WooCommerce Orderstatusbeheer

WooCommerce Order Status Manager geeft je de mogelijkheid om je eigen bestelstatussen aan te maken en pictogrammen, bulkacties en actieknoppen toe te voegen aan je bestellingenpagina, en zelfs e -mails toe te wijzen aan je nieuwe statussen. Houd er rekening mee dat aangepaste statussen handmatig worden toegepast en op dit moment niet automatisch zijn. Bestelfasen.

Vereist: WooCommerce Order Status Manager is een premium WooCommerce -extensie die wordt meegeleverd met Managed WordPress Ecommerce, Managed WooCommerce Stores of als een zelfstandige aankoop.

Installatie en configuratie

1. Meld je aan bij WordPress .
  2. Ga in het menu aan de linkerkant naar WooCommerce en klik op Extensies .
  3. Scrol in de lijst Inbegrepen extensies van GoDaddy naar Orderstatusbeheer en klik op Installeren .

Na de installatie heb je een tabblad Bestelstatussen in je WooCommerce -instellingen om de bestelstatussen in je winkel te bekijken en te beheren.

Voeg individuele statussen toe

Maak een nieuwe status door bovenaan op Bestelstatus toevoegen te klikken en de volgende informatie in te stellen:

• Naam: De naam voor de status die wordt weergegeven bij alle bestelinformatie.
  • Slug: identificeert deze status voor gebruik in aangepaste code. Best practices zijn onder meer het gebruik van een afgebroken versie van je naam voor de slug en deze niet wijzigen.
  • Beschrijving (optioneel) - Wordt weergegeven aan klanten wanneer ze een bestelling bekijken.
  • Kleur: De kleur van het bestelstatuspictogram.
  • Pictogram: Een pictogram dat aan deze status is gekoppeld. Er wordt een tekstbadge gebruikt als er geen pictogram is geselecteerd.
  • Actiepictogram: Verschijnt in Orderacties als de status beschikbaar is als een volgende status.
  • Volgende statussen: Selecteer de aangepaste of kernstatussen die achtereenvolgens volgen en worden weergegeven in de actieknoppen voor bestellingen.
  • Bulkactie: Voegt een bulkactie toe voor deze status op de pagina Bestellingen , zodat je meerdere bestellingen kunt selecteren en deze status in bulk kunt instellen.
  • Opnemen in rapporten: Neemt bestellingen met deze status op in uw verkooprapportage.
  • Betaald: Bepaalt de betalingsstatus waaraan deze bestelstatus is gekoppeld.
    • Bestellingen met deze status zijn betaald: Deze status geeft aan dat de betaling is ontvangen en wordt behandeld als verwerkt of voltooid .
    • Voor bestellingen met deze status is betaling vereist: Vergelijkbaar met betaling in behandeling of mislukt met de opties Betalen en Annuleren die worden weergegeven in het accountgedeelte van de klant. Toegang tot downloads of andere aspecten van je winkel waarvoor betaling vereist is, is pas mogelijk nadat de bestelling is betaald.
    • Bestellingen worden niet betaald en vereisen geen betaling (standaard): Vergelijkbaar met wachtstand of restitutie . Klanten hebben niet dezelfde toegang als die is gekoppeld aan een betaalde bestelling en krijgen geen betalingen te zien of koppelingen te annuleren in het account.

Zodra je je status hebt gemaakt, klik je op Orderstatus opslaan en je nieuwe status wordt aangemaakt. Voordat je het instellen van de bestelstatus voltooit, wil je misschien de kernstatussen bewerken en indien nodig Volgende statussen toevoegen.

Aangepaste statussen importeren

Importeer aangepaste orderstatussen die je hebt gemaakt via een codefragment of een andere plug -in door onderaan op de knop Aangepaste statussen importeren te klikken. Alle statussen die je hebt gemaakt via aangepaste code of plug-ins van derden (zoals Pre-Orders ) worden geïmporteerd.

Opmerking: deze actie kan in de toekomst worden herhaald als je uiteindelijk andere plug -ins installeert.

Na het importeren zie je je nieuw toegevoegde bestelstatussen beschikbaar in de lijst om te beheren en te configureren voor gebruik in e -mails.

Opmerking: je kunt overal op de statussen klikken om ze te slepen en neer te zetten in de door jou gewenste volgorde om te zien hoe ze worden weergegeven op de pagina Bestelling bewerken en in de vervolgkeuzelijst voor bulkacties voor bestellingen.
Terug naar boven

Stel e -mails in

1. Ga naar WooCommerce en klik op Instellingen .
  2. Selecteer het tabblad Bestelstatussen en klik op E -mail.
  3. Klik op de knop E -mail bestelstatus toevoegen en voeg de volgende informatie toe:
    • Naam: wordt ter referentie weergegeven in de lijst met e -mails.
    • Type: Bepaalt of het naar de e -mailadressen van de beheerder of naar de klant wordt gestuurd.
    • Beschrijving (optioneel): wordt ter referentie weergegeven in de lijst met e -mails.
    • Wanneer verzenden: bepaalt de statuswijzigingen van de bestelling waardoor deze e -mail wordt verzonden.
      Opmerking: Als Van status en Tot status zijn ingesteld op dezelfde status, wordt de e -mail niet verzonden.
    • Verzending wanneer een nieuwe bestelling is gemaakt (optioneel) - Maakt het mogelijk om een e -mail te verzenden wanneer een nieuwe bestelling is geplaatst.
  4. Klik op E -mail opslaan .

Voeg e -mailinhoud toe

1. Ga naar Marketing en klik op E -mails .
  2. Selecteer het tabblad E -mails en klik op de categorie Extensies .
  3. Klik op de nieuwe e -mail die je in de bovenstaande stappen hebt gemaakt en configureer het volgende:
    • Inschakelen/uitschakelen : inschakelen om het actief te maken bij het opslaan.
    • Onderwerp : De ontvangers van het e -mailonderwerp zien.
    • E -mailkop : Hoofdkop van de e -mailmelding.
    • E -mailtekst (optioneel): Elke aangepaste hoofdtekst die u in de e -mailmelding wilt opnemen.
    • E -mailtype : Stel de e -mail in die moet worden verzonden als tekst zonder opmaak, HTML of meervoudige indeling.
  4. Klik op Wijzigingen opslaan .

Bestellingsdetails worden automatisch weergegeven na je inhoud, maar dit sjabloon kan indien gewenst worden overschreven in je thema voor verdere bewerking.

Terug naar boven

Gebruik: bestelstatussen

Je nieuwe bestelstatussen, bijbehorende pictogrammen, bulkacties en actieknoppen worden nu weergegeven in je lijst met bestellingen, indien gebruikt. Je kunt deze pictogrammen weergeven als een bestelling je aangepaste status gebruikt.

Als je Volgende statussen hebt gemaakt voor je aangepaste statussen, of een aangepaste status hebt toegevoegd aan de "Volgende status" voor een kernstatus, worden de juiste actieknoppen weergegeven. Noteer bijvoorbeeld de verwerkingsvolgorde in de onderstaande schermafbeelding. Ik heb Assembleren en In afwachting van verzending toegevoegd als volgende statussen voor het verwerken van bestellingen, dus deze actieknoppen worden nu weergegeven voor elke bestelling die is gemarkeerd als verwerkt.

Als je bulkacties hebt ingeschakeld voor een status, wordt deze toegevoegd aan de lijst "Bulkacties" links boven aan je bestellingenscherm. Door statussen te selecteren en een bulkactie te gebruiken, worden ze allemaal automatisch bijgewerkt naar deze status.

Statussen verwijderen

Als je probeert om een bestelstatus te verwijderen, controleert Bestelstatusmanager of de bestelstatus wordt gebruikt.

• Als er momenteel geen bestellingen van deze status gebruikmaken, wordt deze automatisch verwijderd.
  • Als bestellingen momenteel deze status gebruiken, wordt u gevraagd deze opnieuw toe te wijzen aan een nieuwe status of automatisch te verwijderen. Als je deze opnieuw wilt toewijzen aan je nieuwe status, selecteer je de juiste status en klik je op Opnieuw toewijzen en verwijderen .
  • Als je een eenvoudige verwijdering uitvoert , wordt elke bestelling die deze status gebruikte, verplaatst naar In de wachtstand , zodat je vanaf dat punt verder kunt gaan.
Terug naar boven