Wat is een script?

Een script is een bibliotheek met functies dat eenvoudig in een website geïntegreerd kan worden. Scripts belichten functies die specifieke taken uitvoeren en die door bestaande code opgeroepen kunnen worden. Bekende voorbeelden van scripts zijn onder andere bibliotheken van JavaScript of PHP-functies.

Scripts worden naar je server geüpload en niet geïnstalleerd zoals een toepassing. Om ervoor te zorgen dat de functionaliteit van een script toegankelijk is, moet er door de code van je site naar verwezen worden.