Zelfbeheerde VPS-hosting

Krijg eenvoudig het vermogen en de flexibiliteit die je nodig hebt.

  • Volledige controle met complete root-toegang en optionele controlepanelen.
  •  Back-ups met uptime en prestatiemonitoring.
  • Onbeperkt aantal bezoekers. 99,9% gegarandeerde uptime. Volledige controle met complete root-toegang en optionele controlepanelen.
Bekijk pakketten en prijzen

Zelfbeheerde VPS-hosting: ideaal voor systeembeheerders en ontwikkelaars.

Dat klopt, als je een ontwikkelaar, ontwerper of systeembeheerder bent die ervaring heeft met het beheren van een server en volledige controle wil over de hostingomgeving, dan is onze Zelfbeheerde VPS-hosting de juiste keuze. Je krijgt volledige root-toegang met SSH-sleutels voor totale controle en een opdrachtregel voor flexibiliteit. Bovendien bieden we een breed scala aan prestatieopties met flexibele serverconfiguraties.

Alle zelfbeheerde VPS-hostingabonnementen zijn inclusief:

Prestaties

Ervaar krachtige SSD‘s ondersteund door Virtuozzo die drie keer sneller zijn, en onbeperkt verkeer. Je krijgt ook KVM-virtualisatie voor volledige controle over je hardwarebronnen

Onbeperkt aantal accounts en eenvoudig te beheren

Maak onbeperkt hostingaccounts aan met optionele cPanel/WHM met Installatron of Plesk Obsidian Web Host Edition (inclusief WordPress-toolkit).

Root-toegang

Behoud volledige controle en configureer je server aan je behoeften (tot op het niveau van het besturingssysteem).

Monitoring en waarschuwingen

Houd de uptime en prestaties (CPU, RAM en opslag) van servers bij, zodat je op de hoogte blijft van waarschuwingsmeldingen.

Back-ups en herstelconsole

Stel geautomatiseerde wekelijkse back-ups en directe momentopnames in en los problemen op met de herstelconsole (zelfs wanneer je geen toegang hebt tot SSH).

Wereldwijde datacenters

Kies uit dichtbijgelegen, hypermoderne datacenters in Noord-Amerika, EMEA of Azië-Oceanië voor pagina‘s die sneller laden en een betere bezoekerservaring.

Schaalbaarheid

Omslachtige, handmatige migraties zijn verleden tijd. Verhoog RAM, CPU en opslag eenvoudig met naadloze VPS-upgrades.

Veiligheid

Ervaar 24 uur per dag netwerkcontrole met geavanceerde DDoS-bescherming en een gratis SSL-certificaat  (voor het eerste jaar) met een dedicated IP.

Websites en apps die creditcards verwerken, dienen Conform PCI .

Top 5 (eigenlijk 6) populaire toepassingen van Zelfbeheerde VPS-hosting:

E-commerce

Lanceer met een druk op de knop je eCommerce-website die klaar is voor het verkeer door Magento, OpenCart en PrestaShop te installeren.

Meerdere sites

Host meerdere sites zonder de reactietijd van klanten te beïnvloeden, dankzij onze geïsoleerde omgeving.

Web- of databaseserver

Configureer onmiddellijk een web- of databaseserver, of deze een MySQL, Linux of Apache is.

Bronintensieve applicaties

Houd alles onder controle met onze VPS, of het nu gaat om zakelijke, financiële, CRM-, social media-, of vastgoedapps.

E-mailserver

Configureer en beheer volledig je eigen e-mailserver. Onbeperkt aantal postvakken in en adressen voor je onderneming of klanten.

Testomgevingen

Laat testservers direct op alle continenten draaien om de reactietijd van je app of site te testen.

Ja, we hebben nog meer GoDaddy-hostingoplossingen.

We bieden naast Zelfbeheerde VPS-hosting een groot aantal hostingoplossingen, zoals Dedicated hosting en Zakelijke hosting. Als je een WordPress-website hebt, hoef je je geen zorgen te maken. We helpen je met Beheerde WordPress-hosting.

Veelgestelde vragen over VPS-hosting.

Wat is het verschil tussen beheerde en niet-beheerde (zelfbeheerde) VPS? En hoe kom ik erachter welke hosting het beste is voor mij?

Voor niet-beheerde VPS (ook bekend als ‘zelfbeheerde VPS’) is er meestal een aanzienlijke mate van technische kennis en basiskennis van Linux en de opdrachtregel nodig. Met niet-beheerde VPS-hostingabonnementen kun je VPS-hosting configureren en bijwerken naar je persoonlijke voorkeuren.

Als je liever hebt dat een expert je hosting beheert en technische zaken regelt (waardoor je meer tijd over hebt om je te richten op je onderneming), dan is Volledig beheerde VPS-hosting de juiste keuze voor je om te voldoen aan je hostingbehoeften.

Welk besturingssysteem kan ik gebruiken op mijn server?

GoDaddy VPS-hosting biedt zowel Linux (CentOS of Ubuntu) als Windows Server. 

Bieden jullie ook Windows VPS-hosting?

Jazeker! We bieden Windows VPS-hosting met resources vanaf 2 GB RAM tot 32 GB RAM. Bovendien kun je Plesk Obsidian Webhost-editie toevoegen (voor WordPress en websitebeheer) om je sites te maken en te beheren.

Hoeveel IP‘s zijn er inbegrepen bij VPS-hosting?

GoDaddy VPS-hosting (met uitzondering van het Basispakket) is inclusief drie gratis dedicated IP-adressen die je kunt gebruiken voor aangepaste toepassingen, testomgevingen, e-mail en andere administratieve taken.

  • Aangepaste software en toepassingen: Als je aangepaste software hebt op je server, dan heb je mogelijk een dedicated IP-adres nodig. Voor bepaalde types serversoftware is een dedicated IP nodig om deze goed te laten werken.
  • Beheer regelpaneel: Verdeel je sites en je regelpaneel over 2 verschillende IP-adressen voor veiligheid en om services te isoleren.
  • E-maillevering: Een dedicated IP beschermt je reputatie en zorgt ervoor dat je e-mails worden afgeleverd bij de bedoelde ontvangers. Als je een op domeinen gebaseerde e-mail gebruikt (bijv. mijnemail@mijndomein.nl) dan ondervind je mogelijk problemen bij e-maillevering. (Let op: Als je een gedeeld IP-adres gebruikt voor je e-mail, met andere gebruikers op hetzelfde gedeelde IP-adres, dan loop je een groter risico dat je IP op de blokkeringslijst komt of geblokkeerd wordt.) 

Waar staan de servers?

De servers van GoDaddy bevinden zich over de hele wereld. Kies je serverlocatie tijdens de installatie in Noord-Amerika, Europa of Asia-Pacific.

Wat is naleving van PCI?

De Payment Card Industry Data Security Standards (PCI-DSS of PCI) stelt beveiligingsnormen vast om de creditcardgegevens van kaarthouders te beschermen. Dit houdt in dat er verwacht wordt dat entiteiten die creditcardgegevens opslaan, verwerken of verzenden voldoen aan de normen in de Payment Card Industry Data Security Standards.

Hoe kan ik online creditcards accepteren?

Onze hostingservices bieden een goede plek om je online aanwezigheid en productcatalogus op te zetten. Vervolgens kun je met een externe provider werken die betalingen namens jou kan verwerken om creditcards van je server te houden. Welke weg je ook kiest, zorg dat je op de hoogte bent van extra vereisten om je bedrijf conform PCI te houden.

Wat zijn de extra vereisten waar ik rekening mee moet houden?

We raden je aan om samen te werken met je betalingsprovider (bijv. PayPal Checkout, Square Online Checkout en Stripe Checkout) zodat je extra vereisten waarvoor je verantwoording draagt, begrijpt. Als je één van onze PCI-gecertificeerde producten gebruikt, hebben we hier een vereenvoudigde checklist voor je.

Vereist VPS veel technische kennis?

Ja, VPS-hosting is het meest geschikt voor webontwikkelaars en systeembeheerders die beschikken over technische kennis om een server te beheren. VPS biedt meer vermogen en flexibiliteit dan standaard gedeelde hosting, maar het beheren van de server is complexer. Voor degenen die op zoek zijn naar het vermogen van VPS en de eenvoud van een standaard cPanel-ervaring om hun websites te beheren, bevelen we GoDaddyZakelijke hosting aan.

Waarom zou ik moeten kiezen voor VPS-hosting van GoDaddy?

Als je op zoek bent naar een betrouwbare en stabiele VPS-hostingprovider, vergeet niet dat wij de allerbeste hostingprovider zijn. Miljoenen mensen vertrouwen hun websites en applicaties aan GoDaddy toe. We bieden krachtige KVM VPS-hosting met flexibele configuraties voor elk budget, inclusief geautomatiseerde wekelijkse back-ups met planning en on demand, monitoring, waarschuwingstools en deskundige support.

Je kunt kiezen tussen Linux- of Windows-besturingssystemen met optionele regelpanelen (cPanel/WHM of Plesk Obsidian Webhost Edition). Voor degenen die niet de tijd of vaardigheden hebben om hun server te beheren, bieden we Volledig beheerde VPS-hosting of op taak gebaseerde services met eenmalige kosten. 

Zijn back-ups inbegrepen in VPS-hostingabonnementen?

Ja. Alle VPS-hosting is inclusief automatisch wekelijkse momentopnamen, zodat je een back-upmoment kunt inplannen of on demand een back-up kunt uitvoeren.

Wat zijn de werkelijke voordelen van VPS-hosting?

Met VPS-hosting profiteer je van goede prestaties in een afgeschermde omgeving met 100% dedicated CPU, RAM en opslag, wat betekent dat deze niet met andere websites of apps worden gedeeld. In vergelijking met gedeelde hosting resulteert dit in betere prestaties en veiligheid en heb je meer flexibiliteit en controle over de server. 
 
VPS-hosting biedt ook hogere bronnen en bandbreedte/verkeer dan gedeelde hosting, dat resulteert in snellere laadtijden en onbeperkt verkeer. Met een VPS heeft de beheerder meer controle over beveiligingshardening en is hij minder kwetsbaar voor hackers dan bij gedeelde hosting. Als een website gehackt wordt bij gedeelde hosting, is de kans groter dat andere websites op de server ook gecompromitteerd worden. Omgekeerd zal een gehackte VPS op dezelfde hardware door de virtuele isolatie geen invloed hebben op de omliggende VPS-omgevingen.

Met root-toegang gelden er geen beperkingen voor de applicaties die je installeert; je kunt systeembestanden, instellingen en serverlogins openen en bewerken.

Hoe lang duurt het voordat mijn nieuwe server is ingesteld?

Wij installeren je account gemiddeld binnen een paar minuten, het kan echter 24 uur of langer duren. Maar als je meteen hosting nodig hebt, kun je ons bellen en dan doen we er alles aan om het proces te versnellen.