Naar hoofdinhoud gaan
Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Waarom heb je een online aanwezigheid nodig?

Een online aanwezigheid voor je bedrijf is een geweldige manier om in contact te komen met je huidige en potentiële klanten. In het afgelopen decennium zijn veel consumenten eraan gewend geraakt om online te vinden wat ze willen, en daarom moet je erbij zijn. Een online aanwezigheid geeft je merk een manier om met consumenten te communiceren. Je kunt delen wie je bent en wat je te bieden hebt waarmee je jezelf onderscheidt van de concurrentie.

Je merk is de basis die je werk een stem, identiteit, waarde en bekendheid geeft bij gebruikers. Om je merkinspanningen te laten slagen, moet je een consistent uiterlijk hebben in je online aanwezigheid. Gebruik hetzelfde logo, dezelfde banner en profielafbeeldingen in combinatie met je merkkleuren en persoonlijkheid.

Als je niet weet waar je moet beginnen, bekijk dan deze beginnershandleiding voor het bouwen van je merk .

Bekijk voor meer informatie een webinaropname waarin Geoffrey tips deelt over de essentiële zaken voor je online aanwezigheid.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om een goede online aanwezigheid op te bouwen; hier zijn een paar dingen om mee te beginnen.

Publiceer een website

Bouw een website die visueel aantrekkelijk, gebruiksvriendelijk en vooral rijk aan waardevolle inhoud is. De startpagina van je website moet de belangrijkste dingen delen die je bezoekers wilt laten weten om hen aan te moedigen zaken met je te doen. Wie ben je? Wat doe of verkoop je? Waarom zou ik je vertrouwen? Hoe neem ik contact met jullie op? Zorg ervoor dat je een call-to-action (CTA) toevoegt aan het enige dat je wilt dat je bezoekers doen voordat ze je site verlaten (aanmelden, dit kopen, nu winkelen, enz.). Zorg ervoor dat je de primaire manier opgeeft waarop je wilt dat klanten contact met je opnemen en voeg een paar foto's van je producten of een lijst met je services toe.

Als het gaat om het bouwen van je website, zijn er veel eenvoudig te gebruiken tools, waaronder GoDaddy Website Builder . Zie online gaan met Websites + Marketing voor hulp bij het instellen van je visuele merk, het personaliseren van je startpagina en zelfs hoe je je nieuwe site kunt koppelen aan je sociale media -accounts.

Neem actief deel aan sociale media

Social media is een geweldige manier om je online aanwezigheid te vergroten en het is een manier voor je om buiten je website om met je klanten om te gaan. Niet alle sociale mediaplatforms zijn mogelijk effectief voor je merk, dus stel een sociale mediastrategie vast waarvan je bedrijf profiteert door te bepalen welke platforms je publiek gebruikt. Bekijk de gegevens om te zien waar je de meeste grip krijgt en concentreer je vervolgens op dat platform.

Als je eenmaal hebt bepaald op welke sociale platforms je wilt werken, moet je deze kanalen gebruiken om klanten op de hoogte te houden van je bedrijf en om met hen in contact te komen. Gebruik sociale media om te reageren op positieve en negatieve recensies, deel door gebruikers gegenereerde inhoud of inspireer gewoon je klanten met dagelijkse of wekelijkse inhoud.

Het belangrijkste is dat je authentiek bent. Als je alleen het verkopen van je diensten of producten hebt, heb je niet veel volgers. Wees sociaal op sociale media. Veel plezier en praat met de mensen die je passie delen en uiteindelijk zullen kopen wat je verkoopt zonder dat het klinkt als een reclame.

Meer informatie