Microsoft 365 van GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat is het verschil tussen POP en IMAP?

Waarschuwing: het gebruik van POP- of IMAP -serverinstellingen wordt sterk afgeraden. Vanaf oktober 2022 kunnen Microsoft 365 -accounts die zijn ingesteld als POP en IMAP geen verbinding maken met hun postvakken in e -mailclients met behulp van basisverificatie. Basisverificatie is een verouderde industriestandaard die wordt afgeschaft. We raden aan om je account bij te werken om Exchange -instellingen te gebruiken (dit kan worden vermeld als Office 365 of Microsoft 365, afhankelijk van je e -mailclient). Lees meer van Microsoft .

POP staat voor Post Office Protocol en is ontworpen als een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot een externe e -mailserver. De meest recente versie is POP 3 en wordt ondersteund door vrijwel alle e -mailclients en -servers.

POP werkt door je e -mails te downloaden van de mailserver van je provider en ze daar te markeren om te verwijderen. Dit betekent dat je die e -mailberichten alleen in die e -mailclient en op die computer kunt lezen. Je hebt geen toegang tot eerder gedownloade e -mails vanaf een ander apparaat, met een andere e -mailclient of via webmail.

Omdat POP geen mappen synchroniseert, zijn verzonden e -mails alleen beschikbaar in de e -mailclient waarnaar het bericht is verzonden. E -mails worden niet weergegeven op de server of andere e -mailclients die zijn verbonden met het postvak.

IMAP staat voor Internet Message Access Protocol en is specifiek ontworpen om de beperkingen van POP te elimineren.

Met IMAP heb je vanaf elke client en op elk apparaat toegang tot je e -mails en kun je je altijd aanmelden bij webmail, totdat je ze verwijdert. Je ziet altijd dezelfde e -mails, ongeacht hoe je toegang hebt tot de server van je provider.

Aangezien je e -mail wordt opgeslagen op de server van de provider en niet lokaal, kun je bij het gebruik van IMAP stuiten op opslaglimieten voor e -mail.

Meer informatie