GoDaddy

Informatie over .UK-domeinnamen

Laatst herzien: 8/10/2019

De .uk-landcode op het hoogste domeinnaamniveau (ccTLD) is een extensie die het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigt.

Als je je Nominet-inloggegevens bent kwijtgeraakt, kun je die informatie ophalen van Nominet met behulp van het e-mailadres waarmee je je domein hebt geregistreerd.

Klantondersteuning

GoDaddy biedt live telefonische klantenondersteuning voor alle vragen, incidenten en problemen. De meeste worden allemaal tijdens het gesprek behandeld door ons bekroonde klantondersteuningsteam. Wanneer escalatie vereist is, worden de meeste problemen binnen 72 uur opgelost, maar er zijn uitzonderingen afhankelijk van de complexiteit van het probleem. Als je een probleem wilt escaleren, vraag dan onze klantenservice om dit namens jou te doen.

Registratievereisten

Iedereen kan .uk-domeinnamen registreren op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, maar een registratieadres in het Verenigd Koninkrijk is vereist voor registranten die in het buitenland wonen. Dit adres moet worden vermeld bij de contactinformatie voor beheer voor je domeinnaam. Deze vereiste is niet van toepassing op .co.uk- en .org.uk-domeinnamen.

Postbussen zijn niet toegestaan.

Raadpleeg voor meer informatie de Registratieregels voor de nieuwe .uk-domeinextensies.

Verlengingsbeperkingen

Je .uk-domeinnaam wordt verlengd voordat de vervaldatum wordt bereikt. We proberen 14 dagen voor de vervaldatum van de domeinnaam of we deze automatisch kunnen verlengen. Als de poging tot verlengen mislukt, wordt het zeven dagen voor de vervaldatum van de domeinnaam en één dag na de vervaldatum van de domeinnaam opnieuw geprobeerd.

Als de domeinnaam niet automatisch kan worden verlengd en je dit niet handmatig doet voordat voor de derde keer wordt geprobeerd om deze te factureren, kan de domeinnaam niet langer worden beheerd in je account, totdat deze is verlengd.

Vereisten inkomende overdrachten

Het overdrachtsproces voor de .uk-domeinen naar het Nominet-register is uniek.

Als je een .uk-overdracht in werking wilt stellen, moet je:

  1. Koop een .uk-overdracht voor $0, indien deze verkrijgbaar is op onze website. (De .uk-overdracht omvat geen gratis verlenging van een jaar omdat de overdracht al gratis is.)

  2. Neem contact op met je huidige registerhouder en vraag om het IPS-label te wijzigen naar GODADDYUK.. 0. Als dat eenmaal is gebeurd, wordt de overdracht onmiddellijk voltooid. 

Wanneer je een van de hiervoor vermelde stappen voltooit, sturen we een e-mailbericht naar het e-mailadres van de contactpersoon of naar het e-mailadres van de accounthouder. Je moet de instructies in het e-mailbericht volgen om een .uk-overdracht te starten.

Vereisten uitgaande overdrachten

Neem contact op met ons supportteam om de overdracht aan te vragen en verstrek het volgende als je een .uk-domeinnaam wilt overdragen naar een andere registerhouder:

  1. Een specifieke aanvraag voor het overdragen van de domeinnaam. Neem de volledige domeinnaam op in het verzoek.

  2. De IPS-labelnaam van je nieuwe registerhouder. Nominet verstrekt een hoofdlettergevoelig IPS-label aan elke registerhouder die is goedgekeurd voor het beheren van .uk-domeinnamen. Het is voor het overdragen van een .uk-domeinnaam vereist dat de IPS-labelinformatie wordt bijgewerkt.

  3. Informatie voor accountvalidatie (klantaccountnummer of gebruikersnaam en je Support-PIN.

Vereisten voor accountwijzigingen

Als je de domeinnaam verhuist, kunnen de voornaam, achternaam en bedrijfsnaam van de registrant niet worden gewijzigd.

Vereisten voor bijwerken van contactgegevens

Voor contactinformatie van de registrant, geldt dat deze eerst moet worden bijgewerkt bij Nominet. Nadat je nieuwe informatie wordt weergegeven in de Whois-database van Nominet, moet je contact opnemen met ons supportteam om je contactinformatie bij ons bij te werken.

Bij .uk-domeinnamen zijn er mogelijk kosten verbonden aan het bijwerken, afhankelijk van het type contactpersoon dat je wilt bijwerken. Zie> de overdrachtspagina van Nominet voor informatie over gratis wijzigingen en wijzigingen waaraan kosten zijn verbonden.

Tijdens het verificatieproces wordt aan de aanvraag voor de domeinnaam de statuscode 254 (.uk-gegevensvalidatieproces) toegekend. Voor meer specifieke instructies over het .uk-verificatieproces voor contactpersonen, zie Contactgegevens verifiëren voor .UK-gegevensvalidatieproces.

Je kunt contact met ons opnemen via ukverify@godaddy.com als je verder nog vragen of bezorgdheden hebt over .uk-domeinen.

Domeinannuleringen

Volgens de vereiste van Nominet, kan alleen de registrant de .UK-domeinnaam annuleren. Annuleer een .UK-domein alleen als je zeker weet dat je het niet meer nodig hebt. Wanneer je de aanvraag indient, kan deze niet meer worden teruggedraaid. Eenmaal voor annulering ingediend, wordt het .UK-domein op de dag van annulering om middernacht uit het register verwijderd. Op dit moment is de .UK-domeinnaam voor iedereen beschikbaar om te registreren. Meld je aan bij Online Services om een annuleringsverzoek in te dienen.