Digitale marketingsuite Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat zijn lokale bedrijfsvermeldingen?

Online marketing is een belangrijke sleutel tot het laten groeien van je bedrijf, en er zijn veel opties beschikbaar. Laten we eens kijken naar een van de gemakkelijkste manieren om meer klanten te bereiken en te winnen: lokale bedrijfsvermeldingen. Dit soort vermeldingen is cruciaal voor het vergroten van je lokale zoekaanwezigheid in zoekmachines.

In deze video wordt uitgelegd wat lokale bedrijfsvermeldingen zijn en hoe je deze kunt gebruiken om je klanten te bereiken.

Als je een fysiek bedrijf hebt of een lokaal servicegebied, wil je dat je bedrijfsinformatie op zoveel mogelijk online mappen, kaarten en reviewsites staat. Google Bedrijfsprofiel, Google Maps, Yelp, Bing, Foursquare & mdash; dit zijn slechts enkele van de vele plaatsen waar u uw bedrijf wilt weergeven. En de meeste zijn gratis!

Zoekmachines halen informatie van deze sites op en geven deze weer onder je webadres voor lokale zoekresultaten. Het is mogelijk dat u, zonder enige inspanning van uw kant, al zaken doet met een aantal van hen. Maar is het juist? Om het zeker te weten, voer je een zoekopdracht uit op het web op de naam en locatie van je bedrijf om te zien waar het wordt weergegeven.

Even belangrijk is uitzoeken waar je niet komt opdagen. Hoe doe je dat? Een snelle manier is om te zoeken naar concurrenten in uw regio. Je moet er zeker van zijn dat je op elke site en app zit.

Waar je bedrijf ook wordt vermeld, zorg ervoor dat je het claimt. Dit proces varieert van site tot site, maar omvat in principe het maken van een zakelijk gebruikersaccount en vervolgens verifiëren dat je de eigenaar bent van het bedrijf. Als je je bedrijf claimt, kun je je vermelding bijwerken en verbeteren en reageren op beoordelingen van klanten. Sommige vermeldingssites bieden je ook waardevolle statistieken, zoals gebruikersweergaven en klantenleads.

Over reviews gesproken, onderzoeken tonen aan dat de meerderheid van de consumenten online reviews evenveel vertrouwt als mond-tot-mondreclame. Moedig je tevreden klanten aan om hun ervaringen te delen op een beoordelingssite. Als je negatieve beoordelingen krijgt, gebruik deze dan als een kans om ontevreden klanten te bereiken en te proberen hun bedrijf terug te winnen. Probeer een open geest te behouden; als hun punt klopt, omarm het dan om je bedrijf nog beter te maken!

Meer informatie