Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat zijn certificaten voor code -ondertekening en stuurprogramma -ondertekening?

Opmerking: vanaf 1 juni 2021 zal GoDaddy niet langer certificaten voor codeondertekening of stuurprogramma -ondertekening verstrekken of verlengen. Als je al in het bezit bent van een certificaat voor codeondertekening of stuurprogramma -ondertekening, kun je dit na 1 juni 2021 niet opnieuw versleutelen. Alle certificaten die voor 1 juni 2021 zijn uitgegeven, blijven geldig totdat ze verlopen.

Code -ondertekenende certificaten koppelen een digitale handtekening aan code om te bevestigen dat de inhoud niet is gewijzigd sinds deze is ondertekend en gedistribueerd. Code -ondertekening werkt met softwarecomponenten, macro's, firmwarebeelden, configuratiebestanden en andere soorten inhoud.

Browsers en besturingssystemen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van beveiligingsmaatregelen, en velen scannen momenteel gedownloade bestanden om te controleren op codesignatuur.

Zie Inleiding tot code -ondertekening van Microsoft® voor meer informatie.

Certificaten voor stuurprogramma-ondertekening (ook bekend als certificaten voor codeondertekening in de kernelmodus) zijn identiek aan certificaten voor het ondertekenen van programmacode, behalve dat ze specifiek zijn ontworpen om code te beveiligen van Windows®-hardwarestuurprogramma's en besturingssystemen. Certificaten voor stuurprogramma -ondertekening zijn vereist om alle stuurprogramma's te ondertekenen op elk Windows Vista® -besturingssysteem of later.

Zie het artikel Stuurprogramma -ondertekening van Microsoft voor meer informatie.


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.