Help

Microsoft 365 van GoDaddy Help

Wat is een e-mailalias?

This video and the information below it explains what an email alias is and how it’s different from an email account.

Een alias is een manier om een ander Office 365-mailadres onzichtbaar te maken. Alles wat naar een aliasmailadres wordt verzonden, wordt eigenlijk in het Postvak IN van het primaire account ontvangen. Je kunt voor hetzelfde e-mailaccount meerdere aliassen maken.

Aliassen kunnen een e-mailaccount uitbreiden zonder dat je voor meerdere postvakken hoeft te betalen. Hiermee kun je je inkomende e-mail ook beter sorteren, door mappen of labels voor e-mail naar een specifieke alias te laten verzenden.

Het is echter niet mogelijk om zelf vanaf een aliasadres e-mail te verzenden. In antwoorden wordt je primaire e-mailadres als afzender aangegeven. (bekijk distributielijsten voor die functionaliteit.)

Een voorbeeld: Molly heeft molly@mollysbarkandwine.com als haar primaire e-mailaccount. Zij maakt de aliassen jobs@mollysbarkandwine.com en events@mollysbarkandwine.com. Alle e-mail die wordt verzonden naar jobs@ OF events@ gaat rechtstreeks naar het Postvak IN van Molly. Wanneer zij e-mails beantwoordt, komt het antwoord vanaf molly@mollysbarkandwine.com.

Volgende stap

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.