Windows: CSR voor code of certificaat voor stuurprogramma-ondertekening genereren

Om een code-ondertekenend certificaat of Windows-certificaat voor stuurprogramma-ondertekening aan te vragen, moet je een certificaatondertekeningsaanvraag (CSR) indienen die gegenereerd is door de computer die je hebt gebruikt om de code te ondertekenen. We gebruiken de informatie in dit bestand om je aanvraag te controleren, en de informatie te verschaffen aan iedereen die je code of stuurprogramma downloadt.

Als je gebruikmaakt van Windows 7 of hoger kun je de CSR genereren met behulp van de Microsoft Management Console (mmc.exe).

Het is belangrijk dat je de CSR genereert vanaf je lokale computer en niet van de webserver die je gebruikt om het bestand te hosten.

Certificaatmodule toevoegen aan MMC

1. Voer mmc in in je Windows-zoekfunctie en klik er vervolgens op om de toepassing Microsoft Management Console te openen.
  2. Klik in het menu Bestand op Module toevoegen/verwijderen.
  3. Klik op Certificaten en klik vervolgens op Toevoegen.
  4. Selecteer Computeraccount en klik vervolgens op Volgende.
  5. Selecteer Lokale computer en klik vervolgens op Voltooien.
  6. Klik op OK.

CSR en persoonlijke sleutel aanmaken

1. Vouw Certificaten (Lokale computer) in MMC uit en klik vervolgens op Persoonlijk.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Certificaten en ga vervolgens naar de volgende menu’s: Alle taken > Geavanceerde bewerkingen > Aangepaste aanvraag maken.
  3. Klik op Volgende.
  4. Klik op Inschrijvingsbeleid Active Directory.
  5. Klik in Sjabloon op Webserver.
  6. Controleer of bestandsindeling van de aanvraag PKCS #10 is en klik op Volgende.
  7. Klik op het pijltje naar beneden naast Details en klik vervolgens op Eigenschappen.
  8. Selecteer de volgende waarden in het menu Type, voer de bijbehorende Waarde in en klik op Toevoegen:
    Type Waarde
    Algemene naam Naam van je bedrijf of organisatie
    Organisatie Naam van je bedrijf of organisatie
    Plaats Adres van je bedrijf of organisatie
    Staat De staat waar je bedrijf of organisatie is gevestigd
    Land Het land waar je bedrijf of organisatie is gevestigd
  9. Klik op het tabblad Algemeen en voer vervolgens een Gebruiksvriendelijke naam in die je gebruikt om naar het certificaat te verwijzen.
  10. Ga naar het tabblad Persoonlijke sleutel, klik op Sleuteltype en selecteer Persoonlijke sleutel exporteerbaar maken.
  11. Klik op OK en daarna op Volgende.
  12. Blader naar de locatie waar je het bestand wilt opslaan, voer een Bestandsnaam in en klik vervolgens op Voltooien.

Je CSR is nu opgeslagen in het bestand dat je hebt opgeslagen op je lokale pc.

Hierbij wordt ook een persoonlijke sleutel gemaakt. Deze heb je later nodig om een PFX-bestand te maken om je code of stuurprogramma te ondertekenen.