Wat is omgekeerde DNS?

Omgekeerde DNS (rDNS) is naamomzetting die IP -adressen opzoekt om een domeinnaam te verkrijgen, waarbij de tegenovergestelde functie van de DNS -server wordt uitgevoerd, die domeinnamen omzet in IP -adressen.

Omgekeerde DNS kan worden gebruikt als spamfilter. Meestal gebruiken spammers ongeldige IP -adressen, dat wil zeggen adressen die niet overeenkomen met domeinnamen. Een omgekeerd DNS -programma zoekt het IP -adres van een inkomend bericht op en als er geen geldige domeinnaam wordt gevonden, blokkeert de server het bericht. Hoewel omgekeerde DNS redelijk effectief is voor het filteren van spam, blokkeert het vaak ook geldige e -mails.

We configureren automatisch omgekeerde DNS voor al onze e -mailservices. Vanwege beperkingen op het gebied van IP -eigendom staan we momenteel geen aangepaste omgekeerde DNS -instellingen toe voor onze services of producten. Er zijn echter opties voor het beheren van omgekeerde DNS binnen ons dedicated server -aanbiedingen.

Opmerking: Gebruik geen PTR -record om omgekeerde DNS in ons systeem te configureren.