Zoek en vervang voor WordPress met SSH

Voor ervaren gebruikers kan het efficiënter zijn om SSH te gebruiken bij het beheren van WordPress en het uitvoeren van taken zoals zoeken en vervangen in de database.

Waarschuwing: maak een back -up van je database voordat je wijzigingen aanbrengt. ( Linux -hosting met cPanel / Windows -hosting met Plesk / VPS of Dedicated servers )
  1. Maak verbinding met je hostingaccount met SSH.
  2. Exporteer je WordPress -database.
  3. Open het dumpbestand met de vim -teksteditor met de volgende opdracht:

vim bestandsnaam.sql

Werk de opdracht bij met de volgende informatie:

• bestandsnaam .sql is de naam van het dumpbestand dat je zojuist hebt gemaakt toen je de WordPress -database exporteerde

Opmerking: als je huidige werkmap anders is dan je werkmap op het moment dat het dumpbestand is gemaakt, moet je het pad naar het bestand in de opdracht opnemen. Bijvoorbeeld:

vim/home/user/public_html/ bestandsnaam .sql

4. Voer command mode door het intikken van de dubbele punt (:) karakter.
  5. Voer in de opdrachtmodus een zoekopdracht uit en vervang deze door de volgende opdracht:
    %s/ OldDomain / NewDomain / g

Werk de opdracht bij met de volgende informatie:

• OldDomain is je oude domein of gegevens
    • NewDomain als je nieuwe domein of gegevens
  6. Druk op Enter om de opdracht uit te voeren, waarmee het oude domein/de nieuwe gegevens worden gezocht en vervangen door het nieuwe domein/de nieuwe gegevens.
  7. Druk op Esc om de modus invoegen/toevoegen te verlaten.
  8. Typ de volgende opdracht om de opdrachtmodus te openen, het bestand op te slaan en af te sluiten
    : wq
  9. Importeer je bijgewerkte database met SSH .