Mijn website wordt niet weergegeven

Als je website niet wordt weergegeven, staan we klaar om je te helpen. Volg deze stappen (op volgorde) om veelvoorkomende problemen op te lossen.

Opmerking: we geven je graag algemene informatie over het oplossen van problemen op je site, maar we ondersteunen geen siteclients, scripts, toepassingen of content. Bekijk voor meer informatie de Ondersteuningsverklaring.

1. Maak je caches leeg

Maak de cache van je webbrowser leeg en controleer of je website wordt weergegeven. Als je een Netwerk voor contentlevering (CDN) of Virtueel privénetwerk (VPN) gebruikt, moet je deze caches mogelijk ook leegmaken.

2. Controleer of je domeinregistratie of hosting is verlopen

1. Ga naar je GoDaddy Verlengen en facturatie.
  2. Als je producten of services zijn verlopen, moet je mogelijk je betaalmethode toevoegen of bijwerken en vervolgens handmatig verlengen.

We raden je aan een back-upbetaalmethode toe te voegen en automatisch verlengen in te schakelen om te voorkomen dat je producten of services in de toekomst verlopen.

3. Controleer of de DNS van je domein correct is ingesteld

Voordat je overgaat naar probleemoplossing voor je websitebestanden of -codes, moet je ervoor zorgen dat je DNS juist is geconfigureerd. Als je een probleem hebt ontdekt en een verandering aanbrengt aan je DNS, zie je dit meestal binnen een uur. Het kan echter tot 48 uur duren voordat het globaal wordt bijgewerkt.

4. Zorg ervoor dat je websitebestanden zich in de juiste map bevinden

5. Controleer de naam van je standaard bestand

Zorg ervoor dat je standaard bestand een geschikte naam heeft. Als je meerdere standaard bestanden hebt, moet je ervoor zorgen dat je gewenste bestand de juiste prioriteit heeft:

6. Controleer je bestands- en directorymachtigingen

Te strenge of onjuiste bestandsmachtigingen kunnen je website ontoegankelijk maken. Raadpleeg je ontwikkelaar of de vereisten voor Content Management System (CMS) voor welke machtigingen er moeten worden ingesteld voor je bestanden en directory's:

7. Controleer je bestands- en directoryeigendom

Als je je site lokaal hebt gebouwd of hebt verplaatst vanaf een andere server moet je mogelijk je eigendom bijwerken. Het bijwerken van bestands- en directoryeigendom maakt gebruik van chown en moet worden gedaan door een deskundige. Raadpleeg je ontwikkelaar over welke eigendom er moet worden ingesteld voor je bestanden en directory's:

8. Maak een testbestand en controleer de toegankelijkheid

• Linux-hosting: navigeer met je bestandsbeheer naar de juiste root directory en maak een testbestand aan (bijvoorbeeld /public_html/test.txt). Typ iets in het bestand, sla je wijzigingen op en probeer het bestand te openen in een webbrowser (bijvoorbeeld mycoolexample.com/text.txt).
  • Windows hosting: navigeer met je bestandsbeheer naar de juiste root directory en maak een testbestand aan (bijvoorbeeld httpdocs/test.txt). Typ iets in het bestand, sla je wijzigingen op en probeer het bestand te openen in een webbrowser (bijvoorbeeld mycoolexample.com/text.txt).
    test-bestand

Als je het testbestand kunt zien, betekent dit dat je domein technisch gezien toegankelijk is.

9. Los problemen met je site op

Als je bij deze stap bent aangekomen, moet je ontwikkelaar waarschijnlijk je sitebestanden, code, toepassingen, database, enz. bekijken om vast te stellen waardoor je site niet wordt weergegeven. Dit is niet opgenomen in de Ondersteuningsverklaring, maar veelvoorkomende probleemoplossingen zijn onder andere:

• Plug-ins en widgets tijdelijk uitschakelen
  • Naar een standaard thema veranderen
  • Het .htaccess-bestand tijdelijk uitschakelen
  • Je CMS-versie updaten
  • URL's, afbeeldingspaden en databasenamen bijwerken van harde codering naar relatieve paden
  • Je afbeeldingspaden bijwerken zodat ze precies overeenkomen (hoofdlettergevoelig)