Het CSS-thema in WordPress wijzigen

Vereist: voordat je wijzigingen aanbrengt aan een WordPress-thema moet je een onderliggend thema maken, installeren en vervolgens activeren. Als je geen onderliggend thema hebt, worden de wijzigingen die je aanbrengt aan je thema ongedaan gemaakt als je je thema bijwerkt.
Waarschuwing: maak een back-up van je WordPress-site voordat je een CSS toevoegt. Anders kun je de vormgeving van je site kapotmaken.

Je kunt de CSS van je thema vanuit WordPress wijzigen.

1. Meld je aan bij WordPress .
  2. Ga naar Vormgeving en selecteer Theme File Editor. Een pop-upvenster waarschuwt je voor het maken van directe wijzigingen aan deze bestanden. Als je een back-up hebt gemaakt en een onderliggend thema hebt geactiveerd, selecteer je begrepen en doorgaan.
  3. Maak je CSS-wijzigingen of -toevoegingen.
  4. Selecteer Bestand bijwerken.