Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Microsoft 365 van GoDaddy Help

Wat is een e-mailalias?

Een alias is een manier om een ander Microsoft 365-mailadres onzichtbaar te maken. Alles wat naar een aliasmailadres wordt verzonden, wordt eigenlijk in het Postvak IN van het primaire account ontvangen.

Aliassen kunnen een e-mailaccount uitbreiden zonder voor meerdere postvakken te betalen. Je kunt voor hetzelfde e-mailaccount tot 400 aliassen maken.

Voor meer informatie over aliassen selecteer je een vraag om het antwoord te zien:

Zie ik mijn alias in mijn primaire Postvak IN?

Bij alle berichten verzonden naar een alias wordt het adres van het primaire postvak en niet de alias getoond. Heb je bijvoorbeeld het e-mailaccount jane@goedvoorbeeld.com en maak je de alias support@goedvoorbeeld.com, dan worden berichten verzonden naar support@ weergegeven in je Postvak IN als verzonden naar jane@.

Wil je dat support@ het verzendadres wordt, dan maak je een distributiegroep met je primaire e-mailaccount als een lid.

Kan mijn alias naar een specifieke map worden gefilterd?

Nee, regels voor je Postvak IN filteren aliassen niet naar specifieke mappen. Je kunt het adres wel maken als een distributiegroep (met je primaire e-mailaccount als een lid) en een regel opstellen waarbij berichten verzonden naar je distributiegroep automatisch naar een map worden verplaatst. Lees meer informatie over regels voor Postvakken IN van Microsoft.

Opmerking: Een e-mailadres kan niet tegelijkertijd een alias en een distributiegroep zijn. Als je een adres wilt wijzigen van een alias naar een distributiegroep, moet je de alias eerst verwijderen en daarna als distributiegroep aanmaken.

Kan ik e-mail verzenden vanaf mijn alias?

Je kunt geen berichten vanaf een alias verzenden. In antwoorden wordt je primaire e-mailadres als afzender aangegeven.

Heb je bijvoorbeeld jane@goedvoorbeeld.com als je primaire e-mailaccount en je maakt de aliassen vacatures@goedvoorbeeld.com en evenementen@goedvoorbeeld.com, dan komen alle berichten verzonden naar vacatures@ of evenementen@ terecht in je normale Postvak IN. Antwoorden op de berichten worden verzonden vanaf jane@goedvoorbeeld.com.

Als je vanaf dit aliasadres e-mails wilt verzenden, dan maak je een nieuw e-mailaccount of een distributiegroep. Maak een e-mailadres als een distributiegroep, dan moet je je primaire e-mailadres machtigen voor Verzenden als. Lees meer over machtigingen voor distributiegroepen van Microsoft.

Terug naar boven

Hoelang duurt het voordat een alias actief is?

Zodra je een alias hebt toegevoegd, zou je via dat alias e-mail moeten kunnen ontvangen. Het kan echter tot 24 uur duren voordat een nieuw alias e-mails verzendt.

Kan ik van een e-mailadres een alias maken?

Als je de gebruikersnaam van je e-mailaccount van Microsoft 365 wijzigt, wordt de vorige gebruikersnaam automatisch toegevoegd als een alias. Maar als het adres al is ingesteld als een e-mailaccount, distributiegroep of gedeeld postvak, dan moet je het verwijderen voordat je het toevoegt als een alias voor je primaire e-mailaccount.

Wat moet ik doen als mijn alias niet werkt?

Probeer deze oplossingen als je alias niet werkt:

  • Controleer de spelling van de alias. Iedereen maakt weleens een tikfoutje.
  • Bevestig dat de afzender de alias juist heeft gespeld.
  • Controleer of er 24 uur zijn verstreken na het instellen van de alias.
  • Maak je gebruik van Geavanceerde e-mailbeveiliging, dan moet je mogelijk de alias toevoegen.

Kan een alias aan verschillende e-mailadressen worden gekoppeld?

Je kunt een alias niet aan meerdere e-mailadressen toewijzen. Maak in plaats daarvan een gedeeld postvak of een distributiegroep.

Terug naar boven

Verwante stap

Meer informatie