Help

Digitale marketingsuite Help

Wat zijn lokale bedrijfsvermeldingen?

Lokale bedrijfsvermeldingen zijn van essentieel belang voor het bevorderen van je lokale aanwezigheid in zoekmachines. In deze video wordt uitgelegd wat lokale bedrijfsvermeldingen zijn en hoe je deze gebruikt om je klanten te bereiken.

This video is Lesson 6 of the How-To series for Marketing Basics with GoDaddy

Online marketing is een belangrijke sleutel met betrekking tot het bevorderen van de groei van je bedrijf, en er zijn tal van opties beschikbaar. Laten we eens kijken naar de eenvoudigste manieren om meer klanten te bereiken en binnen te halen: lokale bedrijfsvermeldingen.

Als je een fysiek bedrijf hebt of een lokaal servicegebied, wil je waarschijnlijk dat je bedrijfsinformatie wordt vermeld in zoveel mogelijke online bedrijvengidsen en op zoveel mogelijke kaarten en reviewsites. Google Mijn Bedrijf, Google Maps, Yelp, Bing, Foursquare - dit zijn enkele van de vele plaatsen waarop je je bedrijf wilt weergeven. En de meeste van de plaatsen zijn gratis.

Zoekmachines halen informatie op vanaf deze sites en geven deze weer onder je webadres voor lokale zoekresultaten. Het is mogelijk dat zonder enige inspanning van jou, je bedrijf zich al op enkele van deze sites bevindt. Maar is de informatie nauwkeurig?

Zoek op het web naar je bedrijfsnaam en land om te zien waar deze wordt weergegeven. Het is al even belangrijk dat je nagaat waarom je niet wordt weergegeven. Hoe? Eén snelle methode is, zoeken naar concurrenten in jouw gebied. Je zult waarschijnlijk vermeld willen worden op elke site en app waarop zij worden vermeld.

Zorg dat je de vermelding claimt op elke locatie waarop je bedrijf wordt vermeld. Dit proces varieert van site tot site, maar omvat meestal het maken van een zakelijk gebruikersaccount en verifiëren of je de eigenaar bent van het bedrijf.

Als je je bedrijf claimt, kun je de vermelding bijwerken en uitbreiden en reageren op reviews van klanten. Sommige vermeldingssites kunnen je bovendien waardevolle meetwaarden bieden, zoals gebruikersweergaven en leads voor klanten.

Nu het toch over reviews gaat: onderzoek heeft aangetoond dat een meerderheid van de consumenten online reviews evenveel vertrouwd als mond-op-mond-aanbevelingen. Moedig je klanten aan om hun ervaring te delen op een reviewsite.

En laat je dag niet bederven door eventuele negatieve reviews. Je kunt deze zien als kansen - neem contact op met ontevreden klanten en probeer ze opnieuw voor je te winnen. Probeer er ook voor te zorgen dat je openstaat voor kritiek. Als hun standpunt geldig is, omarm dit dan en maak je bedrijf tot een nog beter bedrijf.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.