Domeinen Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Wat is domeinprivacy?

Gratis domeinprivacy domeinprivacy houdt je identiteit veilig door contactgegevens van het domein te vervangen door vervangende gegevens, mogelijk gemaakt door Domains by Proxy®. Als Domeinprivacy is ingeschakeld, wordt de domeincontactinformatie die wordt weergegeven in de openbare WHOIS -directory vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy & reg ;.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Wat is domeinprivacy?

Voor alle in aanmerking komende domeinen die zijn geregistreerd bij GoDaddy worden de contactgegevens van het domein automatisch vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy & reg ;. Je contactgegevens staan op het domein zelf, maar zijn niet beschikbaar voor het register of zichtbaar in de openbare WHOIS -directory zolang Domeinprivacy is ingeschakeld . Het domein is nog steeds van jou — behalve nu, jij en Domains By Proxy & reg; zullen de enigen zijn die het weten.

Wat zijn mijn opties voor privacyniveau?

Er zijn 3 verschillende opties voor het privacyniveau beschikbaar, dus je kunt aanpassen hoeveel contactgegevens van een domein zichtbaar zijn in de openbare WHOIS -directory.

 • Aan : Schakel Privacy in om alle contactgegevens voor dit domein te verbergen en de contactgegevens te vervangen door gegevens van onze privacyserviceprovider, Domains by Proxy®.
 • Beperkt : Beperkte privacy geeft enkele contactgegevens voor dit domein weer , waaronder de registrantorganisatie, de staat en het land. Er worden geen andere contactgegevens weergegeven.
 • Uit : Schakel Privacy uit om alle contactgegevens voor dit domein weer te geven. Deze gegevens zijn openbaar en kunnen worden gebruikt voor phishing of spam, zelfs als je Privacy weer inschakelt.

Je kunt je privacyniveau op elk moment wijzigen in je GoDaddy -account. Als je domein over domeinbescherming beschikt, moet je je identiteit verifiëren voordat je het privacyniveau wijzigt.

Waarom hebben mijn domeinen contactgegevens nodig?

De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers, of ICANN , eist van ons dat we contactgegevens verzamelen van de persoon of het bedrijf dat een domeinnaam registreert, de registrant of domeinhouder. Deze informatie omvat je naam, telefoonnummer, adres en andere details, die worden gerapporteerd aan het domeinregister en weergegeven in de openbare WHOIS -directory . Door de contactgegevens van je domein privé te houden, voorkom je ongewenste spamoproepen en e -mails, en zorg je ervoor dat je de controle hebt over welke informatie openbaar beschikbaar is.

Komt mijn domein in aanmerking voor domeinprivacy?

Domeinprivacy is beschikbaar op de meeste domeinen die bij GoDaddy zijn geregistreerd, maar er zijn een paar uitzonderingen voor bepaalde domeinextensies. Je kunt deze domeinen nog steeds op andere manieren beschermen door Domeineigendomsbescherming toe te voegen .

 • .au, .com.au, .net.au, .org.au
 • .be
 • .ca
 • .de
 • .es, .com.es, .nom.es, .org.es
 • .eu
 • .fr
 • .gg
 • .in, .co.in, .net.in, .org.in, .firm.in, .gen.in, .ind.in
 • .it
 • .tk
 • .us

Terug naar boven

Hoe kunnen klanten contact met me opnemen?

Mensen kunnen contact opnemen met een domeineigenaar door een aanvraag in te dienen vanaf de WHOIS -resultatenpagina van GoDaddy na het zoeken naar een specifiek domein. We houden de contactgegevens van het domein verborgen wanneer Domeinprivacy is ingeschakeld, maar contactpersonen en vragen kunnen worden ingediend door de optie Contact opnemen met domeinhouder te selecteren onder aan de WHOIS -resultatenpagina. De domeinhouder ontvangt de aanvraag via e -mail, maar hun contactgegevens blijven privé en beveiligd.

Terug naar boven

Wat is een willekeurig e -mailadres?

Als Domeinprivacy is ingeschakeld, is je privé -e -mailadres standaard [jedomeinnaam]@domainsbyproxy.com . Dit is een vrij eenvoudig e -mailadres en kan gemakkelijk worden geraden, wat ertoe kan leiden dat ongewenste spamberichten in je inbox worden weergegeven. Wanneer je je e -mailadres willekeurig maakt, veranderen we de tekens vóór @domainsbyproxy.com in willekeurige tekens, zoals 123xyz@domainsbyproxy.com . Dit maakt het moeilijker om je privé -e -mailadres te raden en helpt de kans op het ontvangen van spammail te verkleinen.

Heeft Nominet invloed op de domeinprivacy voor mijn .uk -domeinen?

Als je hebt besloten gebruik te maken van het WHOIS-beleid van Nominet , wordt de zichtbaarheid van je contactgegevens bepaald door dat beleid, ongeacht je domeinprivacy of domeinbescherming via GoDaddy.

Kan ik ervoor kiezen om mijn contactgegevens weer te geven?

Je contactgegevens kunnen op elk moment worden weergegeven door Domeinprivacy uit te schakelen . Als je Domeinprivacy uitschakelt, zelfs voor een korte tijd, zijn de contactgegevens van je domein zichtbaar in de openbare WHOIS -directory en kunnen ze door iedereen worden bekeken en mogelijk worden gebruikt. Als je Domeinprivacy weer inschakelt, worden je contactgegevens vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy & reg ;, maar als iemand je persoonlijke gegevens heeft gezien terwijl Domeinprivacy was uitgeschakeld, kunnen ze die informatie mogelijk gebruiken.

Terug naar boven

Hoe kan ik verifiëren wie eigenaar van het domein is?

We raden aan om een TXT -record toe te voegen aan je DNS -zonebestand om het domeineigendom te verifiëren. Dit is de beste optie om je privacy te behouden en tegelijkertijd je domeineigendom te bewijzen. Of je kunt Domeinprivacy uitschakelen , waardoor alle contactgegevens van het domein worden weergegeven.

Verwante stappen

Meer informatie