Microsoft 365 van GoDaddy Help

Wat is een e-mailalias?

Een alias is een manier om e-mail te ontvangen zonder je e-mailadres van Microsoft 365 te tonen. Alle e-mails die naar je alias worden verzonden, komen terecht in de inbox van je primaire e-mailaccount.

Aliassen kunnen een e-mailaccount uitbreiden zonder voor meerdere postvakken te betalen. Je kunt voor hetzelfde e-mailaccount tot 400 aliassen maken.

Voor meer informatie over aliassen selecteer je een vraag om het antwoord te zien:

Zie ik de e-mails in mijn inbox die naar mijn alias zijn geadresseerd?

Nee, alle e-mails die naar een alias zijn geadresseerd, worden in je inbox getoond alsof ze zijn verzonden naar je primaire e-mailadres. Heb je bijvoorbeeld het e-mailaccount jane@goedvoorbeeld.com en maak je de alias support@goedvoorbeeld.com, dan worden berichten verzonden naar support@ weergegeven in je Postvak IN als verzonden naar jane@.

Wil je dat support@ het verzendadres wordt, dan maak je een distributiegroep met je primaire e-mailaccount als een lid.

Kan ik e-mails verzenden vanaf mijn alias?

Ja, je verstuurt e-mail via een alias in Outlook op het web. Je berichten tonen je aliasadres als de afzender en vermommen je primaire e-mailadres.

Heb je bijvoorbeeld jane@goedvoorbeeld.com als je primaire e-mailaccount en je maakt het alias vacatures@goedvoorbeeld.com, dan komen alle berichten verzonden naar vacatures@ terecht in je normale Postvak IN. Als je e-mails beantwoordt, kun je de alias vacatures@ gebruiken, zodat de ontvanger nooit jane@ ziet.

Opmerking: Omdat deze functie onderdeel is van Microsofts openbare voorbeeldmodus, kunnen er soms problemen zijn. Kom te weten hoe je e-mails met een alias verzendt.

Wat is het verschil tussen een alias en een doorstuuradres?

Als je een doorstuuradres voor e-mail maakt, worden alle berichten naar je e-mailadres van Microsoft 365 doorgestuurd naar een ander e-mailadres. Stuur je bijvoorbeeld e-mails door van sales@goedvoorbeeld.com naar jane@goedvoorbeeld.com, dan worden alle berichten die zijn verzonden naar sales@ automatisch doorgestuurd naar jane@. Zie de opties voor doorsturen voor je e-mailadres van Microsoft 365.

Kan mijn alias naar een specifieke map worden gefilterd?

Nee, regels voor je Postvak IN filteren aliassen niet naar specifieke mappen. Je kunt het adres wel maken als een distributiegroep (met je primaire e-mailaccount als een lid) en een regel opstellen waarbij berichten verzonden naar je distributiegroep automatisch naar een map worden verplaatst. Lees meer informatie over regels voor Postvakken IN van Microsoft.

Opmerking: Een e-mailadres kan niet tegelijkertijd een alias en een distributiegroep zijn. Als je een adres wilt wijzigen van een alias naar een distributiegroep, moet je de alias eerst verwijderen en daarna als distributiegroep aanmaken.

Terug naar boven

Hoelang duurt het voordat een alias actief is?

Zodra je een alias hebt toegevoegd, kun je e-mails daarop ontvangen. Het kan echter tot 24 uur duren voordat een nieuw alias e-mails verzendt.

Kan ik van een e-mailadres een alias maken?

Als je de gebruikersnaam van je e-mailaccount van Microsoft 365 wijzigt, wordt de vorige gebruikersnaam automatisch toegevoegd als een alias. Maar als het adres al is ingesteld als een e-mailaccount, distributiegroep of gedeeld postvak, dan moet je het verwijderen voordat je het toevoegt als een alias voor je primaire e-mailaccount.

Wat moet ik doen als mijn alias niet werkt?

Probeer deze oplossingen als je alias niet werkt:

  • Controleer de spelling van de alias. Iedereen maakt weleens een tikfoutje.
  • Bevestig dat de afzender de alias juist heeft gespeld.
  • Controleer of er 24 uur zijn verstreken na het instellen van de alias.
  • Maak je gebruik van Geavanceerde e-mailbeveiliging, dan moet je mogelijk de alias toevoegen.

Kan een alias aan verschillende e-mailadressen worden gekoppeld?

Je kunt een alias niet aan meerdere e-mailadressen toewijzen. Maak in plaats daarvan een gedeeld postvak of een distributiegroep.

Terug naar boven

Verwante stappen

Meer informatie