GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Waarom zou ik betaalde sociale media -advertenties weergeven?

Het doel van organische sociale media is om een gemeenschap van loyale volgers en klanten op te bouwen door relevante inhoud te plaatsen en te communiceren met degenen die interactie hebben met je merk. Het voordeel van organische sociale media is dat het gratis is.

Voor de meeste merken en bedrijven neemt het organische bereik af. Om niet te zeggen dat organisch bereik niet langer mogelijk is, het is gewoon niet zo effectief als vroeger. Er zijn geen garanties met betrekking tot wie je onbetaalde berichten ziet: hoewel sommige van je inhoud veel aandacht kunnen krijgen, kan het lijken alsof andere berichten volledig verborgen zijn.

Sociale advertenties zorgen er daarentegen voor dat je berichten worden bekeken. Als je meer aandacht wilt besteden aan de inhoud van je bedrijf zonder je zorgen te maken over algoritmen of een beperkt bereik, kunnen advertenties de juiste oplossing zijn.

Bekijk deze video die Alyssa heeft samengesteld als een inleiding over hoe adverteren op sociale media werkt, waarbij ze stap voor stap uitleggen wat je nodig hebt voor een winnende campagne.

Het wie, wat & hoe

Je moet je sociale mediaplatform vertellen op wie je advertentie gaat targeten, de doelen van je sociale advertenties bepalen voordat je ze uitvoert en een ideaal budget voor je campagne samenstellen. Hoe specifieker je kunt zijn over je doelgroep, hoe gemakkelijker het is om je doelen te bepalen. Van daaruit kun je kiezen of je budget van toepassing is op elke dag of op de gehele looptijd van de campagne of advertentieset.

Wat gaat je advertentie zeggen?

De volgende stap in je advertentietraject op sociale media is het maken van de berichten en afbeeldingen die de betrokkenheid stimuleren. Je berichten moeten het gevoel hebben dat ze door mensen zijn geschreven en niet worden gepresenteerd als verkoopberichten. De meeste marketingberichten kunnen worden samengevat in één zin of slogan, dus ze moeten kort en bondig zijn.

Je wilt dat je inhoud echt opvalt tussen de ruis. Zoveel andere bedrijven (groot en klein) concurreren in dezelfde ruimte om vergelijkbare doelgroepen. Als je je richt op een op maat gemaakt publiek, kun je je focus verkleinen. Je hebt echter ook geweldige inhoud nodig om echt een grote indruk te maken en de aandacht te trekken.

Met een tool zoals GoDaddy Studio is een uitstekende manier om het ontwerpproces snel en ongecompliceerd te houden. Met tal van sjablonen en prachtige ontwerpen die je kunt gebruiken, kan het maken van inhoud met GoDaddy Studio letterlijk uren uit je dag besparen.

Houd je je resultaten bij?

Resultaten zijn essentieel voor het ontwikkelen en verfijnen van je sociale advertentiestrategie. Het laat zien wat werkt en wat niet, waardoor je middelen en tactieken kunt verplaatsen om effectiever te zijn.

Je advertentiecampagnes hebben een duidelijk doel nodig, zodat de statistieken een betekenis hebben. Dit zijn wat we Key Performance Indicators of KPI's noemen. Als je niet duidelijk weet wat je wilt dat de uitkomst is of hoe je de resultaten gaat meten, maakt het niet uit hoe goed de inzichten eruitzien. Of je nu de kosten per klik, de klikfrequentie, de kosten per conversie of de advertentievertoningen kiest, deze prestatiestatistieken helpen bij het bepalen van het succes van je advertentiecampagnes.

Als je niet zeker weet waar je moet beginnen of als je er zeker van wilt zijn dat je op de goede weg bent met advertenties op sociale media, kan GoDaddy Social helpen.

Meer informatie