GoDaddy

Informatie over .US-domeinnamen

Laatst herzien: 17/02/2017

De .us-landcode op het hoogste domeinnaamniveau (ccTLD) is een extensie die de Verenigde Staten vertegenwoordigt.

Registratievereisten

De Amerikaanse Nexus-vereiste zorgt ervoor dat alleen personen of organisaties die een inhoudelijke verbinding met de Verenigde Staten hebben, .us-domeinnamen kunnen registreren. Om voor een .us domeinnaam te kwalificeren, moet je voldoen aan drie van de onderstaande vereisten:

  • Een natuurlijke persoon (i) zijn die inwoner of permanente ingezetene is van de Verenigde Staten of de bijbehorende bezittingen of gebieden of (ii) van wie de hoofdverblijfplaats de Verenigde Staten of de bijbehorende bezittingen of gebieden is. 
  • Een rechtspersoon of organisatie die is (i) gevestigd in een van de vijfig (50) staten van de Verenigde Staten, het District of Columbia of een van de bijbehorende bezittingen of gebieden van de Verenigde Staten of (ii) die is opgezet of anderszins is opgericht onder de wetgeving van de Verenigde Staten, het District of Columbia of de bijbehorende bezittingen of gebieden.
  • Een rechtspersoon of organisatie (waaronder een federale, staats of lokale overheid van de Verenigde Staten of een politieke onderverdeling daarvan) die rechtmatige aanwezigheid heeft in de Verenigde Staten.

Verlengingsbeperkingen

Je .us-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. De verlengingsdatum is afhankelijk van of je domeinnaam automatisch of handmatig wordt verlengd. We proberen op de eerste dag van de maand voordat deze vervalt, om de domeinnaam automatisch te verlengen. Als de verlengingspoging mislukt, proberen we de verlenging opnieuw op de 10e van de maand en nog een keer op de 20e van de maand.

Als we de domeinnaam niet automatisch kunnen verlengen en als deze op de 20e van de maand voorafgaande aan de vervaldatum niet handmatig is verlengd, kun je proberen om de domeinnaam terug te krijgen. Hieraan zijn mogelijk kosten verbonden. Zie Verlopen domeinnamen herstellen voor instructies voor het herstellen.

Bijvoorbeeld: Je .us-domein vervalt op 10 oktober. Als je de domeinnaam niet automatisch verlengt, kun je deze vanaf 20 september handmatig verlengen. Bij automatische verlenging proberen we de domeinnaam op 1 september, 10 september en 20 september te verlengen.