Help

Websites + Marketing Help

Zorg ervoor dat mijn website makkelijk gevonden kan worden met SEO

Ga online | Ontdek Website Builder
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren

Dat je een site hebt gebouwd betekent niet automatisch dat er klanten komen. Het kost tijd en vereist goede trefwoorden voordat je gevonden wordt. Dus laten we aan de slag gaan!

Doelen voor deze sectie:

 • Vind je trefwoorden.
 • Gebruik de SEO-tool voor je startpagina, sitepagina‘s en afbeeldingen.
 • Zorg dat jij wordt gevonden in een lokale zoekopdracht.

Geschatte tijd om af te ronden: 20-30 minuten

Vind je trefwoorden

Trefwoorden zijn de woorden die gebruikt worden als mensen op zoek gaan naar jou en wat je te bieden hebt. Je bent al begonnen met het definiëren van trefwoorden bij het instellen van jouw site. Na verloop van tijd kunnen je trefwoorden veranderen, of verfijn je je trefwoorden tot iets specifiekers.

Als je meer wilt weten, kun je aan de slag met Les 7 in de instructievideocursus Inleiding op SEO. Andere lessen bevatten:

Ook hebben we een artikel over de 12 beste SEO-tools waarmee je website in zoekresultaten verschijnt (gratis, betaald en beschikbaar via GoDaddy).

Gebruik de SEO-tool op je site, pagina‘s en afbeeldingen

Met de SEO-tool in Website Builder kun je de SEO van je site verbeteren.

Open je site vanuit je Mijn producten-pagina. In je Dashboard selecteer je Marketing en vervolgens SEO.

Je hebt al trefwoorden aan je startpagina toegevoegd bij het instellen van je site, maar als je veel wijzigingen aan je content hebt toegebracht, is het een goed idee om dit opnieuw te doen. Voeg vervolgens trefwoorden toe aan de rest van je site en werk je afbeeldingen bij om alternatieve tags op te nemen.

In Les 17 van de instructievideocursus Inleiding op SEO laat London zien hoe je trefwoorden kunt gebruiken om je afbeeldingen te optimaliseren.

Zet je trefwoorden op alle logische plekken. Zorg dat je allereerst voor mensen schrijft. Zoekmachines zetten sites met kwaliteitsverkeer zoals mensen die langer op je site blijven om alles te lezen, hoger in de rangschikking.

Je kunt stappen altijd opnieuw uitvoeren, maar wees je ervan bewust dat het even kan duren voordat je wijzigingen getoond worden.

Gevonden worden in lokale zoekopdrachten: naam, adres en telefoonnummer (NAT)

Als je een lokaal bedrijf bent, wil je niet alleen gevonden worden in algemene zoekopdrachten maar ook door de mensen die zich in je werkgebied bevinden.

We beginnen met het vermelden van je bedrijf op Google en Yelp.

In je Dashboard selecteer je Marketing en vervolgens Google Mijn bedrijf. Volg de aanwijzingen om gekoppeld te worden aan een vermelding of een nieuwe vermelding te maken.

Herhaal dit proces om verbinding te maken met Yelp. In je Dashboard selecteer je Marketing, vervolgens Yelp, en daarna volg je de aanwijzingen.

In Les 6 van de instructiecursus Basiskennis van marketing met GoDaddy leert London je hoe je lokale SEO met bedrijfsvermeldingen kunt verbeteren.

Een belangrijke aanbevolen werkwijze is om jezelf ervan te verzekeren dat je bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer PRECIES hetzelfde zijn op alle sites. Het maakt niet uit of je iets voluit spelt of afkortingen gebruikt. Het is wel belangrijk dat je consistent blijft.

Als voorbeeld geven we je een verzonnen bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website:

     Jansen verwarming en airconditioning
     Hoofdstraat 1234, Plaatsnaam 
     (480) 123-4567 
     www.jansenverwarmingairco.nl
  

Variaties zoals die hieronder staan, zijn niet goed voor je resultaten op zoekpagina‘s.

 • Wijzigingen in je bedrijfsnaam zoals “Jansen verwarming en airco“ (afkorting) of “Jansen verwarming & airconditioning“ (een &-teken in plaats van uitgeschreven).
 • Adreswijzigingen zoals Hoofdstr. 1234 (in plaats van straat)
 • Wijzigingen in het telefoonnummer, zoals 480.123.4567 (waar punten gebruikt worden in plaats van haakjes).
 • Wijzigingen in de URL zoals jansenverwarmingairco.nl (zonder www.) of https://www.lakesideheatingac.com (waar https:// vooraan wordt gezet).

Overzicht

Fantastisch werk! Je website heeft content en is nu geoptimaliseerd voor SEO zodat je gemakkelijker kan worden gevonden. Het zal nog wel even duren voordat zoekmachines jouw wijzigingen hebben verwerkt. Terwijl we daarop wachten, kunnen we je site koppelen aan sociale media-accounts.

Ga online | Ontdek Website Builder
Mijn visuele merk instellen | Mijn startpagina personaliseren | Inhoud aanpassen
Zorg dat jij wordt gevonden met SEO | Verbinden met sociale media | Online betalingen accepteren


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.