WordPress CLI installeren op gedeelde hosting

WordPress Command-Line Utility, of afgekort WP-CLI, is een geavanceerd hulpprogramma voor powerusers die hun WordPress-sites snel willen beheren en implementeren met bash/SSH. Deze functie is standaard op onze beheerde WordPress-hosting, maar kan worden geconfigureerd voor elk hostingplatform waarop de php-cli-module is geïnstalleerd. De basis WP-CLI-suite bevat een uitgebreide toolbox en stelt je zelfs in staat om rechtstreeks via de opdrachtregel berichten op je WordPress-site te plaatsen. Acties zoals het bijwerken van de WordPress-kern, het wissen van de WordPress-cache, het maken van een back-up en het herstellen van een MySQL-database, het installeren van plug-ins en thema's en het beheren van gebruikers worden gestroomlijnd in WP-CLI.

Meer informatie over het hulpprogramma zelf en de verschillende opdrachten die beschikbaar zijn voor WP-CLI, is te vinden op hun ondersteuningssite . Je kunt ook de verklarende woordenlijst met beschikbare opdrachten bekijken op hun opdrachtreferentiepagina .

MOEILIJKHEIDBasis - 1 | Gemiddeld - 2 | Geavanceerd - 3
TIJD VEREIST15 min
GERELATEERDE PRODUCTENcPanel gedeelde hosting

Deze instructies helpen je bij het installeren van WP-CLI op GoDaddy Linux Web Hosting powered by cPanel.

Het WP-CLI .phar-bestand verkrijgen en installeren

Maak verbinding met je hostingaccount via SSH. ( meer info ).

Nadat je bent aangemeld, zorg je ervoor dat je je in de homedirectory van je hostingaccount bevindt. Je kunt dit controleren door de opdracht pwd te gebruiken om de werkmap af te drukken. Het zou je moeten tonen als zijnde in / home / gebruikersnaam , waarbij gebruikersnaam je primaire gebruikersnaam is voor cPanel.

Gebruik de opdracht curl om het bestand wp-cli.phar op te halen dat we zullen gebruiken als het uitvoerbare bestand voor wp-cli

krul -O https://raw.githubusercontent.com/wp-cli/builds/gh-pages/phar/wp-cli.phar

Bewerk de machtigingen van het bestand wp-cli.phar zodat het uitvoerbaar is

chmod +x wp-cli.phar

Je kunt dan controleren of WP-CLI werkt door php te gebruiken om het uitvoerbare .phar- bestand uit te voeren. De onderstaande opdracht laat zien hoe je dit doet.

php wp-cli.phar --info

Dit zou informatie moeten laden over het uitvoerbare bestand php-cli, evenals het hulpprogramma WP-CLI zelf.

De bash-alias instellen voor WP-CLI

Dus technisch gezien zou je WP-CLI kunnen gebruiken zoals het is. Je hoeft alleen maar php wp-cli.phar in te typen voor een opdracht om WP-CLI te initialiseren. Niet echt gebruiksvriendelijk, toch? Gelukkig hebben we manieren om dit te veranderen met een bash -alias. Dit is waar we bash vertellen om een specifieke opdracht te koppelen aan een andere opdracht of een specifiek uitvoerbaar bestand. Dit wordt gedaan door je .bashrc -bestand te bewerken, dat zich in de homedirectory van je hostingaccount bevindt. De alias die we aan dit .bashrc -bestand moeten toevoegen, is:

alias wp = '~/wp-cli.phar'

Dit vertelt bash dat het commando 'wp' het uitvoerbare bestand wp-cli.phar in je homedirectory aanroept. Het toevoegen van de vereiste alias kan worden gedaan door middel van deze eenvoudige commando, die gewoon gebruik echo om de productie van de vereiste verklaring, dan

echo "alias wp = '~ /

Gebruik vervolgens de bronopdracht om bij te werken hoe bash wordt geïnitialiseerd.

bron .bashrc

Als je eerdere bewerkingen hebt aangebracht in je .bashrc- bestand om een ander alias vast te stellen of om een ander opdrachtregelprogramma te installeren, zoals Drush , wil je misschien je .bashrc- bestand handmatig bewerken met een teksteditor zoals Notepad ++ of vim . Zolang je echter het standaardformaat volgt en bash -aliassen onder aan het .bashrc -bestand staan, zou de vorige opdracht nog steeds prima moeten werken.

Zorg ervoor dat wp-cli werkt (en een eenvoudig voorbeeld)

Nu je het uitvoerbare bestand en de alias hebt ingesteld, is dat alles wat je nodig hebt om WP-CLI te gebruiken om je WordPress-site te beheren.

Om er zeker van te zijn dat wp -cli werkt, navigeer je eerst naar je WordPress -installatiemap en gebruik je vervolgens de volgende opdracht:

wp plug -in lijst

Je zou een lijst moeten zien met alle plug-ins die momenteel zijn geïnstalleerd, wat betekent dat wp-cli werkt zoals het hoort.

Lees de documentatie voor WP-CLI voor meer informatie over het gebruik van WP-CLI-opdrachten, het installeren van extra modules voor WP-CLI en het configureren van WP-CLI voor multisite.