Wijzig of verwijder mijn e -mailalias

Opmerking: we werken aan een oplossing voor een probleem met aliassen. Als je een fout ziet, wacht dan een uur en probeer het opnieuw. Of beheerders kunnen aliassen beheren in het Exchange -beheercentrum (EAC). Meld je aan met je e -mailadres en wachtwoord. Ontdek hoe je een e -mailadres (alias) van Microsoft kunt bewerken of verwijderen.

Als je niet langer geïnteresseerd bent in het gebruik van een e -mailalias , bewerk of verwijder je deze uit de e & Office -dashboard. Je kunt dan een gebruiker aanmaken met hetzelfde e -mailadres.

Verplicht: gebruikers kunnen bestaande aliassen bekijken. Je hebt echter beheerdersmachtigingen nodig om aliassen te beheren. Zie beheerdersrollen van Microsoft voor meer informatie.
  1. Meld je aan bij je Dashboard voor e-mail en Office.
  2. Selecteer Admin > E-mail Aliassen.
    Het tabblad Microsoft 365 -beheerder is geopend om e -mailaliassen weer te geven

Bewerk een alias

1. Selecteer hetPotloodknop potloodknop naast de e -mailalias die je wilt wijzigen.
  2. Werk de e -mailalias bij door de naam te bewerken. Als je meerdere domeinen hebt, kun je ook het aliasdomein wijzigen.
  3. Selecteer Opslaan.
  4. Als je de oorspronkelijke e -mailalias wilt blijven gebruiken samen met de bijgewerkte alias, selecteer je Ja, ook bewaren . Zo niet, selecteer dan Nee, bedankt . Je alias stuurt e -mail nu door naar je primaire inbox.

Verwijder een alias

1. Selecteer hetPrullenbak knop prullenbak naast de e -mailalias die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen . Nadat een alias is verwijderd, kan deze worden gebruikt in een nieuw e -mailadres.

Het verwijderen van een alias kan tot 24 uur duren.