Beheerde WordPress Help

Wat is een CDN?

Een content delivery network (CDN) is een netwerk van servers die content verzenden. De bedoeling van het CDN is om statische inhoud in een cache op te slaan en sneller te verzenden op basis van de geografische locatie tussen de oorspronkelijke server (waarop je site wordt gehost) en de gebruiker die het verzoek doet. Dit betekent dat wanneer iemand in Japan je website bezoekt die in de Verenigde Staten wordt gehost, hij of zij dezelfde snelle laadtijden hebben als bij een website die in Japan wordt gehost.

De voordelen van het gebruik van een CDN zijn:

• Verbeterde beschikbaarheid van inhoud en redundantie: Grote verkeersvolumes of hardwarestoringen kunnen downtime veroorzaken voor je website, een CDN verdeelt de belasting zodat je site meer verkeer aankan en hardwarestoringen beter verdraagt dan een server met enkele oorsprong.
  • Verbeterde laadtijden: Gebruikers krijgen inhoud te zien van een Point of Presence (PoP) dat geografisch dichter bij hen staat dan de oorspronkelijke server, wat snellere laadtijden voor je website betekent.
  • Verhoogde veiligheid: Een CDN kan de veiligheid verhogen door Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanvallen te verzachten, kwetsbaarheid hacks te voorkomen en brute force pogingen tegen te houden tegen de inlogpagina's van je website en meer.

Niet elke CDN is hetzelfde, sommige hebben een zone-URL en andere een aangepaste URL. Het verschil tussen beide kun je zien bij het bekijken van de broncode voor je pagina. De verschillen zijn:

• CDN met zone-URL gebundeld met Managed WordPress.
    • Een CDN met een zone-URL gebruikt een standaard URL voor in cache geplaatste inhoud zoals afbeeldingen met de volgende structuur:

Voorbeeld: https://secureservercdn.net/192.168.1.x/coolexample.com/wp-content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • Een CDN met een zone-URL is minder duur in gebruik en onderhoud, en wordt daarom meestal aangeboden als een gratis of beperkt te gebruiken aanvulling op een ander product.
  • Een CDN met een aangepaste URL gebundeld met Websitebeveiliging Geavanceerd en Premium.
    • Een CDN met een aangepaste URL gebruikt het domein van de site voor content in de cache, zoals afbeeldingen met de volgende structuur:

Voorbeeld: https://coolexample.com/wp-content/uploads/2019/06/qtq80-1024x380.jpeg
    • Een CDN met een aangepaste URL is meestal een premium optie of upgrade.

Opmerking: Als je een plug-in gebruikt die absolute URL's vereist, raden we aan het CDN te gebruiken dat is gebundeld met onze abonnementen voor Geavanceerde of Premium Websitebeveiliging.

Of je nu een CDN met een zone-URL of een aangepaste URL gebruikt om de statische elementen van je website te cachen, met een CDN kun je je doorklikratio verbeteren. Bezoekers verlaten websites namelijk als het laden lang duurt.