Help

Domeinen Help

Wat gebeurt er wanneer mijn domein vervalt?

Wanneer een domeinregistratie verloopt, kunnen je mogelijkheden voor verlenging variëren op basis van wanneer je domein is verlopen. Op 31 augustus 2013 heeft ICANN het Expired Registration Recovery Policy (ERRP) ingevoerd, wat registerhouders verplicht om registranten en potentiële klanten belangrijke informatie te verstrekken over vervalmeldingen, kosten en terugkoopprocedures. Alle vereiste informatie en bekendmakingen staan op dit moment op verschillende locaties op onze website. Als hulp voor registranten bevat dit artikel echter koppelingen naar alle vereiste elementen in het nieuwe beleid.

Elke domeinnaamextensie en bijbehorende registratieregels kunnen invloed hebben op het verlengingsproces wanneer een domein verlopen is. Voor sommige domeinen, zoals ccTLD's, gelden mogelijk speciale vereisten bij verlengingen.

We sturen meerdere e-mails over het verlopen in de 30 dagen voor en na de vervaldatum van je domeinen.

Tijdlijn voor vervaldatum

Dagen na vervallen van domein Wat gebeurt er Wat je kunt doen
Vervaldatum Eerste poging om het domein te verlengen. Het domein kan handmatig verlengd worden in je account voor de standaardprijs voor de verlenging.
Dag 5 Tweede poging om het domein te verlengen. Als de verlenging mislukt, parkeren we de domeinnaam. Dit betekent dat DNS onderbroken wordt en je e-mail/website niet meer werkt. Het domein kan handmatig verlengd worden in je account voor de standaardprijs voor de verlenging.
Dag 12 Derde poging om het domein te verlengen. Het domein kan handmatig verlengd worden in je account voor de standaardprijs voor de verlenging.
Dag 19 Domein wordt opgeschort en is niet langer actief in je account. Het domein kan handmatig verlengd worden in je account met de van toepassing zijnde terugkoopkosten .
Dag 26 Het domein komt ter veiling op de verlopen domeinveiling Je kunt je verlopen domeinnaam handmatig herstellen met de van toepassing zijnde terugkoopkosten , of een bod plaatsen op het domein op de veiling.
Dag 30 Als er geen actieve biedingen op het domein zijn, blijft deze in je account staan met als status Verlopen. Je kunt je verlopen domeinnaam handmatig herstellen met de van toepassing zijnde terugkoopkosten , of een bod plaatsen op het domein op de veiling.
Dag 36 Als er geen reserveringen of biedingen zijn op de domeinnaamveiling, nemen we de domeinnaam op in een aanbiedingenveiling. Je kunt je verlopen domeinnaam handmatig herstellen met de van toepassing zijnde terugkoopkosten , of een bod plaatsen op het domein op de veiling.
Dag 41 Alle veilingen komen tot een einde. Op dit domein kan niet meer geboden worden.
Dag 42 Als er geen biedingen of reserveringen waren op de veiling, wordt het domein uit je account verwijderd en teruggestuurd naar het register Je kunt niet langer op je domeinnaam bieden of deze verlengen. Mogelijk kun je het domein wel registreren nadat dit vrijgegeven wordt door het register. We kunnen geen informatie verstrekken over wanneer het register een domein vrijgeeft voor registratie.

Voor sommige domeinen, zoals ccTLD's, gelden mogelijk speciale vereisten bij verlengingen.

Verwante stappen

  • Zorg ervoor dat je Automatisch verlengen inschakelt, zodat de domeinregistratie niet wordt onderbroken.

Meer informatie


Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.