reden dan ook niet in staat bent om bij uw Accountinstellingen te komen, of ons Privacy Center, dan kunt u ook contact met ons opnemen via een van de manieren die in de onderstaande sectie "Contact&" staat vermeld.

Hoe wij uw gegevens beveiligen, opslaan en behouden.

Wij volgen algemeen geaccepteerde standaarden voor het opslaan en beschermen van de persoonlijke gegevens die wij verzamelen, tijdens de overdracht en wanneer deze informatie is ontvangen en opgeslagen, inclusief het gebruik van codering, waar nodig.

We bewaren persoonlijke gegevens alleen voor zolang dat nodig is om de Services waarom u hebt gevraagd, te kunnen leveren en daarna voor een reeks wettelijk toegestane of bedrijfsdoelen. Deze kunnen retentieperiodes inhouden:

  • verplicht gesteld door de wet, contract of soortgelijke verplichtingen van toepassing op onze bedrijfsactiviteiten;
  • voor het behoud, oplossen, verdedigen of afdwingen van onze wettelijke/contractuele rechten; of
  • nodig voor het behoud van adequate en precieze zakelijke en financiële records.

Als u vragen hebt over de veiligheid of behoud van uw persoonlijke gegevens, kunt u contact met ons opnemen via privacy@godaddy.com.

'Niet volgen' meldingen.

Sommige browsers bieden u de mogelijkheid om automatisch websites die u bezoekt te vertellen dat ze u niet mogen volgen met een "Niet volgen" signaal. Er is geen consensus onder de branchedeelnemers over wat "Niet volgen" in deze context betekent. Net als andere websites en online diensten, passen we op dit moment onze handelingen niet aan wanneer we een "Niet volgen" signaal van de browser van een bezoeker ontvangen. Om meer te weten te komen over "Niet volgen", kunt u gaan naar www.allaboutdnt.com.

Leeftijdsbeperkingen.

Onze Services zijn alleen te koop voor diegenen ouder dan 18 jaar. Onze Services richten zich niet op, zijn niet bedoeld voor consumptie door of ontworpen om personen jonger dan 18 jaar tot gebruik aan te zetten. Als u op de hoogte bent van, of meent dat iemand jonger dan 18 jaar ons persoonlijke gegevens heeft verstrekt, neem dan contact met ons op.

Wijzigingen in ons Privacybeleid.

Wij behouden ons het recht voor dit Privacybeleid te allen tijde te wijzigen. Als we besluiten om ons Privacybeleid te wijzigen, verwerken wij die wijzigingen in dit Privacybeleid en publiceren de wijzigingen op andere plaatsen die wij gepast achten, zodat u weet welke gegevens wij verzamelen, hoe wij de gegevens gebruiken en onder welke omstandigheden, indien van toepassing, wij die informatie openbaar maken. Indien wij essentiële wijzigingen aanbrengen aan dit Privacybeleid, zullen we u hierover per e-mail of via een bericht op uw homepage ten minste dertig (30) dagen voorafgaand aan de invoering van de wijzigingen informeren.

Autoriteit voor gegevensbescherming.

Als u inwoner bent van de Europese Economische Ruimte (EER) en van mening bent dat wij uw persoonlijke gegevens bewaren overeenkomstig aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), dan kunt u uw vragen of klachten richten aan uw plaatselijke toezichthoudende autoriteit, of onze leidende toezichthoudende autoriteit, de Engelse Information Commissioner's Office, zoals hieronder vermeld:

www.ico.org.uk

Information Commissioner's Office

Wycliffe House, Water Lane, Wilmslow, Cheshire, SK9 5AF, United Kingdom

Telefoon: 0303 123 1113

Neem contact met ons op.

Mocht u vragen, bezorgdheden of klachten hebben gerelateerd over privacy en over ons Privacybeleid, onze praktijken of Services, dan kunt u contact opnemen met ons Office of the DPO via e-mail: privacy@godaddy.com. Daarnaast kunt u ook contact met ons opnemen via een van de volgende manieren:

  • Per post: Attn: Office of the Data Protection Officer, 14455 North Hayden Road, Suite 219, Scottsdale, AZ 85260 USA, of voor klanten in de EER, Attn: Legal, Office of the DPO, 5th Floor, The Shipping Building, Old Vinyl Factory, 252-254 Blyth Road, Hayes, UB3 1HA, Verenigd Koninkrijk.
  • Per telefoon: 078 48 20 46.

Wij reageren binnen dertig (30) dagen op alle verzoeken, aanvragen of bezorgdheden.

Herzien: 18/11/2018
Copyright © 2000-2019 GoDaddy.com, LLC. Alle rechten voorbehouden.