Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Accountbeheer Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat is e -mailvervalsing?

E-mail spoofing is de handeling van misleidende een e-mailontvanger over de oorsprong van die e-mail - het lijkt alsof het afkomstig is van een vertrouwde afzender of domein, maar het is eigenlijk komt ergens anders vandaan. De twee meest voorkomende technieken voor het spoofen van e -mail zijn:

  • Het wijzigen van de Van: naam in een e -mail om de ontvanger te laten denken dat de e -mail afkomstig is van iemand anders dan degene die deze in werkelijkheid heeft verzonden.
  • Het verzenden van e-mails van een domein dat lijkt op het domein van een legitieme afzender ziet.

Je kunt bijvoorbeeld een e -mail ontvangen die eruitziet alsof deze afkomstig is van ‘Jan Smit (j.smid@coolexample.com)‘, maar dat de regel Van de koptekst eigenlijk ‘j.smid@coolexa rn ple.com’ zegt.

Hoe je e -mailspoofing kunt herkennen en wat je eraan kunt doen

Spoof e -mails vaak:

  • je vragen om een link te volgen en/of te reageren met gevoelige informatie
  • dingen laten lijken op een noodgeval of een tijdgevoelige situatie

Als je vermoedt dat e -mail spoofing is, lees dan onmiddellijk de koptekst van de e -mail om te bevestigen door welk domein de e -mail is verzonden. Zoek naar Van :, X-Sender: of Reply-to: in de koptekst voor de beste informatie.

Als je een e -mail ontvangt waarvan je denkt dat het vervalst of nep is , neem dan op een andere manier contact op met de afzender. Reageer niet op de verdachte e -mail die je hebt ontvangen. Neem in plaats daarvan contact op met de afzender via een bestaand contactpunt dat je al hebt, zoals een bekend goed telefoonnummer of e-mailadres.

Als je denkt dat iemand e -mails verstuurt die zich voordoen als jij , volg dan de onderstaande stappen om e -mailvervalsing te melden bij de GoDaddy Digital Crimes Unit.

Rapporteer e -mailspoofing aan GoDaddy

Als je een kopie hebt ontvangen van een e -mail die is verzonden door iemand die zich voordoet als jou , volg dan deze stappen om dit te melden aan de GoDaddy Digital Crimes Unit. Je hebt deze informatie nodig:

  • De URL of VAN: adres
  • De volledige, volledige e -mailheaders
  • De volledige inhoud van de e -mail

Opmerking: als je deze informatie verstrekt, kunnen we dit controleren en indien van toepassing actie ondernemen, dus zorg ervoor dat je deze volledig verstrekt.

  1. Ga naar https://supportcenter.godaddy.com/AbuseReport .
  2. Selecteer Spam en selecteer vervolgens Ik heb ongevraagde e -mail ontvangen .
  3. Klik op Aan de slag en volg de aanwijzingen om het formulier in te vullen.

Verwante stappen

Meer informatie