Help

Accountbeheer Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Waarom krijg ik een foutmelding toen ik probeerde een nieuw account in te stellen?

Als je hosting, Website Builder, Quick Shopping Cart® of Fotoalbum probeert in te stellen met een domeinnaam die al door een van deze producten wordt gebruikt, ontvang je een foutmelding. Afhankelijk van het foutbericht kun je het probleem oplossen door de domeinnaam te wijzigen die de toepassing gebruikt of door contact op te nemen met de klantenservice.

Je kunt deze foutmeldingen oplossen door de domeinnaam te wijzigen die een toepassing gebruikt:

  • Je domein [domein in je account] is niet beschikbaar voor dit hostingaccount. Setup kan niet worden voortgezet omdat dit domein wordt gebruikt door de volgende toepassing: [toepassing gebruikt domein].
  • Je domein [domein in je account] kan momenteel niet worden ingesteld. Het domein krijgt een alias door [het primaire domein van de toepassing]. Verwijder de alias van het hostingaccount en probeer het opnieuw.
  • Domein al in gebruik.

Ga naar het tabblad Betalingen om het account te vinden dat momenteel het domein gebruikt. De toepassing die het domein gebruikt of het primaire domein van de toepassing wordt weergegeven. Zie voor hulp bij het wijzigen van je domein:

Neem contact op met de klantenservice voor hulp bij het oplossen van deze foutmeldingen:

  • Het domein [domein dat je probeert te gebruiken] is niet beschikbaar voor dit hostingaccount. Het instellen kan niet worden voortgezet omdat dit domein door een andere klant wordt gebruikt.
  • De domeinnaam wordt gebruikt. Selecteer een nieuwe domeinnaam.
  • De domeinnaam is al in gebruik.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.