Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen Help

Wat is de domeinmakelaarservice van de GoDaddy?

Als de domeinnaam die je wilt al door iemand anders is geregistreerd, kun je onze GoDaddy professionele Domeinmakelaarservice, kortweg DBS, gebruiken om te proberen het domein voor je te kopen. Deze service biedt een professionele persoonlijke domeinmakelaar die contact zoekt met de huidige domeinnaameigenaar, een verkoopprijs binnen jouw budget onderhandelt en de domeinverkoop faciliteert. Dit alles doen we terwijl jij anoniem blijft. Onze makelaars zijn experts op het gebied van domeinnamen en zullen er alles aan doen om de domeinnaam die jij wilt voor de laagste prijs voor je te bemachtigen.

Als je de Domeinmakelaarservice koopt, hebben onze makelaars maximaal 30 dagen de tijd om via onderhandeling een overeenkomst voor jou te bereiken. Aankopen zijn niet-restitueerbaar en niet overdraagbaar. Als je een andere domeinnaam wilt kopen dan de domeinnaam die je oorspronkelijk hebt aangegeven, moet je een aparte aanvraag aanschaffen om de nieuwe domeinnaam te kopen via de Domeinmakelaarservice.

Waarom zou ik een Domeinmakelaarservice gebruiken om een domein te kopen?

Het coördineren en onderhandelen van een domeinnaamverkoop kan veel tijd en moeite kosten. De Domeinmakelaarservice neemt je het werk uit handen. Zo kun jij ontspannen terwijl de makelaar het zware werk doet.

  • We beschermen je privacy. Je blijft gedurende het hele proces anoniem. De domeineigenaar krijgt nooit te weten wie de koper is.
  • Wij netwerken voor je. Als wereldleider in domeinen, weten wij als geen ander wie de eigenaar van een domein is, en hoe ze te bereiken.
  • Onze naam trekt de aandacht. Domeineigenaren zijn eerder geneigd te reageren op een verzoek van GoDaddy dan op dat van individuele kopers.

Garandeert de Domeinmakelaarservice dat ik de domeinnaam krijg die ik wil hebben?

De Domeinmakelaarservice garandeert een persoonlijke domeinmakelaar die maximaal 30 dagen zal wijden aan het onderhandelen met de huidige eigenaar over de verkoop. Wij kunnen de aankoop van een domeinnaam niet garanderen, maar wij zullen proberen contact op te nemen met de huidige registrant om een deal voor je te sluiten.

Als wij geen contact met de eigenaar van het domein kunnen krijgen over de verkoop, kunnen wij niet doorgaan met het voor jou verkrijgen van de domeinnaam. Je domeinmakelaar sluit de claim na 30 dagen of als de eigenaar van het domein heeft besloten de domeinnaam niet te verkopen.

Hoe nemen jullie contact op met de eigenaar van de domeinnaam?

Nadat je een budget hebt opgegeven, controleren wij de contactgegevens van de registrant en de administratieve contactpersonen voor die domeinnaam in de database van WHOIS. De registrant of het administratieve contactpersoon is vaak de eigenaar of kent degene die eigenaar is van de domeinnaam. Jouw domeinmakelaar zoekt via e-mail of telefoon contact met de eigenaar.

Als de contactinformatie die bij het domein hoort ons niet naar de eigenaar leidt, gebruikt de domeinmakelaar alleen openbare informatie om namens jou contact met hem of haar op te nemen.

Kan ik mijn domeinnaam via Domeinmakelaarservice verkopen, zelfs als die niet via jullie is geregistreerd?

Ja. Als we een prijs overeen kunnen komen, schaft onze koper een overdracht aan om de domeinregistratie naar ons te verplaatsen. Jij bent verantwoordelijk voor de toegang tot het e-mailadres voor het beheer van de domeinnaam (zoals vermeld in de database van WHOIS) en het geven van de overdrachtsinformatie die naar dat e-mailadres is verzonden. Die informatie moet rechtstreeks naar ons gestuurd worden om de overdracht af te ronden.

Verwante stappen

Meer informatie