Help

GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is WP Premium Support?

WP Premium Support is een op abonnementen gebaseerde ondersteuningsservice voor WordPress. De service omvat een catalogus met onderhouds-, optimalisatie- en beheerservices, evenals oplossingen voor een breed scala aan WordPress -gerelateerde problemen.

Elk WP Premium Support -abonnement biedt toegang tot de volledige catalogus met services, evenals toegang tot het dashboard waar je nieuwe taken kunt aanvragen, openstaande of eerdere aanvragen kunt bekijken en je abonnement kunt beheren. Het enige verschil tussen de pakketten is het aantal taakkredieten dat bij het abonnement is inbegrepen.

Tegoed

De tegoeden die bij elk WP Premium Support -pakket horen, bepalen het aantal services dat je elke maand kunt aanvragen. Een tegoed kan worden gebruikt voor elke service in de catalogus, ongeacht hoeveel tijd het kost om de service te voltooien. De tegoeden geven je de flexibiliteit om op dat moment elke dienst aan te vragen die je wilt of nodig hebt.

Ongebruikte tegoeden worden niet doorgerold, maar het aantal tegoeden dat je tot je beschikking hebt, wordt aan het begin van elke maandelijkse factureringsperiode vernieuwd. En je bent altijd vrij om de grootte van je pakket aan te passen als je behoeften veranderen.

Werk aanvragen

Vanuit het WP Premium Support -dashboard kun je eenvoudig voor elke taak een afzonderlijke aanvraag indienen. Bovendien kunnen de tegoeden worden gebruikt voor elke WordPress -site die je aan je pakket toevoegt . En als je vragen hebt over het uitgevoerde werk, heb je altijd 14 dagen om het ticket opnieuw te openen.

Volgende stappen

Meer informatie:


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.