WooCommerce Twilio SMS -meldingen

Met WooCommerce Twilio SMS -meldingen kun je automatische sms -updates naar klanten sturen wanneer hun bestelstatus verandert. Met deze extensie kunnen sitebeheerders ook een sms -melding ontvangen wanneer een nieuwe bestelling is geplaatst en handmatig sms -berichten verzenden via het scherm Bestelling bewerken .

Vereist: WooCommerce Twilio SMS -meldingen is een premium WooCommerce -extensie die wordt meegeleverd met Managed WordPress Ecommerce, Managed WooCommerce Stores of als een zelfstandige aankoop.

Installatie en configuratie

1. Meld je aan bij WordPress .
  2. Ga in het menu aan de linkerkant naar WooCommerce en klik op Extensies .
  3. Scroll in de lijst met opgenomen extensies van GoDaddy naar WooCommerce Twilio SMS -meldingen en klik op Installeren .

Je Twilio -referenties zoeken

Eerst heb je je Twilio -inloggegevens nodig om je winkel te koppelen:

1. Meld je aan bij je Twilio -console .
  2. Kopieer je account -SID en verificatietoken .
  3. Selecteer het tabblad Telefoonnummers in het menu en kopieer ook het telefoonnummer.
  4. Ga in WordPress naar WooCommerce en klik op Instellingen .
  5. Raadpleeg het tabblad Sms en scrol omlaag naar Verbindingsinstellingen .
  6. Voer de account -SID en het verificatietoken in dat je hebt gekopieerd.
  7. Klik op Wijzigingen opslaan .

Dat is alles! Je verstuurt nu sms -updates! Als je de instellingen wilt aanpassen en de verzonden sms -berichten wilt aanpassen, lees dan verder.

Extensie -instellingen

Nu kun je de plug -in configureren door naar WooCommerce > Instellingen > Sms te gaan.

Algemene instellingen

• Label opt-in selectievakje: De tekst die wordt weergegeven voor het selectievakje bij het afrekenen.
    Opmerking: als je dit veld leeg laat, wordt het selectievakje voor opt-in uitgeschakeld en ontvangen alle klanten sms-updates.
  • Opt-in-selectievakje Standaard: De standaardstatus voor het opt-in-selectievakje. We raden aan om deze instelling op Uitgeschakeld te laten.
  • Berichten aaneenschakelen: Schakel dit in om de provider een lang bericht te laten splitsen in meerdere sms -berichten als het totale aantal tekens de limieten van één sms overschrijdt. Als deze optie is uitgeschakeld, worden lange berichten mogelijk afgebroken met een ellips (...) aan het einde.
  • URL's verkorten: Schakel dit in om links in sms -meldingen automatisch in te korten.
    • URL -verkortingsservice: meld je aan voor Firebase Dynamic Links API voor korte URL's.
    • Firebase Web API Key: De API -sleutel van je Firebase -project.
    • Firebase Dynamic Links Domain: Voer je aangepaste Firebase -subdomein in zonder een protocol (http: // ofhttps:// ).
    Opmerking: raadpleeg de Firebase -instructies hieronder voor gedetailleerde stappen.

Beheerdersmeldingen

• Sms -meldingen voor nieuwe bestellingen inschakelen: Door in te schakelen worden sms -meldingen naar het mobiele nummer van de beheerder verzonden.
  • Admin Mobile -nummer: Het nummer / de aantal meldingen voor nieuwe bestellingen worden verzonden. Voeg de landcode toe voor nummers buiten de VS en stuur meldingen naar meerdere nummers door ze te scheiden met een komma.
  • Sms -bericht beheerder: Pas de nieuwe bestellingsmelding aan die naar de beheerders wordt verzonden. Je kunt alle onderstaande berichtvariabelen gebruiken om aanvullende informatie op te nemen.

Klantmeldingen

• Bestellingsstatussen waarvoor je sms -meldingen wilt verzenden: Er worden sms -updates verzonden wanneer een bestelling wordt gewijzigd in de statussen die je hier toevoegt.
  • Standaard klant -sms -bericht: Het berichtsjabloon dat wordt gebruikt wanneer er geen aangepast sjabloon bestaat voor een bepaalde status.

Sjablonen voor status -sms -berichten

Voeg een aangepast sms -bericht toe voor elk statussjabloon of laat dit leeg om het standaardbericht te gebruiken dat je hierboven hebt ingesteld. Alle kernstatussen en eventuele aangepaste statussen die met Orderstatusbeheer zijn gemaakt, worden hier weergegeven om aan te passen.

Retourneer een sms -bericht

• Retourbericht inschakelen: Als je dit inschakelt, worden aangepaste retourberichten verzonden wanneer klanten reageren op je geautomatiseerde sms.
  • Antwoordbericht: Het aangepaste antwoord dat naar klanten wordt verzonden (minder dan 160 tekens). Als je dit veld leeg laat, worden responsberichten opgeslagen in je Twilio -account zonder ze te verzenden.

Instellingen afzender -ID

• Afzender-ID inschakelen: Schakel dit in om uw eigen bedrijfsmerk in te stellen als de afzender-ID bij het verzenden van eenrichtingsberichten.
    Opmerking: dit wordt alleen ondersteund voor bepaalde landen .
  • Afzender -ID: Voer de alfanumerieke afzender -ID van uw voorkeur in.

Verbindingsinstellingen

Volg de bovenstaande instructies om je Twilio -aanmeldingsgegevens voor deze sectie op te halen.

• Account -SID: gevonden in je Twilio -accountconsole .
  • Verificatietoken : gevonden in je Twilio -accountconsole .
  • Van -nummer: Het nummer vanwaar je sms -berichten worden verzonden. Je kunt hier elk gekocht nummer invoeren (zelfs een shortcode).
    Opmerking: als je geen Twilio -tegoed hebt gekocht, kun je alleen sms -berichten verzenden naar je geverifieerde sandboxnummer.
  • Fouten vastleggen: Registreert fouten in het PHP -foutenlogboek. Fouten bij het verzenden van sms -berichten naar klanten worden ongeacht deze instelling geregistreerd als bestelnotities .
    Opmerking: Voor de beste prestaties moet je dit niet inschakelen, tenzij je problemen ondervindt met de plug -in.

Verzend test -sms

1. Voer een mobiel nummer in. Als je een Twilio -proefaccount gebruikt, moet het nummer al geverifieerd zijn in je account.
  2. Maak een testbericht van 160 tekens of minder.
    Opmerking: Berichtvariabelen worden niet vervangen in een testbericht omdat ze geen gegevens bevatten.
  3. Klik op Verzenden .
Terug naar boven

Gebruik de onderstaande stappen om een API -sleutel te genereren vanuit Firebase, die je kunt invoeren in de algemene instellingen om URL -verkorting in te stellen. Dit vervangt alle links naar je site door verkorte URL's in sms -berichten.

1. Meld je aan bij Google en ga vervolgens naar Firebase .
  2. Klik op Console bezoeken .
  3. Selecteer Project toevoegen .
  4. Voer de naam van je project in, zoals "Twilio URL Shortener", en klik op Doorgaan .
  5. Doorloop eventuele aanvullende configuratiestappen en klik op Project maken .
  6. Nu je project is gemaakt, klik je op Doorgaan om naar de projectpagina te gaan.
  7. Klik op het instellingenwielpictogram en selecteer Projectinstellingen .
  8. Kopieer de project -ID en de web -API -sleutel om de plug -in -instellingen in te voeren.
Terug naar boven

Berichtvariabelen

Voeg dynamisch bestelinformatie toe aan je sms -berichten met behulp van de onderstaande variabelen. Deze werken voor zowel klant- als admin -berichten. Zie hieronder als je je eigen variabelen wilt toevoegen.

• %shop_name%- Je sitenaam
  • %order_id%- Bestelnummer
  • %order_count%- Het totale aantal bestellingen dat de klant heeft geplaatst
  • %order_amount%- Totaalbedrag van de bestelling
  • %order_status%- Huidige status van de bestelling
  • %billing_name%- Volledige klantnaam uit de factureringsinformatie
  • %billing_first%- Voornaam klant uit de factureringsgegevens
  • %billing_last%- Achternaam van de klant uit de factureringsinformatie
  • %shipping_name%- Naam gebruikt in de verzendinformatie
  • %shipping_method%- Verzendmethode voor de bestelling
Terug naar boven

Sms -instellingen terugsturen

Wanneer een klant op een sms reageert, reageert Twilio standaard met een algemeen bericht dat er ongeveer zo uitziet:

Bedankt voor het bericht. Configureer de sms -URL van je nummer om dit bericht te wijzigen. Beantwoord HELP voor hulp. Antwoord met STOP om je af te melden. Msg & Datatarieven kunnen van toepassing zijn.

Maak in plaats daarvan een aangepast antwoordbericht door de instelling Sms -bericht retourneren in te schakelen en de onderstaande stappen te volgen in je Twilio -account:

1. Meld je aan bij Twilio en ga naar de pagina Telefoonnummers .
  2. Selecteer het telefoonnummer waarop je sms -berichten wilt ontvangen.
  3. Raadpleeg Berichten en plak de URL van de instellingen voor het retourneren van sms -berichten in het veld Komt in een bericht .

Eenmaal ingesteld, ontvangen je klanten nu het aangepaste antwoord wanneer ze reageren op de sms -meldingen van je winkel.

Terug naar boven