WordPress: problemen oplossen met het wijzigen van domein, hosting of map

Als je iets doet dat de URL van je WordPress®-site verandert, moet je de database updaten met de nieuwe URL, zodat je site correct werkt.

Heb je het volgende gedaan?

• Is het domein gewijzigd op het hostingaccount waarop WordPress is geïnstalleerd?
  • Is de WordPress-installatiemap verplaatst?

In beide gevallen moet je je installatie herstellen door de WordPress-database te laten verwijzen naar de nieuwe locatie van je WordPress-installatie.

Opmerking: als je erover nadenkt om je WordPress-installatie te verplaatsen, maar dit nog niet hebt gedaan, moet je dit op de juiste manier doen. Zie voor meer informatie De URL van de site wijzigen in de codex van WordPress.

Een onjuiste WordPress-installatie oplossen

Opmerking: we raden aan om, voordat je deze procedure volgt, een back-up te maken van je database. Zie

voor meer informatie.

1. Voer phpMyAdmin in voor de database die je gebruikt hebt voor WordPress. Zie
    voor meer informatie.
  2. Klik op het menu linksboven, bijvoorbeeld: blo11381542067.
  3. Klik op wp_options.
  4. Ga naar het tabblad Browse (Bladeren).
  5. Klik in de rij met de waarde siteurl op Edit (Bewerken).
  6. Verwijder in het veld option_value je oude URL, voer je nieuwe URL in en klik vervolgens op Go (Starten).
  7. Ga naar de volgende pagina.
  8. Klik in de rij met de waarde home op Edit (Bewerken).
  9. Verwijder in het veld option_value je oude URL, voer je nieuwe URL in en klik vervolgens op Go (Starten).

Als je op Go (Starten) klikt, wordt de database bijgewerkt. Je site hoort normaal omgezet te worden.

Als je WordPress hebt geïnstalleerd met GoDaddy Hosting Connection®, verwijzen de koppelingen in GoDaddy Hosting Connection nog steeds naar je oude installatie. Zolang je de koppelingen in de database echter bijwerkt, kun je doorgaan met het upgraden van je WordPress-installatie met GoDaddy Hosting Connection.