Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat is een back -up van een website?

In deze video en de onderstaande informatie wordt uitgelegd hoe belangrijk het is om een back -up van je website te maken en hoe je dit kunt doen.


Een websiteback -up is een momentopname van alle belangrijke onderdelen van je website. Websiteback -ups moeten alle volgende elementen van je website bevatten:

  • Website codebestanden
  • Alle websitedatabases
  • Afbeeldingen
  • Eventuele add-ons, plug-ins of thema's die door je website worden gebruikt

Het maken van back -ups van je website is een belangrijk onderdeel van het reguliere site -onderhoud. Je wilt niet dat er een back -up van je site achterblijft als er iets gebeurt, zoals een beveiligingsprobleem of als je facturering per ongeluk lang genoeg verloopt om je account te annuleren. Door regelmatig back -ups te maken, weet je zeker dat je een manier hebt om je website terug te krijgen zonder dat je deze helemaal opnieuw hoeft op te bouwen.

Back -ups maken

Er zijn verschillende manieren waarop je een back -up van je website kunt maken.

Back -upoptie Wanneer gebruik je deze optie?
Maak handmatig een back -up met FTP Je wilt gewoon een back -up maken van je websitebestanden en niets meer. Dit is ook handig als je deze back -up moet uploaden naar een ander type hostingaccount.
Gebruik het ingebouwde back-upsysteem van je hostingplatform ( cPanel / Plesk / Beheerde WordPress ) Je wilt een eenvoudige optie met één klik om een back-up van je hostingaccount te maken. Dit is het handigst als je niet van plan bent om van platform te veranderen (bijv. CPanel -back -ups kunnen alleen worden hersteld naar cPanel -hosting, Plesk -back -ups naar Plesk, enz.)
Gebruik de betaalde website -back -upservice van GoDaddy De beste optie als je gewoon wilt dat er altijd op tijd een back -up van je site wordt gemaakt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het maken van back -ups.

Meer informatie