Wat is zakelijke hosting?

Zakelijke hosting is een type cPanel-hosting dat krachtiger is dan gedeelde hosting. Met Zakelijke hosting kun je beschikken over de kracht en bronnen van je eigen Virtual Private Server, zonder dat je de ervaring van een serverbeheerder nodig hebt. Het betreft dezelfde cPanel-ervaring als die je gewend bent bij gedeelde hosting, maar met de kracht van een Virtual Private Server (VPS).

Gedeeld t.o.v. Zakelijk t.o.v. VPS

Er zijn tal van verschillende typen hosting voor je zakelijke behoeften. Gedeelde hosting is een betaalbare manier om sites op het web te publiceren. Een Virtual Private Server (VPS) kost meer dan gedeelde hosting en vereist enige ervaring op het vlak van serverbeheer. Zakelijke hosting is gericht op een evenwicht tussen beide, met de kracht van een VPS en het gemak van gedeelde hosting.

In het diagram worden de belangrijkste verschillen tussen de verschillende typen cPanel-hosting weergegeven.

Gedeelde hosting Zakelijke hosting VPS-hosting
Geschikt voor Basiswebsites, toepassingen die weinig bronnen vereisen E-commerce, sites en toepassingen met veel verkeer of gevoelige gegevens Web-apps met intensief brongebruik, volledige beheer van de server, mogelijkheid tot aanpassing
Platform LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) LAMP (Linux, Apache, MySQL, PHP) LAMP, met de mogelijk tot het installeren en gebruiken van andere platforms (zoals NGINX, Node.js, Ruby on Rails)
Niveau aan technische vaardigheden Basis Basis Geavanceerde kennis van de WHM- en Linux-opdrachtregel vereist
Sitebezoekers Laag tot gemiddeld Hoog Hoog
Configuratiescherm cPanel cPanel cPanel en WHM
Ondersteuning Standaardondersteuning Standaardondersteuning Zelfbeheerd, beheerd of volledig beheerd
Root-toegang Nee Nee Ja
Dedicated IP-adres Nee 1 3 of meer
Back-ups via momentopnamen Nee Nee Ja