Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is een SPF -record?

Een SPF -record (Sender Policy Framework) is een type TXT -record in uw DNS -zonebestand. Met SPF -records kan worden vastgesteld welke e -mailservers e -mail mogen verzenden namens uw domein. Het toevoegen van een SPF -record kan helpen bij het detecteren en voorkomen dat spammers e -mailberichten verzenden met vervalste Van -adressen op je domein.

Spammers kunnen e -mailheaders vervalsen om het Van -adres te bewerken, zodat het lijkt alsof ze verzenden vanaf een e -mailadres in uw domein. Dit wordt spoofing genoemd en stelt hen in staat om je gebruikers te phishing naar persoonlijke accountinformatie of anderszins misbruik te maken van je reputatie. Dit kan ertoe leiden dat de accounteigenaar antwoorden en retourzendingen ontvangt voor e -mail die ze nooit hebben verzonden.

Het toevoegen van een SPF-record kan het aantal pogingen tot spoofing aan je domein verminderen, maar dit is geen volledige garantie tegen alle spam. Met SPF -records kunt u aangeven welke e -mailservers e -mail mogen verzenden namens uw domein. Wanneer servers voor inkomende e -mail e -mailberichten van je domeinnaam ontvangen, vergelijken ze het SPF -record met de gegevens van de uitgaande mailserver. Als de informatie niet overeenkomt, wordt het e -mailbericht als niet -geautoriseerd beschouwd en wordt het meestal als spam gefilterd of afgewezen.

Opmerking: in sommige gevallen maakt GoDaddy SPF -records aan om met onze producten te werken, zoals Microsoft 365. Als je hulp nodig hebt bij het configureren van SPF -records voor e -mail of hosting van derden, moet je contact opnemen met je provider voor die services.

Verwante stap

Meer informatie

  • SPF-records mogen niet uit meer dan 512 tekens bestaan en alleen UTF-8-tekens worden ondersteund.
  • Maak een sjabloon om DNS-records snel toe te kunnen wijzen aan je domeinen.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.