Help

Domeinen Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is het verschil tussen een registerhouder, registerhouder en registrant?

Er zijn drie verschillende rollen betrokken bij het registratieproces van de domeinnaam: de registerhouder, de registerhouder en de registrant.

Register: Een domeinnaamregister is een organisatie die domeinnamen op het hoogste niveau beheert. Ze maken domeinnaamextensies, stellen de regels voor die domeinnaam in en werken samen met registerhouders om domeinnamen aan het publiek te verkopen. VeriSign beheert bijvoorbeeld de registratie van .com -domeinnamen en hun domeinnaamsysteem ( DNS ).

Registerhouder: De registerhouder is een geaccrediteerde organisatie, zoals GoDaddy, die domeinnamen aan het publiek verkoopt. Sommige hebben de mogelijkheid om domeinnamen op het hoogste niveau (TLD's) te verkopen, zoals .com, .net en .org, of domeinnamen op het hoogste niveau (ccTLD's) zoals .us, .ca en .eu.

Registrant: Een registrant is de persoon of het bedrijf die een domeinnaam registreert. Registranten kunnen de instellingen van hun domeinnaam beheren via hun registerhouder. Wanneer er wijzigingen worden aangebracht in de domeinnaam, deelt de registerhouder de wijzigingen door aan het register dat moet worden bijgewerkt in de database van het register. Wanneer je een domeinnaam registreert, word je een registrant!

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, of ICANN , houdt toezicht op het gehele domeinnaamsysteem. ICANN is een non-profit organisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van domeinnamen, IP-adressen en DNS. Ze zorgen ervoor dat IP -adressen en domeinen uniek zijn, zodat we duplicaten kunnen voorkomen. Ze accrediteren ook registerhouders, zodat ze domeinen kunnen aanbieden om te registreren.


Verwante stappen

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.