WordPress Multisites inschakelen

WordPress® 3.0 biedt een nieuwe functie genaamd Multisite waarmee je meerdere WordPress -blogs kunt hosten met één WordPress -installatie. Deze functie heette voorheen WordPress Multi-User (MU).

Het inschakelen van deze functie vereist een gevorderde kennis van het configureren van WordPress en we raden af om dit in te schakelen, tenzij je vertrouwd bent met het bewerken van je wp-config.php- bestand.

Opmerking: je hebt WordPress 3.0 of hoger nodig om Multisite in te schakelen. Zie als je geen WordPress 3.0 of hoger hebt

.

Multisites inschakelen

1. Maak verbinding met je hostingaccount met een FTP -client.
  2. Sla een kopie van het bestand wp-config.php op je bureaublad op.
  3. Open wp-config.php met een platte teksteditor, zoals Notepad® of TextEdit®.
  4. Voeg de volgende regel toe aan de code van het bestand, boven de regel /* Dat is alles, stop met bewerken! Veel plezier met bloggen. */ :
    define ('WP_ALLOW_MULTISITE', true);
  5. Sla het bestand op, upload het en laat het het bestaande bestand wp-config.php in je hostingaccount overschrijven.

Je kunt nu Multisite gebruiken vanuit je WordPress -installatie.

Multisite instellen in WordPress

1. Meld je aan bij je WordPress -beheerpaneel.
  2. Klik in het menu Extra op Netwerk .

Opmerking: Als je het menu Netwerk niet hebt, meld je dan af bij WordPress en meld je vervolgens weer aan. Als je het menu nog steeds niet ziet, voltooi je de stappen in Multisite inschakelen .

3. Selecteer Submappen in de sectie Adressen van sites in je netwerk . Als deze optie niet wordt weergegeven, sla je deze stap over.

Opmerking: je kunt de optie WordPress -subdomeinen niet gebruiken met onze gedeelde hosting als je van plan bent om subdomeinen met jokertekens te gebruiken.

4. Voer een netwerktitel en een e-mailadres voor de beheerder in en klik op Installeren .
  5. Voltooi de instructies in de sectie Het netwerk inschakelen.

Opmerking: we raden aan een back-up te maken van je bestaande wp-config.php- en .htaccess- bestanden.

Wanneer je je weer aanmeldt bij WordPress, kun je nieuwe WordPress -blogs toevoegen vanuit het menu Mijn sites door Netwerkbeheer en vervolgens Sites te selecteren .