Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Digitale marketingsuite Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat zijn lokale bedrijfsvermeldingen?

Lokale bedrijfsvermeldingen zijn cruciaal voor het vergroten van je lokale zoekaanwezigheid in zoekmachines.

In deze video wordt uitgelegd wat lokale bedrijfsvermeldingen zijn en hoe je deze kunt gebruiken om je klanten te bereiken.

Online marketing is een belangrijke sleutel tot het laten groeien van je bedrijf, en er zijn veel opties beschikbaar. Laten we eens kijken naar een van de gemakkelijkste manieren om meer klanten te bereiken en te winnen: lokale bedrijfsvermeldingen.

Als je een fysiek bedrijf hebt of een lokaal servicegebied, wil je dat je bedrijfsinformatie op zoveel mogelijk online mappen, kaarten en reviewsites staat. Google Bedrijfsprofiel, Google Maps, Yelp, Bing, Foursquare - dit zijn slechts enkele van de vele plaatsen waar je je bedrijf wilt weergeven. En de meeste zijn gratis!

Zoekmachines halen informatie van deze sites op en geven deze weer onder je webadres voor lokale zoekresultaten. Het is mogelijk dat u, zonder enige inspanning van uw kant, al zaken doet met een aantal van hen. Maar is het juist?

Om het zeker te weten, voer je een zoekopdracht uit op het web op de naam en locatie van je bedrijf om te zien waar het wordt weergegeven. Even belangrijk is uitzoeken waar je niet komt opdagen. Hoe doe je dat? Een snelle manier is om te zoeken naar concurrenten in uw regio. Je moet er zeker van zijn dat je op elke site en app zit.

Zorg dat je de vermelding claimt op elke locatie waarop je bedrijf wordt vermeld. Dit proces varieert van site tot site, maar omvat meestal het maken van een zakelijk gebruikersaccount en verifiëren of je de eigenaar bent van het bedrijf.

Als je je bedrijf claimt, kun je de vermelding bijwerken en uitbreiden en reageren op reviews van klanten. Sommige vermeldingssites kunnen je bovendien waardevolle meetwaarden bieden, zoals gebruikersweergaven en leads voor klanten.

Nu het toch over reviews gaat: onderzoek heeft aangetoond dat een meerderheid van de consumenten online reviews evenveel vertrouwd als mond-op-mond-aanbevelingen. Moedig je klanten aan om hun ervaring te delen op een reviewsite.

En laat negatieve beoordelingen je dag niet verpesten. Zie ze als kansen - om contact op te nemen met ontevreden klanten en te proberen hun bedrijf terug te winnen. Probeer ook een open geest te hebben. Als hun punt klopt, omarm het dan om je bedrijf nog beter te maken!

Meer informatie