Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen Help

Wat is Domeinbescherming?

Het beschermen van je domein van GoDaddy is een cruciaal onderdeel van het beheer van je online aanwezigheid. We hebben verschillende niveaus van Domeinbescherming om je domein veilig te houden.

Selecteer een vraag om het antwoord te zien:

Hoe verschilt Domeinbescherming van Privacy van domeinen?

Privacy van domeinen wordt automatisch aan alle geschikte domeinen toegevoegd die geregistreerd staan bij GoDaddy. De contactgegevens van het domein worden door Privacy van domeinen automatisch vervangen door vervangende gegevens van onze privacypartner, Domains By Proxy®. Het beschermen van je domein gaat echter over meer dan alleen je contactgegevens privé houden. Domeinbescherming helpt je domein te beschermen door onbevoegde domeinacties te voorkomen, zoals de overdracht van een domein of updates aan een DNS aanbrengen, en te voorkomen dat domeinen per ongeluk verlopen als je geregistreerde creditcard verloopt.

Terug naar boven

Welke mogelijkheden voor Domeinbescherming heb ik?

GoDaddy biedt diverse niveaus Domeinbescherming zodat je kunt kiezen welke optie het beste bij je past.

 • Volledige Domeinbescherming: voorkom onbevoegde domeinacties, zoals extern overdragen, naamservers wijzigen en de contactgegevens van het domein bewerken. We zorgen ervoor dat jij die wijzigingen aanbrengt door eerst je identiteit te verifiëren, zodat er geen onverwachte wijzigingen aan je domeinen worden aangebracht.
 • Ultieme domeinbescherming: heb je ooit je creditcard vervangen en ben je vervolgens vergeten om een aantal automatische verlengingen bij te werken, zodat deze geannuleerd werden? Ultieme domeinbescherming biedt de voordelen van Volledige domeinbescherming en zorgt ook dat je domeinen niet onverwachts geannuleerd worden vanwege mislukte facturering. We schakelen vanzelf automatisch verlengen in om je domein up-to-date te houden. Als het domein toch verloopt, houden we het 90 dagen vast zodat je de tijd hebt om het handmatig te verlengen.
 • Domeineigendomsbescherming:sommige domeinen komen niet in aanmerking voor Privacy van domeinen, maar kunnen nog wel beschermd worden. Domeineigendomsbescherming biedt dezelfde dekking als onze Ultieme domeinbescherming en is ontworpen om deze domeinextensies rechtstreeks te steunen.
  • .au, .com.au, .net.au, .org.au
  • .be
  • .ca
  • .de
  • .es, .com.es, .nom.es, .org.es
  • .eu
  • .fr
  • .gg
  • .in, .co.in, .net.in, .org.in, .firm.in, .gen.in, .ind.in
  • .it
  • .tk
  • .us

Je ziet mogelijk een aantal domeinen met andere namen voor Domeinbescherming, zoals Volledige privacy en bescherming van domeinen of Ultieme domeinbescherming en beveiliging. Dit is ons verouderde aanbod van bescherming, en ze blijven nog staan totdat het bijbehorende domein geannuleerd wordt, verloopt of als de Domeinbescherming gedowngraded wordt.

Terug naar boven

Kan ik mijn Domeinbescherming wijzigen?

Ja, je kunt je niveau voor bescherming altijd aanpassen. Je kan je bescherming verhogen om aanvullende beschermingsfuncties te verkrijgen, of je kan de bescherming verlagen om functies te verwijderen. Domeinbescherming blijft altijd beschikbaar voor je geschikte domeinen, ongeacht je Domeinbeschermingsabonnement.

Terug naar boven

Hoe kunnen klanten contact met me opnemen?

Alle domeinen die in aanmerking komen voor Domeinbescherming hebben rechtstreekse toegang tot een privé-e-mailadres dat in de openbare WHOIS-map weergegeven wordt. Als er berichten naar dit e-mailadres gestuurd worden, kun je instellen dat deze berichten doorgestuurd worden naar je gewenste e-mailadres. Zo kun je contact houden met iedereen die de eigenaar van het domein wilt benaderen, terwijl je persoonlijke e-mailadres privé blijft.

Terug naar boven

Hoe kan ik verifiëren wie eigenaar van het domein is?

We raden aan dat je een TXT-record toevoegt aan je DNS-zonebestand om het eigendom van het domein te verifiëren. Dat is de beste optie om je privacy te behouden en te bewijzen dat je de eigenaar bent van je domein. Je kunt Privacy van domeinen ook uitschakelen, waardoor alle contactgegevens van het domein zichtbaar worden.

Terug naar boven

Verwante stappen

Meer informatie