GoDaddy

MERKRICHTLIJNEN EN TOESTEMMINGEN

Laatst herzien: 3 november 2015

De handelsmerken, dienstmerken, logo's, imago, webdesign en andere merkkenmerken ("Merkkenmerken") van GoDaddy worden door toepasselijke wetten op het gebied van handelsmerken, auteursrecht en ander intellectueel eigendom beschermd. Partijen die toestemming of licentie willen verkrijgen om een van de Merkkenmerken of andere intellectuele eigendom van GoDaddy te gebruiken, dienen de details van hun verzoek te sturen naar permissions@godaddy.com.  Ieder verzoek zal individueel worden beoordeeld en toestemming of vergunning wordt in voorkomende gevallen verleend.

Hoewel we graag willen voldoen aan alle verzoeken die wij ontvangen, moeten we de integriteit van ons merk beschermen en moeten we veel verzoeken weigeren, omdat het verzochte gebruik inhoudt dat GoDaddy wordt geassocieerd met een ander bedrijf, website of product of deze goedkeurt.

Indien u geïnteresseerd bent om reclame voor GoDaddy te maken op uw website, dan raden wij u aan om lid te worden van ons GoDaddy Partnerprogramma, waar u links en banners vindt die u kunt gebruiken om GoDaddy bekend te maken en hiermee geld te verdienen.  In het algemeen verstrekken wij onze bedrijfslogo's niet voor persoonlijk gebruik behalve via ons Partnerprogramma en het lidmaatschap van ons Partnerprogramma staat u niet toe om onze Merkkenmerken te gebruiken op een andere manier dan door de pictogrammen, banners en grafische afbeeldingen die via dat programma worden verstrekt, in een ongewijzigde staat te vertonen.

We krijgen vaak verzoeken van mensen die de Merkkenmerken van GoDaddy willen opnemen in kledingontwerpen of andere merchandise. Helaas kunnen we voor dit gebruik geen toestemming verlenen. Als u merchandise met het GoDaddy-merk wilt kopen, bezoek dan de GoDaddy Store.

We staan het gebruik van onze handelsmerken niet toe voor reclame, waaronder Google AdWords, en ook staan we het gebruik van onze handelsmerken niet toe in domeinnamen.

Als u journalist bent en toestemming wilt vragen om een GoDaddy-logo te gebruiken, neem dan contact op met pr@godaddy.com. Uw verzoek wordt direct beantwoord.

Als u toestemming krijgt om de GoDaddy merkkenmerken te gebruiken, maak er dan gebruik van in overeenstemming met de volgende richtlijnen:

Wat te doen:

 • Indien u een GoDaddy handelsmerk gebruikt, zorg er dan voor dat u het ® symbool opneemt bij de eerste keer dat u het merk in een document gebruikt, bijvoorbeeld in de titel of het kopje of als er voor het eerst naar wordt verwezen in uw tekst.
 • Als u materiaal maakt waarin naar GoDaddy merkkenmerken wordt verwezen, moet u ook een voetnoot opnemen waarin het gebruikte materiaal en de eigenaar van het materiaal wordt geïdentificeerd.  Voorbeeld: "GoDaddy® is een geregistreerd handelsmerk van GoDaddy Operating Company, LLC.  Alle rechten voorbehouden."
 • Als u een GoDaddy handelsmerk gebruikt, zorg er dan voor dat het handelsmerk wordt onderscheiden van de omringende tekst. U kunt het merk onderscheiden door een hoofdletter voor de eerste letter te gebruiken, door het gehele merk in hoofdletters of schuin te zetten, door het tussen aanhalingstekens te plaatsen of door een ander font of lettertype te gebruiken om het merk te markeren.
 • Gebruik "GoDaddy" altijd als één woord, en spel en gebruik de hoofdletters van GoDaddy's handelsmerken altijd precies zo als aangegeven.
 • Gebruik het handelsmerk als een bijvoeglijk naamwoord, niet als een zelfstandig naamwoord of een werkwoord en niet in de bezitsvorm.

Wat niet te doen:

 • Als u een GoDaddy merkkenmerk gebruikt, zorg er dan voor dat u het op geen enkele wijze verandert. Verwijder, vervorm of verander geen enkel onderdeel van een merk of logo.
 • Neem geen GoDaddy merkkenmerk op in uw eigen productnaam, dienstnaam, handelsmerk, logo of bedrijfsnaam.
 • Geef geen GoDaddy merkkenmerk weer als het meest prominente visuele element van uw website, product of service.
 • Geef geen GoDaddy merkkenmerk weer op een manier die misleidend, oneerlijk, beledigend, inbreukmakend, lasterlijk, vernederend, obsceen of anderszins aanstootgevend is zoals door ons naar ons eigen oordeel bepaald.
 • Gebruik geen merkkenmerken van GoDaddy op manieren die in strijd zijn met wettelijke regels.
 • Geef geen GoDaddy merkkenmerk weer op een website die inhoud voor volwassenen bevat, of die de verkoop van alcohol of tabak of gokken voor personen onder de eenentwintig jaar promoot.
 • Geef geen GoDaddy merkkenmerk weer op een manier die de indruk wekt dat u aan ons gerelateerd of geaffilieerd bent of door ons wordt gesponsord of onderschreven.
 • Imiteer niet het uiterlijk van een van onze websites of pagina's die op een van onze websites zijn opgenomen, waaronder zonder beperking de merkcommunicatie, kleurcombinaties, fonts, grafische ontwerpen, productpictogrammen of andere elementen die met ons verbonden zijn.
 • Frame of spiegel geen pagina van de GoDaddy-website.
 • Bied niet op en maak niet op andere wijze gebruik van handelsmerken van GoDaddy in Google AdWords of andere pay-per-click advertenties.
 • Neem geen GoDaddy handelsmerken op in een domeinnaam.

Als u een vraag hebt die buiten de richtlijnen en informatie op deze website valt, neem dan contact met ons op via permissions@godaddy.com.