Wat is de hoofdmap van mijn website?

De hoofdmap van je website is de inhoud die wordt geladen wanneer bezoekers je domeinnaam in een webbrowser typen. Het is hiervoor noodzakelijk dat je je indexbestand in de hoofdmap van je website zet, anders kunnen je bezoekers je site helemaal niet zien (meer informatie).

Aan je website gerelateerde toepassingen moeten ook weten waar de hoofdmap van je website zich bevindt.

De plaats van de hoofdmap van je website is afhankelijk van het volgende:

Web/Classic (Hosting Control Panel)

De hoofdmap van je primaire domeinnaam is de hoofdmap van de hostingaccount, die wordt aangegeven met een enkele schuine streep naar rechts (dus "/", zonder de aanhalingstekens) of een geheel leeg veld.

De hoofdmappen van de secundaire domeinen en subdomeinnamen zijn opgegeven toen ze werden ingesteld. Je vindt ze in de Hosting Control Panel.

De hoofdmappen van secundaire domeinen en subdomeinen vinden

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Hosting.
  3. Klik naast het account dat u wilt gebruiken op Starten.
  4. Klik in het gedeelte Instellingen op Gehoste domeinen.

De hoofdmappen van secundaire domeinnamen worden weergegeven in het veld Map.

Als je de hoofdmap van een subdomein wilt vinden, klik je op de bovenliggende domeinnaam. Alle subdomeinen van die domeinnaam worden samen met hun hoofdmappen weergegeven in het veld Map.

Linux (cPanel)

De hoofdmap van je primaire domeinnaam is /public_html.

De hoofdmappen van de secundaire domeinen en subdomeinnamen zijn opgegeven toen ze werden ingesteld. Je vindt ze in cPanel.

De hoofdmappen van secundaire (add-on) domeinen en subdomeinen vinden

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Hosting.
  3. Klik naast het account dat u wilt gebruiken op Starten.
  4. Klik in het gedeelte Domeinen op Subdomeinen of Add-on domeinen, afhankelijk van het type domein dat je gebruikt.

De hoofdmap wordt weergegeven in het veld Documenthoofdmap.

Windows (Plesk)

De hoofdmap van je primaire domeinnaam is httpdocs/.

De hoofdmappen van de secundaire domeinen en subdomeinnamen zijn opgegeven toen ze werden ingesteld. Je vindt ze in Plesk.

De hoofdmappen van secundaire (add-on) domeinen en subdomeinen vinden

1. Meld je aan bij Accountbeheer.
  2. Klik op Hosting.
  3. Klik naast het account dat u wilt gebruiken op Starten.

In het gedeelte voor elke domeinnaam wordt de hoofdmap weergegeven in het veld Website op. Standaard is de hoofdmap de domeinnaam zelf, gevolgd door een schuine streep naar rechts, bijv. subdomain.coolexample.com/

Beheerde WordPress

De hoofdmappen van Beheerde WordPress-sites zijn /html/[je FTP-gebruikersnaam] (je vindt je gebruikersnaam aan de hand van deze instructies).