Help

Microsoft 365 van GoDaddy Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is het verschil tussen POP en IMAP?

POP staat voor Post Office Protocol en is ontworpen als een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot een externe e -mailserver. De meest recente versie is POP 3 en wordt ondersteund door vrijwel alle e -mailclients en -servers.

POP werkt door je e -mails te downloaden van de mailserver van je provider en ze daar te markeren om te verwijderen. Dit betekent dat je die e -mailberichten alleen in die e -mailclient en op die computer kunt lezen. Je hebt geen toegang tot eerder gedownloade e -mails vanaf een ander apparaat, met een andere e -mailclient of via webmail.

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol en is specifiek ontworpen om de beperkingen van POP te elimineren.

Met IMAP heb je vanaf elke client en op elk apparaat toegang tot je e -mails en kun je je altijd aanmelden bij webmail, totdat je ze verwijdert. Je ziet altijd dezelfde e -mails, ongeacht hoe je toegang hebt tot de server van je provider.

Aangezien je e -mail wordt opgeslagen op de server van de provider en niet lokaal, kun je bij het gebruik van IMAP stuiten op opslaglimieten voor e -mail.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.