Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat is domeinprivacy?

Domeinprivacy wordt automatisch toegevoegd aan in aanmerking komende domeinen die zijn geregistreerd bij GoDaddy om de contactgegevens van je persoonlijke domein te beschermen. Als Domeinprivacy is ingeschakeld, wordt de domeincontactinformatie die wordt weergegeven in de openbare WHOIS -directory vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy & reg ;.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Wat is domeinprivacy?

Voor alle in aanmerking komende domeinen die zijn geregistreerd bij GoDaddy worden de contactgegevens van het domein automatisch vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy & reg ;. Je contactgegevens staan op het domein zelf, maar zijn niet beschikbaar voor het register of zichtbaar in de openbare WHOIS -directory zolang Domeinprivacy is ingeschakeld . Het domein is nog steeds van jou — behalve nu, jij en Domains By Proxy & reg; zullen de enigen zijn die het weten.

Terug naar boven

Waarom hebben mijn domeinen contactgegevens nodig?

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, of ICANN , eist van ons dat we contactgegevens verzamelen van de persoon of het bedrijf dat een domeinnaam registreert, de registrant of domeinhouder. Deze informatie omvat je naam, telefoonnummer, adres en andere details, die worden gerapporteerd aan het domeinregister en weergegeven in de openbare WHOIS -directory . Door de contactgegevens van je domein privé te houden, voorkom je ongewenste spamoproepen en e -mails, en zorg je ervoor dat je de controle hebt over welke informatie openbaar beschikbaar is.

Terug naar boven

Komt mijn domein in aanmerking voor domeinprivacy?

Domeinprivacy is beschikbaar op de meeste domeinen die bij GoDaddy zijn geregistreerd, maar er zijn een paar uitzonderingen voor bepaalde domeinextensies. Je kunt deze domeinen nog steeds op andere manieren beschermen door Domeineigendomsbescherming toe te voegen .

 • .au, .com.au, .net.au, .org.au
 • .be
 • .ca
 • .de
 • .es, .com.es, .nom.es, .org.es
 • .eu
 • .fr
 • .gg
 • .in, .co.in, .net.in, .org.in, .firm.in, .gen.in, .ind.in
 • .it
 • .tk
 • .us

Terug naar boven

Hoe kunnen klanten contact met me opnemen?

Alle domeinen die in aanmerking komen voor domeinprivacy hebben directe toegang tot een privé -e -mailadres dat wordt weergegeven in de openbare WHOIS -directory . Wanneer berichten naar dit privé -e -mailadres worden verzonden, kun je dit instellen om de berichten door te sturen naar het e -mailadres van je voorkeur. Je kunt in contact blijven met iedereen die probeert contact op te nemen met de domeineigenaar, terwijl je je persoonlijke e -mailadres toch privé houdt.

Terug naar boven

Wat is een willekeurig e -mailadres?

Als Domeinprivacy is ingeschakeld, is je privé -e -mailadres standaard [jedomeinnaam]@domainsbyproxy.com . Dit is een vrij eenvoudig e -mailadres en kan gemakkelijk worden geraden, wat ertoe kan leiden dat ongewenste spamberichten in je inbox worden weergegeven. Wanneer je je e -mailadres willekeurig maakt, veranderen we de tekens vóór @domainsbyproxy.com in willekeurige tekens, zoals 123xyz@domainsbyproxy.com . Dit maakt het moeilijker om je privé -e -mailadres te raden en helpt de kans op het ontvangen van spammail te verkleinen.

Terug naar boven

Heeft Nominet invloed op de domeinprivacy voor mijn .uk -domeinen?

Als je hebt besloten gebruik te maken van het WHOIS-beleid van Nominet , wordt de zichtbaarheid van je contactgegevens bepaald door dat beleid, ongeacht je domeinprivacy of domeinbescherming via GoDaddy.

Terug naar boven

Kan ik ervoor kiezen om mijn contactgegevens weer te geven?

Je contactgegevens kunnen op elk moment worden weergegeven door Domeinprivacy uit te schakelen . Als je Domeinprivacy uitschakelt, zelfs voor een korte tijd, zijn de contactgegevens van je domein zichtbaar in de openbare WHOIS -directory en kunnen ze door iedereen worden bekeken en mogelijk worden gebruikt. Als je Domeinprivacy weer inschakelt, worden je contactgegevens vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy & reg ;, maar als iemand je persoonlijke gegevens heeft gezien terwijl Domeinprivacy was uitgeschakeld, kunnen ze die informatie mogelijk gebruiken.

Terug naar boven

Hoe kan ik verifiëren wie eigenaar van het domein is?

We raden aan om een TXT -record toe te voegen aan je DNS -zonebestand om het domeineigendom te verifiëren. Dit is de beste optie om je privacy te behouden en tegelijkertijd je domeineigendom te bewijzen. Of je kunt Domeinprivacy uitschakelen , waardoor alle contactgegevens van het domein worden weergegeven.

Terug naar boven

Verwante stappen

Meer informatie