De vormgeving van het menu in WordPress wijzigen met CSS

Soms komen de capaciteiten van een thema niet overeen met de ontwerpbehoeften van je website. Misschien wil je een kleur gebruiken die niet standaard in het thema zit of misschien wil je een element op de pagina een klein beetje naar links of naar rechts verplaatsen. Met CSS in je WordPress-dashboard kun je zulke wijzigingen wel maken.

Opmerking: deze CSS-wijzigingen zijn alleen van toepassing op het thema dat op dat moment actief is en blijven behouden nadat het thema is bijgewerkt zonder dat je hiervoor een onderliggend thema nodig hebt. Als je het actieve thema verandert, moet je de CSS-wijzigingen opnieuw toepassen.
  1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer Vormgeving en dan Aanpassen in het menu aan de linkerkant.
    Opmerking: als er Editor wordt weergegeven in plaats van Aanpassen nadat je Vormgeving hebt geselecteerd, kun je op deze manier het menuontwerp bewerken of een aangepaste CSS toevoegen in de nieuwe Site-editor.
  3. Selecteer Aanvullende CSS in het menu aan de linkerkant.
  4. Vul in het onderstaande veld de CSS-code in die je wilt gebruiken.
  5. Klik op Publiceren.

Je wijzigingen zijn nu zichtbaar op het bewerkte menu op je gehele site.

Opmerking: als je de wijzigingen niet ziet als je je browser hebt vernieuwd:
  • Indien je site draait op Managed WordPress: wis de ingebouwde cache die dit platform gebruikt.
  • Indien je site niet op Beheerde WordPress zit en je een caching-plug-in van een derde gebruikt: wis de plug-incache. Bekijk de documentatie van de desbetreffende plug-in voor meer informatie.
Bezoek daarna je site in de privémodus van je browser in Chrome, Firefox of Edge.