Help

Accountbeheer Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is het verschil tussen gedelegeerde toegang en accountbeheerders?

Vroeger kon je een "Accountbeheerder" of "Accountmanager" toewijzen aan je account, maar we hebben vernomen dat het Administrator -systeem veel mensen frustreerde. Dus hebben we het vervangen door gemachtigde toegang. Laten we het uitleggen:

Toegang accountbeheerder:

  • Bevat geen aankopen en kon niet worden uitgebreid tot meer dan een vooraf geconfigureerde lijst met taken voor slechts een paar producten.
  • Was voor veel klanten complex om op te zetten.

Toegang gemachtigde:

  • Geeft je webprofessionals toegang tot alle producten en domeinen in je account. Je kunt ze zelfs toestemming geven om GoDaddy -producten voor je account te kopen als je dat wilt.
  • Hiermee kunnen uw afgevaardigden uw producten openen en gebruiken voor het ontwerpen en ontwikkelen van uw websites.
  • Houdt je accountinformatie, zoals je wachtwoorden of betaalmethoden, veilig. Gemachtigden hebben uw accountgegevens niet nodig en kunnen deze niet wijzigen.

Volgende stappen

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.