Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat zijn 301- en 302 -omleidingen?

Als je een domein doorverwijst, worden bezoekers naar je domein doorgestuurd naar een andere site. 301- en 302 -omleidingen bepalen of deze doorverwijzing permanent of tijdelijk is, en vertellen zoekmachines hoe de omleiding moet worden afgehandeld.


301 omleidingen

Een 301 -omleiding is een optie wanneer u uw domein instelt om door te verwijzen naar een andere bestemmings -URL. Wanneer iemand je domein in de adresbalk typt, stuurt een 301 -omleiding bezoekers naar de doel -URL, en die nieuwe URL wordt weergegeven in de adresbalk van de browser. Een 301 -omleiding is een statuscode die zoekmachines laat weten dat de site voor je domein permanent is verplaatst naar de nieuwe doel -URL. Maak je geen zorgen & mdash; je kunt de 301 -omleiding op elk moment wijzigen of het doorsturen helemaal verwijderen, dus het is niet permanent in die zin dat je dit later niet meer kunt wijzigen. De status van 301 helpt zoekmachines te weten waar de huidige inhoud van de website van je domein te vinden is, zodat deze de juiste inhoudsinformatie kan weergeven in zoekresultaten.

Een 301 -omleiding is vergelijkbaar met het verzenden van een adreswijzigingsformulier & mdash; het vertelt het postbedrijf dat u permanent naar een andere locatie bent verhuisd, zodat e -mail op de juiste plaats kan worden afgeleverd. Maar net als bij een adreswijziging kun je altijd een nieuwe doorgeven. En uiteindelijk leert het postbedrijf (of de resultaten van zoekmachines in dit geval) het nieuwe adres permanent. Bovendien behouden 301 -omleidingen je zoekmachine -ranking & mdash; al het werk dat je doet om je SEO- en zoekclassificatie op te bouwen, wordt overgedragen naar de nieuwe bestemming.

302 omleidingen

Een 302 -omleiding is de andere optie voor het doorsturen van domeinen, en het toont ook de doel -URL in de adresbalk wanneer bezoekers je domeinnaam typen. 302 -omleidingen zijn een manier om gebruikers en zoekmachines te laten weten dat deze omleiding tijdelijk is. Het is een geweldige optie wanneer je aan een nieuwe website werkt of je huidige website moet verwijderen om eraan te werken.

302 -omleidingen laten zoekmachines weten dat deze omleiding tijdelijk is en dat deze in de nabije toekomst wordt verwijderd. Het is belangrijk om te weten dat een 302 -omleiding niet bijdraagt aan de positie van je zoekmachine. Als je een 302 -omleiding langer laat staan dan verwacht, kan dit mogelijk schadelijk zijn voor je zoekmachine -ranking. Zoekmachines geven slechts één versie van de doelsite weer en dat is uiteindelijk de doelsite waarnaar je 302 -omleiding verwijst. Hoe langer een 302 -omleiding is, hoe groter de kans dat zoekmachines de nieuwe site indexeren, in plaats van dat de informatie van je oorspronkelijke website op je domein wordt bewaard.

Dus hoe kies je welke optie het beste is voor je doorgestuurde domein? De beste manier om te bepalen of je een 301- of 302 -omleiding nodig hebt, is door te weten hoelang je van plan bent om je domein doorgestuurd te houden. Als je je domein alleen tijdelijk doorstuurt terwijl je een nieuwe website bouwt of je bestaande site bijwerkt, is een 302 -omleiding waarschijnlijk het beste. Maar als je van plan bent je domein nog een tijdje door te sturen en geen verbinding maakt met een website, is een 301 -omleiding waarschijnlijk de beste optie. En onthoud dat & mdash; u beide typen doorsturen op elk moment kunt wijzigen of verwijderen. Je keuze bepaalt uiteindelijk hoe zoekmachines de resultaten verwerken bij het zoeken naar je domein of website.

Gerelateerde stappen

Meer informatie