Beheerde WordPress Help

Waarom zou je een tijdelijke domeinnaam met Beheerde WordPress gebruiken?

Als je Managed WordPress-sites hebt ingesteld, kun je tijdelijke domeinnamen gebruiken. Daarmee kun je werken aan je sites en deze bekijken zonder dat de DNS-instellingen van je domeinnaam worden gewijzigd. Met andere woorden: daarmee blijft je bestaande site in de lucht terwijl je werkt aan een nieuwe.

Tijdelijke domeinnamen zijn noodzakelijk vanwege de manier waarop WordPress omgaat met interne links en bestandsstructuren; het gebruikt absolute paden in plaats van relatieve paden. Dit betekent dat in plaats van het gebruiken van links met betrekking tot het domein dat je laadt, dat er zo uitziet:

a href="/directory/file.extension" />link text/a>

...er absolute links worden gebruikt die verwijzen naar een specifieke domeinnaam, dat er zo uitziet:

a href="http://domain.tld/directory/file.extension">link text/a>

Als de domeinnaam in de absolute link niet verwijst naar het account dat je wilt, kan deze niet de bronnen bij de URL‘s vinden die worden verwacht. Dus als wordt geprobeerd om bestanden te laden met paden die WordPress heeft aangemaakt, die absoluut zijn en de domeinnaam zelf gebruiken, kunnen deze niet worden gevonden omdat het domein naar iets anders verwijst. In principe wordt de site onbruikbaar gemaakt.

Met een tijdelijke domeinnaam hebben we een tool om je sites uit te breiden of een voorbeeldweergave hiervan te bekijken, zonder dat de DNS-instellingen van de domeinnaam ervan gewijzigd moeten worden. WordPress denkt dat de tijdelijke domeinnaam de domeinnaam is die we gaan gebruiken, dus de absolute paden die worden aangemaakt zijn webtoegankelijk en laden de passende bronnen om de site te laten functioneren.

Je weet dat er een tijdelijke domeinnaam wordt gebruikt, omdat we een blijvende melding in het WP-beheervenster achterlaten om je op de hoogte te brengen:
Klik op de link domein toevoegen

Als je klaar bent om je DNS (meer informatie) te verplaatsen, hoef je alleen maar op de link Domein toevoegen (vergelijkbare instructies) te klikken en regelen wij alles om ervoor te zorgen dat je sites werken.