Beheerde WordPress Help

Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Wat is een CDN?

Een Content Delivery Network (CDN) is een netwerk van servers die inhoud leveren. Het doel van het CDN is om statische inhoud in de cache op te slaan en sneller weer te geven op basis van de geografische locatie tussen de oorspronkelijke server en de gebruiker die het verzoek doet. Dit betekent dat wanneer iemand in Japan je website bezoekt die in de Verenigde Staten wordt gehost, deze net zo snel wordt geladen als een website die in Japan wordt gehost.

De voordelen van het gebruik van een CDN zijn:

• Verbeterde beschikbaarheid en redundantie van content - Veel verkeer of hardwarestoringen kunnen downtime voor je website veroorzaken. Een CDN verdeelt de belasting zodat je site meer verkeer kan verwerken en hardwarestoringen beter kan doorstaan dan een enkele oorspronkelijke server.
  • Verbeterde laadtijden - Gebruikers krijgen inhoud te zien van een Point of Presence (PoP) dat geografisch dichter bij hen ligt dan de oorspronkelijke server, wat snellere laadtijden voor je website betekent.
  • Verhoogde beveiliging-Een CDN kan de beveiliging verhogen door Distributed Denial-of-Service (DDoS) -aanvallen te beperken, kwetsbaarheidshacks te voorkomen en brute force-pogingen tegen de inlogpagina's van je website te stoppen, en meer.

Niet alle CDN zijn hetzelfde, sommige hebben een zone -URL en andere hebben een aangepaste URL. Het verschil tussen beide is te zien bij het bekijken van de bron voor je pagina, die meestal esthetisch is. De verschillen zijn:

• Zone -URL CDN gebundeld met Beheerde WordPress Pro+.
    • Een zone-URL CDN gebruikt een standaard-URL voor inhoud in de cache, zoals afbeeldingen, met behulp van de volgende structuur:
      https://secureservercdn.net/ ip_adres / temp_domein /wp-content/uploads/year/month/image_name.jpeg
      Voorbeeld: https://secureservercdn.net/ 192.168.1.x /coolexample.com /wp -content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • Zone URL CDN zijn minder duur om uit te voeren en worden daarom meestal aangeboden als gratis of beperkt gebruik van een ander product.
  • Aangepaste URL CDN gebundeld met Website Security Deluxe en Ultimate.
    • Een aangepaste URL-CDN gebruikt het domein van de site voor gecachte inhoud, zoals afbeeldingen, met behulp van de volgende structuur:
      https: // domein /wp-content/uploads/year/month/image_name.jpeg
      Voorbeeld: https: // coolexample.com/wp- content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • Aangepaste URL -CDN's zijn meestal een premiumoptie of upgrade.

Of je nu een Zone CDN of een Custom CDN gebruikt om de statische elementen van je website in cache te plaatsen, een CDN kan je klikfrequenties verbeteren, aangezien langzaam ladende websites vaak worden afgebroken voordat ze worden geladen.