Websites + Marketing Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat is een favicon?

Een favicon (afkorting van favorietenpictogram) is een kleine afbeelding voor je website die kan worden bekeken op een browsertabblad. (Zie hieronder)
Een voorbeeld van de favicon zoals deze wordt weergegeven op een actief browsertabblad.
Favicons worden meestal ook weergegeven in de lijst met opgeslagen pagina's of pagina's met bladwijzers. Soms kan dat extra beetje glans ervoor zorgen dat je website zich onderscheidt van de concurrentie.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Worden er nog steeds favicons gebruikt?

Ja, absoluut. De meeste bedrijven gebruiken hun hoofdlogo of een vereenvoudigde versie, zoals de eerste letter van hun bedrijfsnaam, zodat deze duidelijk wordt weergegeven naast de titel van hun site op het browsertabblad.

Hebben alle websites een favicon?

Niet elke website heeft een favicon, maar de meeste bedrijven nemen een favicon op als onderdeel van hun algehele merkstrategie.

Hoe kan ik een favicon aan mijn site toevoegen?

Je kunt een favicon toevoegen , zonder gedoe met coderen, met je Websites + Marketing -websitebouwer.

Upload een vierkant .PNG-, .ICO-, .JPG- of .JPEG -afbeeldingsbestand. We raden de afmetingen van 180px bij 180px aan zodat je favicon er scherp uitziet.

Terug naar boven

Helpen favicons bij SEO?

Het is niet duidelijk of Google, of een andere zoekmachine, rekening houdt met favicons bij het bepalen van de algemene positie van een site. Favicons kunnen er echter nog steeds voor zorgen dat je site visueel opvalt voor bezoekers.

Hoe moet mijn favicon eruit zien?

Zeer ingewikkelde afbeeldingen worden mogelijk niet goed vertaald naar zo'n klein afbeeldingsformaat. Het is het beste om het detail laag te houden en het aantal kleuren tot een minimum te beperken. Eenvoudige typografie of iconografie werkt het beste. Concentreer je op het gebruik van de belangrijkste merkkleuren voor een maximaal effect.

Waarom wordt de favicon van mijn website niet weergegeven?

Controleer of je afbeelding is geüpload naar je Websites + Marketing -site. Mogelijk moet je ook het cachegeheugen van je browser wissen .

Terug naar boven

Meer informatie