Help

Accountbeheer Help

Bliep bliep bliep… berekenen… berekenen… sequentie 42 initialiseren…
Oh nee, die vreemde robots zijn weer bezig! Ze hebben het roer overgenomen en deze pagina vertaald naar je lokale taal. De robots doen staalhard hun best. Ze willen ons helpen! Laat ons weten hoe de robots presteren met de knoppen onder aan de pagina. Engelse versie openen

Waarom heeft het verificatiekantoor contact met me opgenomen?

Het verificatiekantoor bestaat uit een team van experts die transacties controleren op verdachte activiteiten. Accounts kunnen willekeurig worden geselecteerd door het verificatiekantoor als voorzorgsmaatregel om je te beschermen tegen mogelijk misbruik van je betaalmethode of producten in je klantenaccount.

Het verificatiekantoor kan proberen contact op te nemen met klanten via telefoon of e-mail om recente accountactiviteit te bevestigen. Dit is een voorzorgsmaatregel die genomen is als veiligheidsmaatregel om jou, onze gewaardeerde klant, te beschermen tegen internetaanvallen en identiteitsdiefstal.

Als je account is geselecteerd voor verificatie, wordt je account mogelijk vergrendeld tot het is geverifieerd. Houd er rekening mee dat de GoDaddy -gidsen dit verificatieverzoek niet kunnen omzeilen. Telefonische vragen worden doorverwezen naar de gevraagde documentatie via dit proces.

  • De volgende keer dat je inlogt, word je door onze beveiligde site gevraagd om een duidelijke gescande kopie van een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs met foto (bijv. een rijbewijs of paspoort) van de rekeninghouder van de betaalmethode te uploaden.
  • Als je niet op je account kunt inloggen om de gevraagde documentatie te sturen, of wanneer je na het inloggen problemen hebt met het uploadformulier, kun je reageren op de e-mail die je van het verificatiekantoor hebt gekregen en een gescande afbeelding (van minder dan 1 MB) als bijlage meesturen.
  • Na ontvangst van de gevraagde documenten, zal het verificatiekantoor de status van jouw account opnieuw evalueren. Het kan 24-48 uur voordat je een antwoord krijgt.

Je gegevens zijn veilig bij ons!

Je documentatie wordt veilig rechtstreeks afgeleverd bij ons verificatieteam en verwerkt in een beveiligde omgeving.

Verwante stappen

Meer informatie

  • Bekijk ons Privacybeleid voor meer informatie over het bewaren van gegevens.

Was dit artikel nuttig?
Hartelijk dank voor je feedback. Gebruik het supporttelefoonnummer of de bovenstaande chatoptie als je een vertegenwoordiger van de afdeling Klantenondersteuning wilt spreken.
Fijn dat we konden helpen! Kunnen we nog iets voor je doen?
Dat spijt ons. Vertel ons wat je verwarrend vond of waarom je probleem niet is opgelost via de geboden oplossing.