Welk bestand wordt er weergegeven als iemand naar mijn domeinnaam gaat?

Als een bezoeker je domeinnaam in zijn of haar browser typt, dan wordt hij of zij meteen doorverwezen naar het standaardbestand van je website. Om bijvoorbeeld naar Yahoo! te gaan, typ je yahoo.com. Het wordt niet weergegeven in je browser, maar je kijkt in werkelijkheid naar de pagina index.html. Probeer het zelf en typ yahoo.com/index.html in je browser.

Je had vast al door dat het bestand index.html een standaardbestand is. Als dit het enige standaardbestand in de hoofdmap is, wordt het automatisch weergegeven als iemand naar je domeinnaam gaat.

Als je meer dan één standaardbestand in een directory hebt, dan bepaalt de server welke prioriteit heeft en wordt dat bestand weergegeven. Het is belangrijk om te begrijpen in welke volgorde de bestanden worden weergegeven om te kunnen controleren of de juiste pagina op je website wordt weergegeven.

1. Index.html
  2. Index.htm
  3. Index.cfm
  4. Index.shtml
  5. Index.shtm
  6. Index.stm
  7. Index.php
  8. Index.php3
  9. Index.asp
  10. Index.aspx
  11. Default.htm
  12. Default.asp
  13. Default.aspx

Je kunt ook het standaardbestand van je hostingaccount wijzigen (meer informatie).

Opmerking: sommige bestanden die in Plesk worden vermeld, zoals Index.cfm , werken niet echt omdat we de onderliggende technologie voor het ondersteunen van het bestand niet ondersteunen.